Nyhavn vinter

Destinasjon /

5 grunner til å elske København

København er byen som henter frem det beste i oss: Vi kommer litt nærmere Europa, blir et par hakk kulere - og gjør litt mer av det vi liker aller best.

København er så mye mer enn en havfrue og noen karuseller. Det er en grunn til at Lonely Planet lar København trone på toppen av listen over byer som er verdt å besøke i 2019! København er symbolet på «scandi-cool» og fortjener anerkjennelse på verdensbasis, skriver Lonely Planets sjefredaktør Tom Hall,  i en pressemelding.

Vi kunne ikke verdt mer enig! København er nemlig en følelse. Det er storbyen, og det er Europa – og så flyr vi hjemmefra på kortere tid enn vi bruker på oppvasken.

Widerøe flyr deg nemlig direkte til København – fra Kristiansand og Sandefjord

1. København – for hele familien

Noen storbyer er typiske voksen-tur-byer. Andre byer er typiske barnereisemål der vi voksne er med som foreldre. København beviser at Ole Brumm har rett og at det er mulig å få til begge deler samtidig, og det er en av grunnene til at vi digger den danske hovedstaden. Kulturtilbudene for store og små begrenses kun av din egen tid og fantasi – og byen er lett å ferdes rundt i enten til fots, med sykkel eller buss.

Listen over aktiviteter både utendørs og innendørs for barn i København er lang – bare se her: Barnas København

Julemarked København

STEMNING: København er førjulsbyen som garanterer for den gode følelsen. Tivoli er bare ett av mange julemarkeder i byen. Foto: VisitCopenhagen / Lasse Salling

Øverst på lista over aktiviteter som gleder både store og små, troner selvfølgelig: TIVOLI. Danskene er rett og slett innmari gode til å balansere stemning, lek og larm. I oktober pyntes den deilige parken til Halloween og rett etterpå blir gresskar erstattet med rødt og tusen julelys.

2. København – førjulstid med garantert julestemning

Advent og jul i København er helt spesielt. Hele byen pyntes julefin, og få ting er koseligere enn å rusle fra julemarked til julemarked og skli inn i den deilige førjulsstemningen. Gjør unna julegavehandelen på en helg – eller legg lista helt ned, og bare nyt stemningen i denne deilige julebyen.

Her finner du noen av Københavns mest stemningsfulle julemarkeder

3. København passer hele året

Alle årstidene viser en side av den danske hovedstaden. Våren kommer litt tidligere enn til våre egne fjelltopper, så når vårlufta skyller inn fra Europa, er København en perfekt helgetur rundt påsketider eller til pinse.

Men København viser faktisk noen av sine fineste sider også når de kalde årstidene kommer! Ja, det blåser litt – så ta med et skjerf og en god jakke! Frisk, dansk luft gjør det faktisk enda hyggeligere å krype inn på en kro.

Skøytetur: Hver vinter blir Frederiksberg Runddel, inngangen til Frederiksberg Have, sprøytet til en flott skøytebane. Foto: VisitCopenhagen / Jonas Smith

4. København – målbevisst shopping

Lei av å gå i de samme butikkene som naboen? Trøtt av å kjøpe klær til barna som alle andre også har? København byr på alt du ikke finner på ditt lokale kjøpesenter. Tips: Planlegg din neste Københavntur etter når det er salg i butikkene. Københavns gater forvandles raskt med en gang helligdagene er over i slutten av desember, og salget varer stort sett i hele januar. Når danske butikker skal fylles med nye og spennende varer, og det gamle må ut. Her kan du virkelig spare penger!

Shopping København

Det lille ekstra: Enten du tiltrekkes av det rare eller det fasjonable. København er vår nærmeste shoppingmetropol! Foto: VisitDenmark / Kim Wyon

Start gjerne på legendariske Illums. Vi våger faktisk å påstå at du ikke har opplevd et skikkelig salg før du har vært på Illums i januar. PS. Glad i dansk design? Eller second hand? Da kan du virkelig gjøre et kupp hos danske designere på nyåret – og på markeder utover våren.

5. København – pause med smørrebrød og biograf

Vi trenger pauser. Noen ganger funker det å reise på fjellet eller bare gå en tur i skogen. Andre ganger må vi røskes litt ut av hverdagen og fylle på med noe mer. Om du kan fly fra Sandefjord eller Kristiansand, så er København bare en kort flytur unna.

Les også: Destinasjon: Opplev Københavns deilig urbane vesen

Smørrebrød København

LUNSJ: Det skal ikke smake som en norsk brødskive. Det er derfor du skal reise til København for et skikkelig smørrebrød eller fem. Foto: VisitCopenhagen / Lasse Salling

Hele poenget med en pause er å gjøre noe annet. Og det betyr ofte å spise noe annet, drikke noe annet – og oppleve noe annet. Kryp inn på en kro. Sett deg godt til rette og bestill et smørrebrød mer enn du egentlig synes du fortjener. Deretter går du i «biffen»! Københavnere elsker sine mange biografer, og det finnes både storslåtte kinosaler og små, lokale kinoer for smale filmer. Tips: Sjekk ut den litt rocka biografen Vester Vov Vov på Vesterbro. Her finner du en oversikt over biografer i København

God tur – Fly med Widerøe fra Sandefjord eller Kristiansand: Direkte til København

Foto i topp av saken: VisitCopenhagen / Malthe Zimakoff

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler