Black Friday i København

Destinasjon /

Shopping-guide Black Friday: Kuppene gjør du i byene

Få mest mulig ut av Black Friday. Shopping er best i byen - hvilken by velger du når du skal få unna julegavene på en helg?

Vårt forslag er altså enkelt: Ta en langhelg i en by! Det kan være en deilig storby rett på den andre siden av Skagerrak, eller en av våre større norske byer – men «timingen» kan være avgjørende! Om du legger turen til uka det er Black Friday-salg, kan du rett og slett gjøre noen kupp. Men hvor skal du gå for å få mest ut av salget? Vi har laget shoppingguide for deg!

Bare kjapt innpå om Black Friday

Black Friday er et relativt nytt fenomen for oss nordmenn. Fredagen etter Thanksgiving (som alltid faller på den fjerde torsdagen i november) har tradisjonelt vært amerikanernes store handledag, og markert starten på julehandelen. I år er selveste Black Friday 23. november.

Siden vi på denne siden av dammen også adopterte Black Friday, har fenomenet spredd seg i rekordfart. Hvis du vil få storbyfølelsen i tillegg til skikkelige gode shoppingmuligheter, bør du bestemme altså finne deg en by meg gode tilbud – og pakke gode sko.

Black Friday: Kule København

KULE KUPP I KØBEN: Du får storbyvibbene i København! Foto: Thomas Høyrup Christensen Copenhagen Media Center

Shopping i København

Tenk, bare en drøy times flytur unna, og du står midt i vrimmelen av blide dansker, kule butikker – og fantastiske tilbud. Danskene har nemlig kastet seg over Black Friday, og fredag 23. november er en helsvart dag i Køben – men på den gode måten! Mange av sentrumsbutikkene har dessuten åpent til kl. 24, så ingen grunn til å legge seg tidlig.

Hit bør du gå:

1. Strøget, så klart! Det sier seg jo nesten selv, at Københavns mest kjente (og Europas lengste!) gågate er et must på en dag som denne. Her finner du alle de kjente butikkjedene som Zara og H&M og Topshop, og de mer eksklusive navnene som Prada, Louis Vuitton og Mulberry. Stikk også innom varehuset Illums, her er det mote, design og skjønnhet i skjønn forening.

2. Men gå også utenom – stikk opp Larsbjørnsstræde eller Kattesundet. Ta turen ned Studiestræde. Området kalles Københavns latinerkvarter, og det er i disse gatene du tar en pause i shoppingen og finner en lokal kneipe for en skikkelig dansk «frokost»!

3. Magasin du Nord ligger i enden av Strøget, ved Kongens Nytorv. De sier at de er «vilde» med Black Friday, og om de i år gjentar fjorårets suksess med å kjøre timestilbud gjennom hele natt til fredag, kan natteravner gjøre virkelig gode kjøp!

Design i København

NOE NYTT: I København finner du også utrolig mye kult utenfor de store kjedebutikkene. Foto: Morten Jerichau Copenhagen Media Center

4. Sentralt i København ligger bydelen Fredriksberg, som er hyggelig i seg selv. Men akkurat i dag er kanskje Fredriksberg Centret aller mest interessant. Særlig hvis været ikke frister til å gå ute i bygatene. Kjøpesenteret har ca. 90 butikker over tre plan, og de pleier å ha veldig gode Black Friday-tilbud. Ta metroen til Fredriksberg Station, så kommer du rett til butikkene.

PS! I Fredriksberg ligger også Royal Copenhagen Factory Outlet, her kan du finne gode tilbud på porselen!

5. Fisketorvet er et av Danmarks største shoppingsentre, og her finner du alt du kan ønske deg (og ikke visste at du ønsket deg). Gjør gode Black Friday-kupp på Zara, Skoringen, Monki, Levi’s, Elgiganten (Elkjøp), Calvin Klein – og omtrent 90 andre butikker … Fisketorvet ligger et par kilometer fra tjukkeste sentrum, og du kan enten ta toget i et par minutter, eller ta taxi for rundt hundrelappen.

6. Field’s kjøpesenter ligger bare 10 minutter med metroen fra Kongens Nytorv (ta metro i retning Vestamager og gå av på Ørestad Station). Butikkene &Other Stories, Monki og Arket har nylig åpnet i senteret, her er også Bolia (for deg som liger skandinavisk design) og Elgiganten (Elkjøp) for deg som vil gjøre kupp innen elektronikk. Og selvsagt mye mer!

Black Friday: Stemning i Bergen

VAKRE BERGEN: Ikke glem å ta en shoppingpause for å nyte synet av byen i skumringslys.

Shopping i Bergen

Du trenger slett ikke dra utenlands for å gjøre gode Black Friday-dealer! Ta ei langhelg i Vestlandets hovedstad og fyll opp kofferten med flotte julegaver til en billig penge:

1 . Galleriet er selvsagt et naturlig stopp. Midt på Torgalmenningen ligger kjøpesenteret med 70 butikker, som Accessorize, Boys of Europe, Bennetton, H&M, Vila, Kremmerhuset, Søstrene Grene, Din Sko, BM Leker og Elektrosenteret. Regn med gode rabatter her!

2. Platou Sport i Småstrandgaten rett ved Torgalmenningen kommer til å ha gode tilbud og fullt kjør hele fredagen, så trenger du sports- eller turutstyr, bør du ta en tur innom.

3. Illums Bolighus i Strandgaten har lekker skandinavisk design innen interiør, stort utvalg av designklassikere – her finner du alt mulig til hjemmet, og de lover gode Black Friday-tilbud også i år!

Black Friday: Vindusshopping i Bergen

KICKSTART: Black Friday kickstarter julehandelen, så her er det bare å benytte seg av tilbudene. Foto: CH / visitnorway.com

4. Kløverhuset kjøpesenter i Strandgaten et av Europas eldste kjøpesenter, og etter en omfattende ombygging i fjor, er det blitt nytt og lekkert med mange nye butikker. Her finner du blant annet Day Birger et Mikkelsen, Bertoni, Claire Woman, LÓccitane, og Mac. De aller fleste butikkene vil ha gode Black Friday-tilbud, helt opp til 70 % rabatt!

5. På Torgalmenningen ligger også Sundt Motehus, og de lever opp til navnet sitt! Fem etasjer med bare mote, til hele familien. Days Like This, Bik Bok, Wow, Volt og Urban er noen, og her blir det Black Friday-tilbud i alle butikkene!

Solnedgang i Trondheim - Black Friday

TRONDHEIM: Kort shoppingpause mens sola går ned om ettermiddagen, og du forhåpentligvis har fått fylt posene med knallkjøp. Foto: Morenourl/Visitnorway.com.

Shopping i Trondheim

Ta julehandelen sammen med trivelige trøndere i koselige handlegater og få både storbyfølelse og småbysjarm med på kjøpet.

1. Trondheim Torg i Kongens gate ligger midt i byen og har over 70 butikker i fire etasjer. Fredag 23. november åpner senteret klokka 7, og da kan du velge i gode tilbud i blant annet Bik Bok, Carlings, Cubus, Days Like This, Floyd, Gina Tricot, Clas Ohlson, Telia og Ark Bokhandel.

2. Byhaven er et hyggelig og middels stort kjøpesenter i Olav Trygvassons gate midt i sentrum av Trondheim. Her finner du blant annet Gerry Weber, Match, Telenorbutikken og PM – og senteret lover også gode Black Friday-tilbud.

3. Mercursenteret er et mindre senter i Kongens gate, og her finner du blant annet Trøndelags største partybutikk Arti læll, godteributikken Candy Cloud (hint adventskalender!), og selvsagt klesbutikker også. Og Black Friday blir det her også!

4. Det fine med Trondheim er at du finner alle butikker du trenger sentralt i bykjernen – altså Midtbyen. De tre sentrene vi allerede har nevnt ligger også i Midtbyen, men her er gatene også fulle av selvstendige butikker, så da deg en tur ut av sentrene og gå i de koselige gatene, du finner knallgode Black Friday-tilbud overalt.

5. Vil du virkelig få storsenterfølelsen, bør du dra litt ut av byen til City Syd og Sirkus er to digre kjøpesentre med alt du kan ønske deg av tilbud. Faktisk stopper flybussen utenfor Sirkus (bussholdeplassen heter Strindheim), så det er jo praktisk! City Syd ligger 8 km unna sentrum, men her går det massevis av busser.

Psst – ikke gå glipp av Widerøes egne Black Friday-tilbud

Foto i topp av saken: iStockphoto

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler