Destinasjon /

Den perfekte kjæresteferien i Norge

Dere trenger ikke reise til Paris for å dyrke kjærligheten.

Lite er så godt for et forhold som å tilbringe tid sammen, bare dere to. Ved å utforske nye steder, skapes nye minner som dere kan  leve på i lang tid framover.

Enten dere trekkes mot urbane strøk, vill natur, total avslapping eller høy aktivitet, byr Norge og den kommende tiden på fantastiske opplevelser for to.

FJORDROMANTIKK – SOGNDAL

 

 

Plei hverandre i nasjonalromantiske omgivelser i de naturskjønne områdene rundt Sognefjorden. Sogndal er et godt utgangspunkt for utflukter langs glitrende fjordarmer og frodige daler, og regionen byr på intet mindre enn tre nasjonalparker og to plasseringer på UNESCOs verdensarvliste. Er dere ute etter en aktiv ferie anbefales en topptur til Molden på det sterkeste. Dette 1.116 meter høye fjellet kan skilte med praktfull utsikt over både Lusterfjorden, Jostedalsbreen og Jotunheimen. Høsten er kanskje den vakreste tiden å oppleve fjellheimen på!

Er dere derimot interessert i å holde et roligere tempo, anbefales et cruise på UNESCO-plasserte Nærøyfjorden med Fjord-2. Fjordcruise og vandring kan også kombineres – Adventure Tours tar deg med på en times fartsfylt RIB-tur, før dere sammen vandrer opp til den brusende Feigumfossen.

Spa – Vestfold og Røros

 

Link i bio: Romantisk høstferie inkl 25 min massasje pr person, middag, overraskelse på rom… #farrisbad

Et bilde publisert av Farris Bad (@farrisbad)

 

Hvis dere virkelig vil kline til (bokstavelig talt), er lite mer romantisk enn en ordentlig spahelg. Eksklusive Farris Bad i Larvik er Nordens største spa, og perfekt for total velvære og avslapping. Her kan dere nyte herlige bassenger, boblebad, badstuer, spa-behandlinger og måltider i særklasse – i tillegg til hverandre.  Og det beste av alt: Dere kan rusle rundt i badekåpe hele dagen!

Hvis dere velger pakken «Tid for kjærlighet» får dere litt ekstra oppmerksomhet, og flere romantiske overraskelser venter dere på rommet.

Farris Bad ligger kun 20 minutter unna Sandefjord, så det er også utrolig enkelt å fly til sparomantikken.

For å kombinere spa med fantastisk natur og arkitektur, er Røros Spa og Velvære stedet å dra. Her kan dere ikke bare dyppe dere innendørs, men også bade ute i den friske røroslufta. Utendørsbassenget holder nemlig deilige 38 grader, uansett vær og vind. Og når dere senker dere ned i et av de mange bassengene, er dere samtidig omgitt av Bergstadens fantastiske fauna. Det skaper en helt egen ro.

I tillegg til spa og velvære byr lokalmathovedstaden på fantastiske smaksopplevelser, for å ikke å glemme vandringer rundt den sjarmerende trehusbebyggelsen. Alt ligger med andre ord til rette for avslapping og romantikk når dere flyr til Røros!

Sjarmerende byferie – BERGEN

 

Bryggen-The-Wharf-in-Bergen-102009-99-0081_2200

Bryggen i Bergen. Foto: Innovasjon Norge

Det finnes en rekke flotte byer i Norge som egner seg perfekt som feriedestinasjon for par, og i Bergen rekker man utrolig mye på en langhelg. Fløybanen er nærmest obligatorisk for alle og en hver som besøker landets nest største by. Med taubanen svever dere 320 meter over havet på bare noen minutter, og dere kan samtidig nyte flott utsikt over sentrum og omegn. Om dere heller ønsker å komme dere opp til fots, er det flott å vandre hånd i hånd opp til toppen. Når dere kommer til Fløien, er det ikke bare en utrolig utsikt som venter dere, men også muligheten til å kjøpe det mange hevder er byens beste skillingsboller! Og er ikke 320 meter høyt nok, ruver Ulriken dobbelt så høyt over havet, med sine 643 meter.

Bergen byr på en rekke varierte kulinariske opplevelser, men den mest kjente av de er nok Fisketorget ved trivelige Bryggen. Her får du tak i «alt» havet har å by på, reker, krabber, østers og fersk fisk selvfølgelig.

Ikke minst byr byen med de smale brosteinsgatene på hyggelige og intime cafeer, barer og restauranter. Hva er vel mer perfekt enn å rømme innendørs når regnet trommer utenfor? Gjemt mellom de historiske, skjeve trehusene på Bryggen finner dere for eksempel den skjulte perlen Bastant. Etter kulissene å dømme tror du at du er midt i et historisk eventyr, men den eneste tryllingen som foregår her er kaffemagi (og browniemagi).

Ingenting oser av romantikk som et ekte, italiensk måltid. Bergen er Lille Italia, og her finner dere noen av de mest smakfulle italienske restaurantene byen har å by på.

Hytteromantikk – Bodø og Oslo

 

Argaladhytta. En perle! #turistforeningen #bot #junkerdalen #skaiti #liveterbestute #mittfriluftsliv #mittnordnorge #visitnorway

Et bilde publisert av Karina Sørensen (@karinasorensen73)

 

Om dere ønsker tid og rom for å dyrke de gode samtalene og hverandre, er den lille Argaladhytta utenfor Bodø stedet og dra. Her kommer dere til å merke at tiden går fort, samtidig som den står stille! Den vesle, intime hytta ligger fantastisk fint til i Junkerdal nasjonalpark, like ved en kulp i Skaitielva, og godt bortgjemt  bjørkeskog.  På hytta finner dere ved til fyring, gass til koking, og stearinlys og parafin sørger for varm belysning. Hva blir vel mer romantisk enn det?

Argaladhytta er også et perfekt utgangspunkt for høsttur i vill natur.  Ta turen fra Sulitjelma-Skaiti, og eventuelt videre til Saltfjellet. Ruten fra Trygvebu til  Argalad (8 km) er såpass kort at hytta egner seg som et flott mål for dagen! Eller dere kan vandre videre til nabodalen, Tjårrisdalen. Der kan dere se restene av en gammel husmannsplass og gamle dyregraver. Om dere blir på hytta må dere passe på å titte ut, ofte rasker jerven forbi!

For å komme dere til hytta flyr dere til Bodø, og kommer dere videre med bil, for så til fots. Her er den intime reisen inn til hytta definitivt en del av målet!  For mer informasjon om ankomst og leie av hytta, se her. 

 

 

For mer bynær hytteromantikk bør dere ta turen til Oslo. Rundt storbyen ligger den fantastiske bymarka, som skjuler flere små hytter hvor dere kan være helt for dere selv.  Lille Tømtehytta ligger i tett skog nær vakre Maridalen, helt sørøst i Nordmarka. Rundt hytta finner dere vakre vann og utsiktspunkter over byen, i tillegg til vakre stier med sopp og bær på høsten og perfekt skiføre på vinteren.

Tømtehytta er perfekt for et raskt avbrekk fra hverdagen, og kanskje rekker dere også å svippe innom byen, og få med dere litt av det hovedstaden vår har å by på?

Vilt og vakkert – VARANGER

 

Kirkenes-Snow-Hotel-Finnmark-072009-99-0070_1500

Kirkenes Snøhotell. Foto: Terje Rakke/Nordic Life – Visitnorway.com

Dersom dere ønsker en virkelig vill og vakker get-away, bør dere reise til Kirkenes og Varanger, hvor det bugner av uberørt natur og yrende dyreliv. Pakk sekken, og legg ut i et av Europas nordligste naturområder, med endeløse vidder, blikkstille vann, fiskerike lakseelver, fjell og daler.

Eller hva med å bo i deres egen lille «snøhule»Kirkenes Snøhotell? Med pudderhvit snø, myke saueskinnsfeller, reinsdyr som traver utenfor og herlige måltider i hotellets restaurant er vintermagien komplett. Og hit kommer vinteren tidlig! Hva med en sledetur med huskyer for litt ekstra spenning?

Uansett om du ønsker å reise med kjæresten din til fjord, fjell, hytte, vidde, by eller kanskje alt sammen, bør du sjekke ut Widerøes mange flyvninger rundt om i det vakre landet vårt.

Hva er den mest romantiske turen du har hatt i Norge?

Toppbilde: Tur i Oslomarka. Lisensiert av CH – Visitnorway.com 

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler