Destinasjon /

24 timer i Trondheim

Nyt Norges beste hotellfrokost og smak deg videre gjennom den opplevelsesrike matbyen.

Kulturby, musikkby, teknologiby, studentby – og nå matby. 

Om du lander i Trondheim og har et døgn i byen skal du verken kjede deg eller sulte. I Norges tredje største by bugner det nemlig av gode opplevelser, og det er utrolig mye du kan få med deg på skarve 24 timer.

Er du likevel redd for å vandre hvileløst rundt i en by du ikke kjenner? Fortvil ikke. Vi gir deg de beste stedene å gå!

Frokost

 

Enda litt mer frokostlykke!?#scandicnidelven altså! Se bloggen for flere bilder fra turen vår sålangt!

A photo posted by LINN (@linn_sprudlendesunn) on

 

Om du så lander grytidlig i Trondheim våkner du raskt til liv. Frokosten på Scandic Hotel Nideleven er nemlig kjent som en av Norges beste, og det er lett å bli fristet. Utegående kokk som steker eggene akkurat slik du vil ha dem, grøtmeny, melkebuffé fra Rørosmeieriene, spekemat fra Oppdal, laks fra Hitra og brød fra Eidum gårdsbakeri er bare noen av de lokale godsakene du kan forsyne deg grovt med.

Du trenger heller ikke overnatte for å gomle i deg den fantastiske frokosten på Nideleven. For litt under 300 kroner kan du spise alt du orker, bare du sørger for å bestille bord på forhånd – for på Nideleven er det naturlig nok mange om beinet.

En liten utflukt

 

 

Hvis solen  titter fram fra skyene ligger alt til rette for en herlig utflukt etter frokost. Og ta det med ro – det trenger ikke å ta hele dagen (du kan være tilbake i sentrum før lunsj).

Kun en 10 minutters båttur unna Trondheim sentrum ligger vakre Munkholmen, et yndet utfartssted der du kan utforske den vakre øya eller bare snuse inn den salte sjølufta. I tidlig middelalder ble Munkholmen bygget opp som et kloster, før øya på 1800-tallet ble bygget om til en dristig festning til ære for Napoleon. Det sitter med andre ord mye spennende historie i veggene, og du kan også få omvisning på den lille øya.

Vil du heller holde deg på tørt land kan du traske opp til Ringve, som bare ligger et steinkast unna Trondheim sentrum (På en høyde i retning nordøst). På Ringve Musikkmuseum kan du blant annet sjekke ut over 2000 musikkinstrumenter fra alle verdensdeler og bli med på omvisning med en spillende guide. Museumet har naturskjønne Ringve botaniske hage og Lystgården som nærmeste naboer, og den idylliske beliggenheten er i seg selv verdt et besøk.

Rusletur i byen

 

Vakre #bakklandet fylt med #vintage og #redesign ?? #vintageloppis #prisløsmarked #antikvariat #prisløs #prisløsredesign

A photo posted by Prisløs?Vintage & Second hand (@prislos) on

 

Etter utflukten ligger alt til rette for å utforske byen. Om solen er ute er det fint å rusle langs bryggene og den nydelige Nidelva, som du også kan padle langs!

Spaser så til de fargerike trehusene og koselige kafeene i idylliske Bakklandet, Trondheims gamleby. Strekk ut beina med en kaffe i særklasse på Dromedar kaffebar. Sjansen er nok også stor for at du ikke klarer å motstå de hjemmebakte kanel- og vaniljesnurrene.

Om du er ute etter en saftig suppelunsj i høstværet bør du sette deg ned på Antikvariatet. Bokbaren på baksiden av bygget byr også på en flott utsikt ut mot elva, bybroen og domkirka.

 

Nidarosdomen.Trondheim.

A photo posted by tone honore fiskvik (@tonehonorefiskvik) on

 

Fra Bakklandet kan du enkelt komme deg til Nidarosdomen, som er et absolutt must å beskue hvis du er i Trondheim. Den mektige helligdommen er Nordens største største middelalderkirke, og også Norges viktigste kirkebygg, i tillegg til å være selve gravstedet for Olav den hellige. Trekk inn den unike arkitektoniske og åndelige atmosfæren, og ta en nærmere kikk på rosevinduet, skulpturerene og ikke minst det majestetiske kirkeorglet.

Hvis det regner..

 

Lørdagsvibes!

A photo posted by SEAMS (@seams.no) on

 

Om det pøser ned mens du er i Trondheim kan du ironisk nok ta deg turen til Solsiden. Området var opprinnelig et verft- og industriområde, men har i dag har blitt erstattet med finindustri. Her finner du blant annet Gråmølna Trondheim Kunstmuseum og det høymoderne shoppingsenteret Solsiden, for ikke å glemme anerkjente Solsiden Spa. For hva er vel egentlig bedre enn en varm time i boblebadet når været herjer utenfor?

Hvis du heller vil shoppe gatelangs finner du mange spennende, små nisjebutikker i byen. Mange av de mest attraktive butikkene ligger i gågatene Nordre gate og Thomas Angells gate, samt i Olav Tryggvasons gate og Fjordgata, som alle ligger innenfor en liten radius i midtbyen.

Trondheim er også en av Norges mest levende musikkbyer. Hvis det rykker i rockefoten og været er grått bør du ta deg turen til Rockheim, Norges nasjonale museum for populærmusikk. Lag din egen miks av norske hiphop-låter eller prøv deg som breakdanser hvis du virkelig er i slaget.

Vil du heller sjekke ut hva teknologibyen har å by på, bør du ta deg turen innom Vitensenteret i Trondheim. Her får du garantert flere aha-opplevelser!

Trøndersk matmekka

 

 

Trøndelag er Norges lokale matregion nummer 1, og Trondheim har fått over 20 restauranter som har fokus på lokal mat. Det er med andre ord et trøndersk matmekka som ligger framfor deg når du skal spise middag (eller lunsj). Det er bare å velge og vrake:

Hvis du vil smake på så mye kortreist mat som mulig bør du stikke innom anerkjente To Rom og Kjøkken, som også troner listen over Trondheims beste restauranter. Ønsker du noe godt å drikke til har de egen øl-kelner!

Eller hva med en saftig burger? På SuperHeroBurger får du hjemmelaget burger grillet på kullgrill, og nykvernet burgerkjøtt sørger for at du alltid får freshe burgere.

På nyoppstartede NordØst, som holder til i nyoppussede lokaler på Solsiden, får du virkelig testet smaksløkene dine. Restauranten kombinerer asiatiske teknikker med norske råvarer: Sjøkreps fra Frøya med miso-majones har allerede rukket å bli en favoritt blant trønderne.

Vil du virkelig slå på stortromma er Credo stedet. På Credo serverer de ikke mat á la carte, men bestemmer daglig hvilke retter som skal serveres ut ifra hva som er de ferskeste råvarene denne dagen. Her snakker vi gourmet!

En øl eller to

 

Amber Friday #finallyfriday #mathalltrondheim #trondhjemmikrobryggeri

A photo posted by Svanhild Sunde (@spisnytlev) on

 

Når du er god og mett er det på tide å snuse på utelivet.

Fortsett den lokale trønderfesten på Trondheim Mikrobryggeri. Alt øl som serveres i den trivelige puben er brygget på stedet, og er du heldig kan du se bryggeren i aksjon rundt bryggekjelene bakerst i lokalet.

Er du ute etter mer action kan du stikke til Ila Brannstasjon. Her er det alltid noe som skjer, og quiz, improteater og jazzkonserter er bare noe av det du kan få med deg.

Diskoteket er stedet å gå hvis du vil virkelig vil smake på klubblivet eller boltre deg på dansegulvet. Anerkjente DJs spiller i helgene, og stedet syder av god stemning utover natten.

God tur til Trondheim! 

 

 

Trenger du flere gode tips til hva du kan gjøre i Trondheim? Se her!

Toppbilde: Nidelva i Trondheim. Foto: Knut Aage Dahl/Visitnorway.com  

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler