Aktiviteter, Destinasjon /

Derfor elsker barnefamilier ferie på Jylland

Fornøyelsesparker, badeland, zoo, og LEGO i lange baner – hva mer kan man ønske seg i sommerferien? Det måtte være lange, deilige strender og koselige små byer, og ja, det får du også på Jylland!

Jylland er noe av et ferieparadis for barnefamilier, og flyr du til Billund er du nærmest omringet av populære attraksjoner, fra ville dyr i zoo til berg-og dalbaner som får det til å kile i magen. Du kan også bare nyte den danske gjestfriheten og finne hvilepulsen på en koselig kafé eller legge turen til en hvit og fredelig strand.

På tide å planlegge sommerferien? Widerøe flyr direkte fra Bergen til Billund tre ganger i uka, en tur som kun tar 1 time og 20 minutter.

Mer enn Legoland

LEGOLAND® Billund Resort er et reisemål som sikrer hele familien en fantastisk ferie. For hvor utrolig er det vel ikke med et feriested som kan skilte med selveste LEGOLAND, LEGO® House, badelandet Lalandia® og GIVSKUD ZOO?

Dersom dere bor i LEGOLAND® Billund Resort får dere også fordelskortet «Be Happy Pass», som sikrer dere unike opplevelser eller rabatt til barna når dere besøker ulike attraksjoner.

Hva som menes med unike? Jo, det kan være å få lov til å hjelpe dyrepasseren i GIVSKUD ZOO, gå på runejakt i vikingenes magiske verden i Ribe Vikingcenter, eller å hjelpe skipperen med å seile båten på hvalsafari fra Middelfart eller Fredricia. Hele 21 attraksjoner i LEGOLAND Billund Resort gir rabatter eller har skreddersydde opplevelser til de som kommer med «Be Happy Pass».

Legoland venter – eventyret begynner

I Atlantis by Sealife gjør barna store øyne når de tropisk fisk, et skipsvrak og skattekiste – som er overvåket av en skummel hai! Foto: LEGOLAND

Å besøke LEGOLAND er en selvfølge, og her vil tiden fly! Fornøyelsesparken inneholder ikke mindre enn 55 attraksjoner, fra det klassiske Miniland der til årets nyhet fra riddertiden, showet Battle of the Brick og det helt nye hotellet Castle Rock. 

I 2018 åpnet det en ny berg-og-dal-bane, «Flyvende Ørn», i LEGOREDO, som er Western-området i parken. Dette er et av parkens mest populære, med blant annet tømmerrenna «LEGO Canoe», gullgraving og spøkelseshuset «Ghost – The Haunted House».

Ta på 3D-briller og vær forberedt på å mestre de fire elementene ild, jord, lys og is under NINAJAGO RIDE! Foto: LEGOLAND

For mange små er nok NINJAGO® World selve høydepunktet. Her kan ninja-ferdighetene utfordres i Lloyds Laser Labyrint, Coles Klatrevegg, Jays Reaksjonstrening – og ikke minst NINJAGO The Ride! 

Glem heller ikke Duploland for de aller minste og AdventureLand for de eventyrlystne. Her venter utfordringer for hele familien, fra ville jungeldyr og levende mumier til utrykning med brannbil. 

Hvor ble dagen av? Kanskje like greit å fordele moroa på flere dager?

Bade, bade, bade … LALANDIA venter!

Bade dagen lang! Kjøre rutsjebane, duppe rundt i badering, ri på bølger og leke. Kanskje kunne det like gjerne hett lykkeland? Foto: LALANDIA

Si hei til Skandinavias største badeland!  Lalandia Aquadome™ er på hele 10.000 m2 og rommer forskjellige bassenger og boblebad, i tillegg til et stort antall vannrutsjebaner – som for eksempel den 168 meter lange Wild River.

Her skal ingen fryse, for dette er et tropisk badeland med 28 grader i vannet og 30 grader i lufta. Selvsagt er det også adgang til et stort deilig badeområde utendørs, dersom den danske sommeren viser seg fra sin beste side.

LALANDIA byr ellers på en rekke andre morsomme attraksjoner for barnefamilier, som klatrejungel, shopping- og restaurantsenter, helårs vintersportsenter og sandskulpturpark.

Ikke fått nok av Lego? Besøk Lego House!

I LEGO HOUSE kan man selv bygge, leke, lære og være kreativ. Ikke minst kan man se de mest fantastiske modeller i Masterpiece Gallery – bygget av LEGO fans fra hele verden! Foto: LEGO HOUSE

Tenk deg et kjempestort hus som ser ut som det er bygget av LEGO og som i tillegg er fylt til randen av legoklosser? Jepp, LEGO HOUSE er et 1200 kmv stort opplevelseshus for LEGO fans i alle aldre!

Her er lagt opp til inspirasjon, lek og læring – dette må kanskje være tidenes lekeavtale?

Ansikt til ansikt med ville dyr

GIVSKUD ZOO byr på tre ulike opplevelser: zoo til fots, safaripark i egen bil og den imponerende dinosaurparken. Foto: GIVSKUD ZOO

I GIVSKUD ZOO møter dere dyrene dere har sett på tv, sjiraffer, løver, antiloper og aper! Her får dere se dyrene i riktig størrelse, kjenne luktene og høre lydene. Dyreparken har over 50 forskjellige arter, og fordi mange av disse er truede dyrearter er GIVSKUD ZOO med i et internasjonalt samarbeid med zoos fra hele verden.

Følg på nettsiden for å se hvilke dyreunger dere kan få se til sommeren. Året rundt blir det født massevis av dyreunger i dyreparken– kanskje får dere se en løveunge? Eller kanskje en nyfødt kamel?

Sulten på flere opplevelser?

Har du mage til å gå krysse broen 60 meter over bakken? Bridgewalking Lillebælt er en unik attraksion i Europa – og veldig populær. FOTO: LEGOLAND BILLUND RESORT

Frykt ikke, Jylland går ikke tom for attraksjoner med det første! Hva et besøk til Tirpitz, der familien kan jakte på rav i sanddynene? Eller om dere vil oppleve flere ville dyr, så kan dere jo for eksempel holde en slange i Glad Zoo?

Ønsker dere annen type utfordring, kan det kanskje friste med Bridgewalking i 60 meters høyde. Det er viktig å leke litt også, og det kan dere gjøre i Koldinghus –  Jyllands siste kongeborg. Her kan man både kle seg ut som musketer og lære å fekte!

Alt dette kan du gjøre i LEGOLAND® Billund Resort. Husk at dersom du bor der, har du mange fordeler gjennom «Be Happy Pass»!

Uendelige strender er lik lave skuldre, mulighet til å løfte ansiktet mot sola og fordøye alle inntrykkene. Foto: Mark Trustrup

Nå er det kanskje på tide senke pulsen? Da kan du la deg sjarmere av Jyllands strender og idylliske småbyliv, før dere vender snuten hjemover.

En dejlig sommer i Danmark venter. Du flyr direkte fra Bergen til Billund tre ganger i uka!

Foto øverst i saken: Lalandia i Billund

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler