Destinasjon /

Black Friday! En miniguide til shoppingtur i London

Fly i to timer fra Kjevik, og der venter London på deg!

Shopping i London er vi kjent med, men Black Friday er et relativt nytt fenomen for oss nordmenn. Fredagen etter Thanksgiving (som alltid faller på den fjerde torsdagen i november) har tradisjonelt vært amerikanernes store handledag, og markert starten på julehandelen. I år er Black Friday 29. november.

De siste årene har vi på denne siden av dammen adoptert Black Friday, men britene har en god del mer erfaring enn oss. Black Friday er stort i Storbritannia, og i shoppingmekkaet London kan du gjøre fantastiske kjøp med litt planlegging.

Ta på deg dine aller mest komfortable sko, for denne shoppingdagen kan bli lang!

Shopping i London: Her er noen tips

1. Når du er i London på selveste shoppingdagen, kommer du ikke unna legendariske Oxford Street. Her ligger vel det aller meste av butikker du kan ønske deg, og de har Black Friday-tilbud så det holder! Topshop, Urban Outfitters, River Island, H&M, Zara, Selfridges, House of Fraser, Debenhams og John Lewis bruker å ha gode dealer Black Friday, for å nevne noen… Men her er du nok ikke alene, så kom tidlig og vær forberedt på å dele shoppingentusiasmen din med en god del andre!

2. Elektronikk er kanskje det aller mest populære å shoppe på Black Friday. Currys PC World finner du flere steder i London, blant annet i Oxford Street og Kensington High Street. Følg med på nettsiden deres for gode dealer, de har til og med laget en Black Friday Survival Guide!

3. Elektronikkjeden Argos kjører også hardt på Black Friday. De avslører ikke helt ennå hva årets store tilbud er, men i fjor kunne du få blant annet iPad til en svært god pris. Argos fins det flere av i London, blant annet rett ved t-banestasjonen Holborn.

Shopping i London

TRAVELT: Vær forberedt på liv og røre og mye folk i byen på de store handledagene! Foto: Matthew Andrews/Artichoke

4. Julegaver til ungene? Gå til leketøysbutikken Hamleys i Regent Street, her kan du kjøpe leker og spill og alt mulig som ungene noen gang kan drømme om!

5. Frister det mest med innendørs shopping, er Westfield shoppingsenter stedet å gjøre det på. Westfield skal være det største shoppingsenteret både i Storbritannia og Europa, så her kan du bruke hele dagen – og vel så det! Tuben: Ta Central Line til Shepherds Bush eller White City, eller Hammersmith&City Line til Wood Lane eller Shepherd’s Bush Market.

SUBWAY: Det blir nok trasking i butikkene! Med t-banen suser du lettvint mellom bydelene. Foto: Visitlondon.com

Psst – ikke gå glipp av Widerøes egne Black Friday-tilbud

Foto i topp av saken: Julian Love / London and Partners

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler