Hva skjer /

Et flerkulturelt festfyrverkeri

Hvert år forvandles Førde til et lite stykke verden, og hele byen samles til folkefest!

Når: 4. – 8. juli

Hva: Med over 300 artister fra hele verden, inviterer Førdefestivalen til en flerkulturell mønstring av høy internasjonal klasse. Som landets største innenfor sin kategori, kan festivalen tilby en unik kombinasjon av etnisk og akustisk musikk fra både fjerne- og nære himmelstrøk. Temaet for i år er folkedans, og her vil det komme mye nytt og spennende også denne gangen.

Lyst til å vite mer? Klikk deg inn på Førdefestivalens hjemmesider, da vel.

Hvor: Festivalen avholdes i Førde, Sogn og Fjordane. Her møtes fjell og fjord, og blir til et lite stykke verden.

Hvem: Dette er en festival for alle som ønsker å utvide horisonten, både kulturelt og musikalsk. Festivalen passer for både for store og små, og er et naturlig og kjærkomment bidrag til den kulturelle skolesekken.

Hvorfor: Det er ikke uten grunn at The Guardian og National Geographic tidligere har omtalt Førdefestivalen som en av Europas beste. For i tillegg til det internasjonale aspektet, kan festivalen by på unike konsertopplevelser i spektakulære omgivelser. Har du for eksempel noen gang sett en Funana-konsert 706 meter over havet, eller latt deg rive med til vakre toner fra et strykeorkester med over førti musikere? Dersom du skulle trenge et musikalsk avbrekk, arrangeres det for øvrig en rekke kurs, utstillinger og turer som alle kan delta på.

Hvordan: Widerøe flyr deg sjølsagt til Førde!

Fun fact: Visste du at selveste H.K.H kronprinsesse Mette Marit er festivalens offisiell beskytter?

Flere festivaltips? Her er oversikten

Foto og video: Førdefestivalen

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler