Hva skjer /

Drama som rocker til fjells

Et musikkspill på fjellet i sommernatta? Ja, kle deg med ull innerst, åpne sansene på fullt gap, og ta inn et spennende kapittel av Norges historie!

Når: 24. juli – 5. august 2018. Dørene åpnes kl. 20.00 og forestillingene starter kl. 21.30 og slutter rundt midnatt. Det er lagt inn 20  minutters pause, og da er det mulig å kjøpe både mat og drikke.

Hva: I spektakulære omgivelser midt i Røros kan du i sommer få med deg en kulturopplevelse du sent vil glemme. Med Slegghaugan som kulisse har det historiske musikkspillet Elden gått for fulle tribuner de siste årene.

Det mangler ikke på dramatikk i dette musikkteatret, som forteller historien om da 10 000 svenske soldater marsjerte mot Trondheim for å ta over Norge 1718, etter ordre fra Karl XII. Store deler av handlingen utspiller seg i nettopp Røros, og Dødsmarsjen – svenskenes tilbaketog der over 3000 soldater frøs ihjel på vei over grensefjellene – er en sentral del av spillet.
Regien er ved Paul Ottar Haga, som har gjort en rekke store roller på norske teaterscener både innendørs og utendørs.

Hvor: Røros eller Bergstaden, som tettstedet også kalles. Norges vakreste fjellby og oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Elden Røros

Krigens brutalitet og sivilbefolkningens frykt er tema i Elden, som fremføres av Norges største barne- og ungdomsteater samt en håndfull profesjonelle skuespillere og musikere. Foto Svein Eggan.

Hvorfor: Sterke scener –  og en sterk historie! Stykket er skrevet med utgangspunkt i rockemusikk, men med forandringer fra år til år. Dette er dessuten Norges største barne-og ungdomsteater, med over 100 frivillige på scenen sammen med profesjonelle skuespillere og musikere. På scenen står 8-åringer så vel som 80-åringer, og stykket passer derfor for alle.
Det er ellers mange ting å se og oppleve i verdensarvbyen, se opp for lokalmat fra det beste i matfatet i Trøndelag!

 Hvordan: Vi flyr deg til verdensarvbyen – bestill fly til Røros.

Norge er et festival-land! Her er årets mest eksotiske opplevelsesguide

Foto i toppen av saken: Svein Eggan

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler