Tips og triks /

13 smarte apper som gjør Norgesreisen enda bedre

Sjekke inn på flyet, finne hotell, wi-fi eller nærmeste topptur? Jepp, det finnes en app for det meste. Frem med mobilen!

Det er ikke lenge siden papirkart, fotoapparat, reiseparlører, guidebøker og fysiske billetter fylte opp håndbagasjen vår. Ja, kanskje også en GPS til leiebilen, om vi var riktig så avanserte. I dag kommer vi langt med mobilen.

Her er et utvalg apper som kan spare deg for tid og sikre deg enda rikere reiseopplevelser!

Bookatable

Kjekk å ha når du sitter på hotellrommet og lurer på hvor du skal spise middag. Bookatable lokaliserer spisesteder i nærheten av deg, enten du er på Grünerløkka eller i midt i Tromsø. Her kan du også booke bord og finne tilbud.

WifiMapper

Å surfe kan fort bli dyrt når du er ute reiser. Med denne appen får du opp et kart som viser deg offentlige, gratis Wi-Fi hotspots i nærheten av der du er, enten ved å søke eller skanne området rundt deg. Kan også brukes i offline-modus. Hevdes å ha lokalisert 500 millioner hotpots verden over!

Innsjekkingsapp

Widerøe har nettopp lansert en egen innsjekkingsapp som gjør reisen enda enklere for deg! Med appen kan du sjekke inn og samtidig få oversikt over både tidligere og kommende reiser med Widerøe. Last ned appen her.

Turappen Ut.no

Ut på tur – aldri sur! Dersom du er blant dem som pleier å ha fjellstøvler i bagasjen, er denne appen et must. Den er utviklet av Den norske turistforening og gir deg turforslag, hytter og kart i hele Norge. Her kan du også dele dine egne turforslag.

Flightradar24

Lurer du på hvor flyet ditt er? FlightRadar24 lar deg følge et fly på kartet i sanntid, og du kan følge med på avganger og forsinkelser. Du kan til og med peke telefonen mot et fly på himmelen og finne ut hvor det kommer fra, og hvor det er på vei. Dekker et praktisk behov – og tilfredsstiller nysgjerrigheten!

Packpoint

Usikker på om du har husket alt til turen? Frykt ikke. Forteller du denne appen hvor du skal og hva du har planlagt å gjøre, så foreslår den en pakkeliste til deg! Her kan du også sjekke hva du kan ha med deg om bord i flyet.

Favoritt: Yelp

Her får du hjelp til å gjøre det meste ut av oppholdet ditt, enten du har tatt turen til Stavanger eller San Fransisco. Yelp smart app som kan hjelpe deg med å dekke behovet ditt her og nå, enten du er på jakt etter butikker, spisested, apotek, minibank, sykehus, kino eller karaoketaxi. Yelp viser deg hva som finnes akkurat der du er, komplett med kart og brukeranbefalinger.

Reiseplan: Tripit

Dette er appen som setter opp en reiseplan for deg – helt automatisk. Når du legger inn e-post-adressen din, vil programmet gå gjennom innboksen din og finne alle relevante reservasjoner og reisedokumenter: fly, hotell og leiebiler. Så forteller den deg hvor du bør være til enhver tid, i en reiseplan som kan synkroniseres mellom de ulike enhetene dine. Enklere blir det ikke, eller hva?

Everplaces

Denne har du kanskje ikke tenkt på, men her har du altså en app som sørger for at du husker hvor du har vært – enten det er en hyggelig restaurant, et hotell, en strand eller en severdighet. Everplace lar deg søke opp et sted og lagrer det deretter i appen. Appen fungerer også når du ikke har Wi-fi.

WeatherPro

Denne værappen er i egen klasse. Den koster noen kroner, til gjengjeld er den detaljert og inkluderer alt fra skivær til strandvær – komplett med UV-varsel og badetemperaturer – men fremfor alt er den nøyaktig. En flott turkamerat, med andre ord.

Booking.com

På jakt etter rorbu i Lofoten eller hotellrom i Kristiansand? Camping i Molde? Booking.com har 525.000 overnattingssteder i hele verden og er en enkel og oversiktlig hotellsøkemotor. Oversiktlige brukeranbefalinger og mange spesialtilbud.

Utleiebolig: Airbnb

Dette er en slags markedsplass der du kan leie rom og boliger hos lokale verter i mer 65 000 byer og 191 land – enten turen går til Røros, Sandnessjøen eller en av verdens storbyer. Kan være særlig lønnsomt om man reiser flere sammen. Husk at også du kan lese hva andre reisende har ment.

UUNNVÆRLIG: Vipps

Perfekt når vennegjengen skal på tur! Appen har en oppgjørsfunksjon der alle kan legge inn utleggene sine underveis. Når turen er over, får du en enkel oversikt over hvem som skylder hvor mye til hvem. Superenkel å bruke!

 

Foto øverst i artikkelen: Sverre Hjørnevik

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler