Aktiviteter /

Bodø 200 år: Dette må du få med deg på bursdagsfesten

Med over 200 arrangementer i vente er det mye å velge mellom når Bodø inviterer til bursdagsfest. Få med deg det som skjer, og sjekk ut våre favoritter for jubileumsåret.

De beste festene varer ikke bare én kveld: 20. mai i år fyller Bodø 200 år, men feiringen er allerede i gang – og den skal også vare hele året ut. I de kommende månedene skal byen fylles av store konserter, festivaler, idrettsarrangementer og mye, mye mer.

– Vi både tror og håper på 20.000 personer på de største arrangementene, sier Tomas Lønsetteig, ansvarlig for Bodø 200 år.

Det er med andre ord ikke småtterier Bodøværingene planlegger for bursdagen sin. Nedenfor finner du noen utplukkede arrangement-favoritter for året, men dette er bare er en liten smakebit av hva jubileet har å by på.  Programmet oppdateres fortløpende utover året, så følg med på Bodø 2016. Husk også at du har mange muligheter til å reise til Bodø i 2016, siden Widerøe har en rekke flyruter til nordlandsbyen og jubileet.

 

Bodø by night (1. november 2008)

 

Dette skjer i februar og mars

NM i bordtennis. 19. – 21. februar ligger alt til rette for noen spennende dager i Bodøhallen. Da er det nemlig duket for NM i bordtennis, hvor over 100 av Norges beste spillere møtes til kamp. I tillegg har Norge fått flere yngre spillere som hevder seg internasjonalt, og som det definitivt er verdt å følge med på.  Mer om turneringen og deltagere finner du her.

                ROLL Michael (GER) IMG_0529_dxo

 

Solfest i Solparken. 5. mars kan du blir bedre kjent med den russiske høytiden «Maslenitsa». En viktig del av denne feiringen, slik den markeres i Russland, er å spise pannekaker og brenne en stor dukke som symboliserer vinteren. Det er rett og slett en avskjedsfest for vinteren, og en stor velkomstfest for solen.  I tillegg til pannekakespising og dukkebrenning blir det dukketeater, korsang og danseforestillinger.

Folk & Fisk. I helgen 11. – 13. mars feires selve livsnerven til Bodø, nemlig fisken. På festivalen vil du få smake den lekreste sjømaten – laget på stedet av byens beste kokker – og ikke minst nyte sydende god stemning. På kveldene blir det konserter med toppnavn som Bjørn Eidsvåg, Ost & Kjex og Bertine Zetlizt, mens det på lørdag blir barneshow for de minste.

7017520787_25e32895e2_oBertine Zetlitz på Lydverket. Foto: P3/Flickr

Dette skjer i april og mai 

Bodø Internasjonale Orgelfestival. Det blir stemningsfulle toner som garantert gir gjenklang på Bodø Internasjonale Orgelfestival  22. – 26. april. På festivalen kan du oppleve orgelkonserter, mesterklasser, konkonserter, lunsjkonserter med studenter, orgelkurs for ungdom, festivalgudstjeneste og mye mer.  Du vil også få oppleve «Orgelnatt – Bodø i verden», en konseptkonsert av den anerkjente organisten Nils Henrik Asheim. Her får publikum et helt nytt møte med kirkeorgelet. Sammen med gjestemusikere og sangere, og med spesiallaget lys- og videodesign, presenterer Asheim en konsert som utfordrer alle sansene.

 

 

Bursdagsfeiring. 20. mai blir det storstilt bursdagsfeiring i Bodø sentrum. På dagen blir det presentasjon av jubilanter og biskop Krogh, kor, dans, korps, sjonglører, band, trylling, allsang – og selvfølgelig en skikkelig god kake. Det er også duket for Bodø Skishow, som er et rulleskiløp i sentrumsgatene der alt kan skje. Og når den store kvelden kommer skal Bodø virkelig slå på stortromma i storstua.  Her blir det alt fra store orkestre til revy og pyro, og selvfølgelig Bodøværinger i festrus.  Hvis du bare skal på én fest dette året, så er Bodøs bursdagsfeiring definitivt den du må gå for!

Karneval. Lørdag 11. juni er det duket for en fargerik, glad og ikke minst høylytt karnevalsparade i byen. Bodø sentrum pyntes og dekoreres i god brasiliansk stil, og akkompagneres av trommekorps fra hele Norge og både norske og brasilianske musikere spiller opp. Det blir kurs i sambarytmer, perkusjonsinstrumenter, dans, kostymer, dekorasjoner og brasiliansk karnevalkultur, i tillegg til matmarked. På kvelden blir det også sambafest for de voksne. Alt ligger med andre ord til rette for en fantastisk brasiliansk og nordnorsk folkefest!

14694442111_cc6caacb0d_k

Brasiliansk karneval i Liverpool i 2015. Foto: Julie Turner/Flickr

 

  Arctic Yoga  16.- 19. juni kan du oppleve verdens nordligste yogafestival.  Arctic Yoga Conference er en yogafestival tilpasset alle, uansett alder og nivå.  Bodøs spektakulære «yogamatte» – med glødende midnattsol og storslått arktisk natur – gjør denne yogafestivalen helt unik.

 

 

Dette skjer i august, september og oktober

Arctic Race of Norway. 11 – 13. august braker etapperittet Arctic Race of Norway løs. Sykkelrittet er en del av Europatouren, og er virkelig det rittet der norske syklister og norsk natur får internasjonal oppmerksomhet.  Første etappe går mellom Fauske og Rognan, via Bodø, mens fjerde og siste etappe avsluttes i Bodø. Så her er det bare å sette av to dager til en skikkelig tråkkefest.

              Team Argos  

Parkenfestivalen. Parkenfestivalen er en utendørs pop og rockfestival, og byr i år på artister som Kari Bremnes, Aurora, Sondre Justad og Karpe Diem. Festivalen avholdes i idylliske Rensåsparken og har de siste årene solgt ut festivalbillettene på rekordtid. Flere navn vil strømme til Bodø 19.- 20. august, så følg med på programmet.  

 

En fargerik park under konserten med Marcus & Martinus. ❤️ ☀️ #parken2015 #marcusandmartinus A photo posted by Parkenfestivalen (@parkenfestivalen) on

 

Spøkelseskvelder på Løp Gård.  Løp Gård i Bodø har en lang og stormfull historie. Den gule bygningen har stått i byen de siste 300 årene, og både tjenestefolk, skippere, futer og en amtmann har endt sine liv her. De fysiske sporene etter fortidens mennesker er lette å se i stuene på Løp, men finnes det mer? I skinnet fra levende lys får du høre skrømthistorier, både fra gården og andre steder. Historier fra hendelser knyttet til gården vil også bli dramatisert. Tør du ta turen til Løp Gård 10., 11. eller 12. oktober?

  • Widerøe tilbyr deg 10 prosent rabatt på flyreisen til Bodø i forbindelse med Spøkelseskveldene på Løp Gård. Alt du trenger å gjøre er å benytte deg av arrangementkoden NO2016523A når du bestiller reisen til Bodø.

PS: Vil du se hvordan Bodøværingene startet bursdagsfesten? Sjekk ut denne absurde jubileums-invitasjonen!

 

Toppbilde: Bodø by night. Foto: Visit Bodø 

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler