Tips og triks /

Ut og reise? Disse appene bør du vite om

Du glemmer neppe å pakke før reisen – men har du husket å oppdatere telefonen med applikasjonene du kan trenge? 

Både for «business» og «pleasure» finnes det programmer der ute som gjør reisen enklere, rikere og mer komfortabel. Her er noen hete tips.

packpointPackPoint

Får du noen gang en litt uggen følelse av å glemt noe viktig før reisen? Denne appen er genial for deg – du forteller den simpelthen hvor du skal og hva du tenker å gjøre, og så foreslår den en pakkeliste. Reglene for hva du får med deg på flyet kan du sjekke her – og sjekk også ut våre beste pakketips her på bloggen.

tripit

TripIt

Dette er appen som setter opp en reiseplan for deg – helt automatisk. Når du legger inn e-post-adressen din, vil programmet gå gjennom innboksen din og finne alle relevante reservasjoner og reisedokumenter: fly, hotell og leiebiler. Så forteller den deg hvor du bør være til enhver tid, i en reiseplan som kan synkroniseres mellom de ulike enhetene dine.

Skjermbilde 2015-12-10 kl. 16.29.01Google-appene

De siste årene har flere av Googles applikasjoner blitt så bra at det gir oss bakoversveis, og flere av dem er spesielt geniale på reise. Google Maps har detaljrike kart, og lar deg plotte inn reiseruter som til og med inkluderer trafikkmeldinger, lokale buss- og togtider og eventuelle bytter du må gjøre. Inbox-appen gjør som TripIt og lager en reiseplan til deg: den kan til og med finne gate og boardingkort. Translate lar deg oversette mellom over 90 språk. Og appen som bare heter Google samler alt det beste, og litt til, på ett brett.

flightradarFlightRadar24

Hvor i all verden er flyet? Nettopp den informasjonen finner du her. FlightRadar24 lar deg følge et fly på kartet i sanntid, og du kan følge med på avganger og forsinkelser. Du kan til og med peke telefonen mot et fly på himmelen og finne ut hvor det kommer fra, og hvor det er på vei. For å nevne noe.

xeXE Currency

Denne er verdensledende på valuta. Appen har ikke bare de siste valutakursene og en kalkulator for å regne om mellom dem, men har også databaser som lar deg sammenligne historiske valutaer, og den fungerer uten internett-tilkobling. Kjekk å ha om du skal over dammen, for eksempel!

 wideroeWiderøe

Sist, men ikke minst, bør du skaffe deg Widerøes egen app! Her kan du finne flybilletter og bestille turen din, og så sjekke inn når det nærmer seg avreise. Appen gir deg siste nytt og oppdateringer – alt du trenger for en lettvint reise.

Bonus: Enda flere tips

Listen over praktiske apper på tur er veldig lang, men her er enda noen flere anbefalinger på tampen:

  • Yelp for å finne restauranter, shopping og andre tilbud der du skal, med anmeldelser fra andre brukere.
  • TripAdvisor både lar deg bestille turer og lese andre brukeres tilbakemeldinger, og har en mengde andre funksjoner spesialtilpasset for når du er på reise.
  • Pocket lar deg lagre artikler fra nettet på mobilen din så du kan sortere dem og lese i frakoblet modus, for eksempel på flyet.

 

Toppbilde: Pixabay

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler