Aktiviteter, Destinasjon /

Trondheim – 24 timers byguide

Trondheim er kjent for de aller fleste. Som kulturby, musikkby, barteby, universitetsby og teknologiby. Nå har byen også blitt en matdestinasjon, hvor du blant annet får Norges beste hotellfrokost.

Om du lander i Trondheim og har et døgn til rådighet, har du mange opplevelser å glede deg til. I Norges tredje største by rekker du å få med deg mye på 24 timer!

Norges beste hotellfrokost får du i Trondheim!

HOTELLFROKOST Å STÅ OPP FOR: Frokosten på Scandic Hotel Nidelven er i særklasse med de ferskeste ingredienser som sikrer at dagens første måltid blir en fest. Foto: Scandic Hotel Nidelven

Hvis du lander grytidlig i Trondheim, så har du flaks. Frokosten på Scandic Hotel Nidelven er kåret til Norges beste hotellfrokost hele elleve ganger på Tripadvisor, og det er lett å bli fristet. Utegående kokk som steker eggene akkurat slik du vil ha dem, grøtmeny, melkebuffét fra Rørosmeieriene, spekemat fra Oppdal, laks fra Hitra og brød fra Eidum gårdsbakeri er bare noen av de lokale godsakene du kan starte dagen med.

DAGENS BESTE MÅLTID: Etter frokosten på Scandic Hotel Nidelven orker du garantert ikke lunsj. Foto: Scandic Hotel Nidelven

Er du ikke gjest på hotellet, kan du likevel spise frokost her. For litt under 300 kroner kan du spise alt du orker, bare du sørger for å bestille bord på forhånd – for her er det naturlig nok mange om beinet.

En liten dose trøndersk kultur

UTFLUKT: Hvis det er pent vær, er det deilig med en båttur ut til klosterøya Munkholmen. Foto: Søderholm Steen/Trøndelag

Hvis solen titter frem, ligger alt til rette for en herlig utflukt etter frokost. Bare 10 minutters båttur unna Trondheim sentrum ligger vakre Munkholmen, et yndet utfartssted der du kan utforske den vakre øya eller bare snuse inn den salte sjølufta. I tidlig middelalder ble Munkholmen bygget opp som et kloster, før øya på 1800-tallet ble bygget om til en dristig festning til ære for Napoleon. Det sitter med andre ord mye spennende historie i veggene, og du kan også få en omvisning på den lille øya, og allikevel være tilbake i bykjernen før lunsj.

FULL AV HISTORIE: Selv om Munkholmen ikke er stor, så kan du lære mye om øyas historie som både klosterøy og festning. Foto: CH/Visit Norway

Hvis du heller vil holde deg på tørt land kan du traske opp til Ringve, som bare ligger et steinkast unna Trondheim sentrum (på en høyde i retning nordøst). På Ringve Musikkmuseum kan du blant annet sjekke ut over 2000 musikkinstrumenter fra alle verdensdeler og bli med på omvisning med en spillende guide. Museet har naturskjønne Ringve botaniske hage og Lystgården som nærmeste naboer, og den idylliske beliggenheten er i seg selv verdt et besøk.

Koselige vannhull og Nidarosdomen

LYKKENS PORTAL: Du kan rusle over eller padle under Gamle Bybro, som også kalles «Lykkens portal». Den er en av byens mest kjente landemerker. Foto: CH/Visit Norway

Etter utflukten ligger alt til rette for å utforske byen. Om solen er ute er det fint å rusle langs bryggene og den nydelige Nidelva, som du også kan padle langs!

Spasér så til de fargerike trehusene og koselige kafeene i idylliske Bakklandet, Trondheims gamleby.

Ta en pust i bakken med en kaffe i særklasse på Dromedar kaffebar. Sjansen er nok også stor for at du ikke klarer å motstå de hjemmebakte kanel- og vaniljesnurrene. Om du er ute etter en mettende suppelunsj bør du sette deg ned på Antikvariatet. Bokbaren på baksiden av bygget byr også på en flott utsikt ut mot elva, bybroen og domkirka.

NIDAROSDOMEN: Du kan ikke reise fra Trondheim uten å ha sett Norges viktigste kirkebygg. Foto: CH/VisitNorway

Fra Bakklandet kan du enkelt komme deg til Nidarosdomen, som er severdighet nummer én i Trondheim. Den arkitektoniske helligdommen er Nordens største middelalderkirke, og også Norges viktigste kirkebygg, i tillegg til å være selve gravstedet for Olav den hellige. Få med deg den unike atmosfæren, og ta en nærmere kikk på rosevinduet, skulpturene og ikke minst det massive kirkeorgelet.

Hvis det regner i Trondheim …

Er ikke kjøpesenter din greie, så  finner du også mange spennende, små nisjebutikker i byen. Mange av de mest attraktive butikkene ligger i gågatene Nordre gate og Thomas Angells gate, samt i Olav Tryggvasons gate og Fjordgata, som alle ligger innenfor en liten radius i midtbyen.

SOLSIDEN: Her er du sikret tak over hodet på regnværsdager og gode shoppingmuligheter. Foto: Søderholm Steen/Trøndelag

Trondheim er også en av Norges mest levende musikkbyer. Hvis det rykker i rockefoten og været er grått bør du ta deg turen til Rockheim, Norges nasjonale museum for populærmusikk. Lag din egen miks av norske hiphop-låter eller prøv deg som breakdancer hvis du virkelig er i slaget.

ROCKHEIM: Norges nasjonale museum for populærmusikk er et annerledes og morsomt museum. Foto: CH/Visit Norway

Vil du heller sjekke ut hva teknologibyen har å by på, bør du ta deg turen innom Vitensenteret i Trondheim. Her får du garantert flere aha-opplevelser!

Trøndersk matmekka

 Trøndelag er Norges lokale matregion nummer én, og Trondheim har fått over tjue restauranter som fokuserer på lokal mat. Det er med andre ord et trøndersk matmekka som venter deg når sulten melder seg.

For spesialister på kortreist mat bør du stikke innom populære og anerkjente To Rom og Kjøkken. Ønsker du noe godt å drikke til måltidet, har de egen ølkelner!

KORTREISTE SPESIALITETER: På «To Rom og Kjøkken» spiser du nydelig mat. Foto: To Rom og Kjøkken

Eller hva med en saftig burger? På SuperHeroBurger får du hjemmelaget burger grillet på kullgrill, og nykvernet kjøtt sørger for at du alltid får freshe burgere.

På  NordØst, som holder til i på Solsiden, får du virkelig testet smaksløkene dine. Restauranten kombinerer asiatiske teknikker med norske råvarer. Sjøkreps fra Frøya med miso-majones har allerede rukket å bli en favoritt blant trønderne.

Vil du virkelig slå på stortromma er Credo stedet. På Credo serverer de ikke mat á la carte, men bestemmer daglig hvilke retter som skal serveres ut ifra hva som er de ferskeste råvarene denne dagen. Her snakker vi gourmet!

En øl eller to?

Trivelige Trøndelag: Normalt er det god og avslappet stemning på byens vannhull. Foto: Martin Håndlykken / Visitnorway.com

Når du er god og mett er det på tide å snuse på Trondheims berømte uteliv.

Du bør ikke gå glipp av Trondheim Mikrobryggeri. Alt øl som serveres i den trivelige puben er brygget på stedet, og er du heldig kan du se bryggeren i aksjon rundt bryggekjelene bakerst i lokalet.

Er du ute etter mer action kan du stikke til Ila Brainnstasjon. Her er det alltid noe som skjer, og quiz, improteater og jazzkonserter er bare noe av det du kan få med deg.

Diskoteket er stedet å gå hvis du vil virkelig vil smake på klubblivet eller la rytmene ta deg på dansegulvet. Gode DJs spiller i helgene, og stedet passer perfekt for deg som aldri blir trøtt.

Trenger du flere gode tips til hva du kan gjøre i Trondheim? Se her!

God tur til Trondheim! 

Toppbilde: Nidelva i Trondheim. Foto: Morenourl/Visitnorway.com  

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler