Destinasjon, Tips og triks /

Disse ferieappene har du faktisk bruk for

Uansett om du skal reise kort eller langt: Dette er appene du bør ha med deg på ferien.

Det finnes tusenvis av reiseapper der ute, og det er lett å gå seg vill i terrenget. Ofte ender man opp med å laste ned en haug med apper man aldri får bruk for, og som ikke gjør mer nytte for seg i ferien enn å oppta plass på telefonen.

Men det finnes faktisk programmer der ute som gjør reisen både enklere, rikere, tryggere og mer komfortabel. Vi viser vei i app-jungelen, og har plukket ut de mest nyttige appene for sommerferien – enten du skal reise kort eller langt.

FØR REISEN

Skjermbilde 2016-04-07 kl. 12.56.07UT

Skal du på tur i Norge i sommer? Det langstrakte landet vårt er perfekt for utflukter i skog og mark, og UT.no er appen (og nettsiden) som gir deg flere gode forslag til turer og hytter du kan besøke. Du finner turer over hele landet for både nybegynnere og mer erfarne fjellfolk. Du får også nyttig informasjon om de ulike destinasjonene, slik at du kan planlegge ferien så mye du vil på forhånd. En app du garantert vil ha nytte av om du planlegger en aktiv tråkkeferie!

Turforslagene er lagt inn av Den Norske Turistforening, samt av andre brukere. Kanskje du også har noen fine turer du vil dele?

packpoint

PackPoint

Får du noen gang en litt uggen følelse av å glemt noe viktig før reisen? Eller føler at du pakker helt feil til hvor du skal? Denne appen er briljant – du forteller den simpelthen hvor du skal og hva du tenker å gjøre, og så foreslår den en pakkeliste. Reglene for hva du får med deg på flyet kan du sjekke her – og sjekk også ut våre beste pakketips her på bloggen.

 

Skjermbilde 2016-04-07 kl. 14.36.37Widerøe

Før du reiser avgårde bør du skaffe deg Widerøes egen app. Her kan du finne flybilletter og bestille turen din, og så sjekke inn når det nærmer seg avreise. Appen gir deg siste nytt og oppdateringer – alt du trenger for en lettvint reise.

 

flightradar
FlightRadar24

Hvor i all verden er flyet? Nettopp den informasjonen finner du her. FlightRadar24 lar deg følge et fly på kartet i sanntid, og du kan følge med på avganger og forsinkelser. Du kan til og med peke telefonen mot et fly på himmelen og finne ut hvor det kommer fra, og hvor det er på vei. For å nevne noe.

 

Skjermbilde 2016-04-07 kl. 16.48.33
Pocket

Hva gjør du når du finner en artikkel på nettet som du vil lese senere? Jo, da bruker du appen Pocket. På appen kan du lagre innhold direkte fra nettet til mobilen. Perfekt på flyet eller bussen, eller andre steder på ferien der det ikke er internett, og du har tid å slå i hjel.

PÅ REISEN

Skjermbilde 2016-04-07 kl. 12.19.43Everplaces

Sliter du med å huske stedene du besøker? Everplaces sørger for at du aldri vil glemme den gode italienske restauranten du spiste på. Appen lar deg søke opp et sted og så lagre det i appen. Det kan være alt fra restauranter til butikker eller severdigheter. Appen fungerer også når du ikke har wifi, slik at du slipper å bruke dyr dataroaming.

 

pizap.com14610559080611Billett-appene

Om du bor i eller skal reise til en av de store, norske byene og omegn, er billett-appene geniale. Disse appene gjør det nemlig superenkelt å kjøpe papirløse billetter til buss, båt, trikk og T-bane via mobilen. Du registrer betalingsinformasjon i appen, slik at kredittkortet ditt blir belastet direkte når du kjøper billetten i appen. Mobilen fungerer da som billett, som du viser fram på den gitte kollektivstransporten.

Det er ulike billett-apper for hver av de store, norske byene og omegn. Last for eksempel ned AtB Mobillett hvis du trenger billett for kollektivtransport i Trondheim, Ruter hvis du trenger billett i Oslo og Akershus,  Kolumbus om du er i Stavanger og Rogland, Troms Mobillett hvis du er i eller rundt Tromsø, VKT hvis du reiser kollektivt i Vestfold og Skyss Billett hvis du reiser rundt i Bergen. Det er ulike retningslinjer for de ulike billett-appene i de ulike byene, så klikk deg gjerne inn for å lese mer om billett-appen dit du skal!

Skjermbilde 2016-04-07 kl. 14.12.32Hjelp 113-GPS

Sommerferien er dessverre høytid for ulykker både på land og vann. Trenger du akutt bistand fra politi, helse eller brannpersonell, kan nøyaktig informasjon om hvor du er redde liv. Har du for eksempel gått deg vill på fjellet eller havnet i en båtulykke på havet, er den enkleste måten å finne din nøyaktige posisjon på å bruke nødhjelp-appen til Norsk Luftambulanse.

Hjelp 113-GPS viser automatisk kartposisjonen din. Ved å klikke på ringeknappen 113 nederst i appen, ringer mobilen til nødsentralen uten at posisjonen din forsvinner fra skjermen. Da kan du enkelt lese opp og gi posisjonen til akuttmedisinsk nødsentral i en krisesituasjon. Unnværlig på Norges-ferien, med andre ord!

Skjermbilde 2016-04-07 kl. 16.00.50

WeatherPRO

WeatherPRO er en ekstremt god værapp. Den koster riktignok 29 kroner, men er til gjengjeld veldig detaljert og inkluderer alt fra strandvær til skivær (med UV-varsel og badetemperaturer) – men fremfor alt er den nøyaktig. En flott turkamerat, med andre ord.

 

Skjermbilde 2016-04-07 kl. 15.36.32Visit Norway

Med denne appen får du Norge rett i lomma. På appen finner du tusenvis av overnattingssteder, spisesteder, aktiviteter og attraksjoner, samt informasjon om hva som skjer – alt sortert etter hva som er i nærheten av deg. Du kan også bruke appen som en reiseplanlegger før du drar.

Legg merke til restaurantene med kvalitetsstempelet ”Norwegian Foodprints” på appen. Dette er anbefalte spisesteder basert på norske råvarer med lokal forankring. Denne appen er definitivt den ultimate reisevennen til Norge rundt-ferien!

Til hjemreisen

Skjermbilde 2016-04-07 kl. 15.56.19

Google Photos

Sitter du igjen med masse fine bilder etter ferien? Begynn organiseringen av bildene allerede på reisen hjem. Med Google Photos får du alle bildene dine lagret på et sted, da Google Photos kan hente inn bilder og videoer fra alle enhetene dine. Slik blir det orden av. Avhengig av hvor mye du zoomer inn får du se bildene dine fordelt på dag, uker, måneder eller år. Du kan også se alle bildene dine ordnet etter folk, steder og ting. Dessuten hjelper en «assistent» på appen deg med å lage kollasjer, GIFs eller andre artige ting ut av bildene og videoene dine. Perfekt syssel for flyturen hjem!

 

Vil du laste ned enda flere gode reiseapper? Her finner du flere anbefalinger.

God ferie!

Toppbilde: Pixabay 

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler