Destinasjon /

13 bilder som viser hvorfor utlandet elsker Norge

Lille Norge havner ofte på toppen av internasjonale kåringer, både når det gjelder velferd og som turistdestinasjon. Men hva er det egentlig folk der ute liker ved landet vårt?

Det er sikkert mye rart, men noe av det kan vi finne ved å søke på bildedelingstjenester som Imgur og Flickr. Bilder fra lille Norge viser seg å være en hit blant drømmende folk i utlandet.

For mange er norsk natur og kultur så eksotisk at de oppfatter det som tatt rett ut av et eventyr – her er noen av bildene som utlandet liker best:

Tre millioner har sett norsk låve

 

I 1885 startet Lars Petter Olsen Valldal konstruksjonen av låvebroen til «Framgard» i Valldal. I syv lange år holdt han på. Steinen ble hentet oppe på fjellet, i vinterhalvåret brukte Lars Petter et reinskinn til å trekke stein på skaren.

For utlendinger ser gården kanskje ut som den er hentet rett ut av J.R.R. Tolkiens drømmelandskap, i virkeligheten er bildet tatt av den prisbelønte fotografen Oddleiv Apneseth.

Bildet er brukt i den bestselgende boken «Norges låver» som dokumenterer gårdsbygninger i hele Norge. Vil du besøke gården kan du fly til enten Ålesund eller Volda og ta deg videre mot Valldal derfra.

 

Nattkjøring i Trollstigen

 

Trollstigen by Kristian Thuesen on 500px.com

Fotograf Kristian Thuesen fulgte én enkelt bil på vei opp Trollstigen i Romsdal. Hele turen tok rundt ti minutter, og bildet er laget av et kompositt av fem tominutters eksponeringer.

Dette bildet er sett hele 2,6 millioner ganger på Imgur. Mer om Thuesens fotografi kan du lese her, og hvis du selv vil kjøre den berømte Trollstigen kan du fly til Molde og reise videre med bil.

Da «Ivar» kom til Norge

View post on imgur.com

Da stormen «Ivar» traff norskekysten 12. desember 2013 var det mange i Ålesund som fikk problemer med vinden. NRK Møre og Romsdal og fotograf Tor Sivertstøl fanget sunnmøringenes bestrebelser med å komme seg trygt over veien på video.

Det resulterte i en av de mest sette videoene fra Norge, og denne festlige GIFen er sett mer enn 2,6 millioner ganger.

Fjellrock

 

Trolltunga_Frode-Røe_IMG_20150621_215850

 

Bildet av de eksperimentelle jazzrockerne i Shining på toppen av Trolltunga i Hardangerfjorden førte dem til topps både på nettstedene Reddit og 9gag, og bildet er sett hele 2,5 millioner ganger.

Bildet ble tatt i forbindelse med livekonsert og innspilling av musikkvideoen Last Day og har fått mennesker over hele verden til å hive etter pusten.

Bildet er tatt av Shinings lydmann Frode Røe, og her er et annet bilde som viser gutta i bandet mens de ligger og kikker ut over kanten. Vil du oppleve det samme, kan du fly til enten Haugesund eller Bergen og ta buss eller bil videre til Trolltunga (forvent en liten spasertur opp på slutten der).

Et annet bilde som også får flere millioner visninger er dette bildet fra fantastisk vakre Renndølsetra.

Renndølsetra

 

Renndølsetra, Innerdal

 

Dette bildet av Renndølsetra i Sunndal er sett av nesten 1,7 millioner mennesker på bildedelingstjenesten Imgur alene, og det er naturfotograf Bård Larsen som har tatt blinkskuddet.

Setra er både gammel og flott, men det er nok kanskje Innerdalstårnet som troner i bakgrunnen som får publikum til å gispe. Vil du ta turen opp er kjappeste metode å fly til Kristiansund eller Molde og ta seg videre derfra med bil.

 

Grilling i nordlys

 

Under the Aurora by Hans Marius Mindrum on 500px.com

 

Det utrolige fargespillet i dette bildet tatt av Hans Marius Mindrum skyldes en heldig kombinasjon av naturfenomenet nordlys og menneskefenomenet grillfest.

– Bildet ble tatt i februar for to år siden, da jeg var på besøk hos min tante og onkel på Grønnøya i Meløy. Vi satt inne i hytta på bildet og grillet, og da jeg hadde tatt bildet ble jeg veldig fascinert av at hele området ble opplyst av gløden fra grillhytta, sier Hans Marius.

Fotografen har også tatt mange andre fantastisk nordlysbilder som du kan se mer av her. Vil du besøke akkurat dette stedet må du først fly til Bodø eller Mo i Rana og ta deg videre derfra.

 

Verdens største sankthansbål

 

worlds-biggest-bonfire-04-634x950

 

I 2010 jobbet en guttegjeng fra Ålesund dag og natt med å stable flere tusen paller til det som skulle bli verdens aller største – og høyeste sankthansbål. Bildet er tatt av fotograf Ruben Molnes like før tårnet ble ferdigstilt, og har mer enn 1,2 millioner visninger hos Imgur.

Materialene og sikkerhetsutstyr som ble brukt i arbeidet med bålet fikk ungdomsgjengen sponset av bedrifter i nærområdet. En minidokumentar om byggingen av palletårnet kan du se her. Vil du oppleve årets sankthansbål er det bare å sette seg på flyet til Ålesund.

 

Vindhelleveien

 

Skjermbilde 2016-01-19 kl. 13.49.42

 

Vindhelleveien i Lærdal er et populært reisemål både for fot- og sykkelturister, og et yndet objekt for fotografer. Den gamle kjerreveien var i bruk frem til 1872, og dessverre forfalt den gamle veien kraftig i årene som fulgte.

På et tidspunkt ble det til og med montert telefonstolper midt i veien. Heldigvis er veien restaurert igjen og er nå foreslått vernet. Vil du se stedet med egne øyne flyr du først til Sogndal og tar deg videre til Lærdal.

Bildet er hentet fra videoreisebloggen til Kolin’s Travels – en video fra turen nedover kan du se her.

 

Spektakulært nordlys

 

Tomorrow is the first day of the rest of your life…..taken in the lofoten islands, Norway

A post shared by Max Rive (@maxrivephotography) on

 

Den premierte naturfotografen Max Rive har tatt kanskje det mest spektakulære bildet av Svolvær badet i sjøgrønt nordlys. På sin Flickr-side skriver fotografen selv at bildet er et resultat av tre eksponeringer raskt etter hverandre.

Vil du opp på samme topp og oppleve nordlyset kan du fly til Svolvær. Husk kvikklunsj og varme klær.

 

Kongen troller dronningen

Kong Haralds joviale morsomheter fikk hele landet til å le i fjor på denne tiden. En oversatt utgave har fått folk i utlandet til å trekke på smilebåndet av vår godlynte konge, og bildeserien nedenfor er sett hele 2,3 millioner ganger.

Kongens residens i Oslo er også en av landets største turistattraksjoner – vil du hit er det gode flyforbindelser fra hele Norge.

View post on imgur.com

 

Tre minutter før soloppgang

 

 

Det lille fiskeværet Reine i Moskenes kommune ytterst i Lofoten ligger så idyllisk til at både nordmenn og utlendinger får hakeslepp.

Dette bildet er tatt bare noen få minutter før solen stiger opp, og hele bygda ligger badet i et mystisk rosa lys. Også dette bildet er tatt av den kjente naturfotografen Max Rive, som står bak flere av de mest populære bildene fra Norge.

Skal du få denne utsikten må du fly til Leknes og videre til Reine som ligger helt ytterst i Lofoten. Vil du vente til sommeren kan du også sjekke sykkeltilbudet Fly and Bike i Lofoten. Her får du muligheten til å bestille leiesykkel som venter på deg når du ankommer flyplassen.

 

Sykkelheis i Trondheim

 

View post on imgur.com

Sykkelheisen «Trampe» var den første sykkelheisen i verden, og det er ikke rart at denne oppleves eksotisk for utlandet. Følelsen av melkesyre i låra når du tråkker i motbakke er på alle måter universell, og at bildet er sett nesten 2,7 millioner ganger sier sitt.

Trøndelag har også mye annet fint å by på, så om du vil besøke stedet i løpet av året kan du vurdere Norge Rundt-billetten, som lar deg reise land og strand rundt til fast pris.

 

Tusenårskirken

 

View post on imgur.com

Den er riktignok ikke tusen år gammel ennå, men det er ikke lenge igjen. Fantastiske Borgund stavkirke ble bygget i Lærdal innerst i Sognefjorden i 1181 og symboliserer noe av det urnorske som tydeligvis fenger utlandet.

En kopi av Borgund stavkirke står også utstilt på Epcot-senteret i Florida. Vil du besøke noe av det råeste innen norsk arkitektur i sommer kan du fly til Sogndal og ta deg videre derfra.

Bergen by night

 

View post on imgur.com

 

«Norway is on my bucket list … simply because of the pictures I have seen» skriver en bruker på bildedelingsnettstedet Imgur. Dette bildet av Bergen by nattestid er sett over én million ganger og føyer seg pent inn i rekken av populære norgesbilder. Vil du til Bergen finnes det gode flyforbindelser fra hele landet.

 

Once in a lifetime

 

A rather unique phenomenon in the sky. On top of Segla, 600 meters above sea level, Northern Norway.

Ytterst på den rå naturperlen Senja ligger fjelltoppen Segla – en spektakulær fjellformasjon som reiser seg 639 meter neste loddrett opp av havet. Dette fascinerer også utlandet og bildet har fått nesten én million mennesker til å klikke seg inn.

Bildet, som er lagt ut av brukeren Pianofrenzy på Imgur, viser et fascinerende fenomen med en 360-graders regnbue og en tydelig skygge av gutten i midten av bildet. Den som vil ta turen opp på Segla-toppen tar flyet først til Tromsø og kommer seg videre derfra.

 

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler