Sykkelferie Finnmark

Aktiviteter, Norge Rundt /

Et sorgløst liv på Finnmarksvidda

Ingen løfter om verken sommer eller solskinn. Derimot garanti for en og annen mygg – og at du etter sykkelturen på Finnmarksvidda er en endret terrengsyklist.

Timene på sykkelen blir korte i en landsdel der avstand måles i kaffekok, mener Trygve Nygård i Glød Explorer  i Alta.
– På Finnmarksvidda er det åpent, stort, og fantastisk å sykle for en terrengsyklist, sier han.

I Alta er utvalget av stier stort og variert, fra familievennlige turer til kompliserte og krevende ruter for de tøffe og mer erfarne. Du kan sykle på egen hånd, eller delta på organiserte turer på noen timer, hele dagen eller mange dager.
– Bo i Alta og dra på dagsturer, eller bli med på langtur på vidda. Jeg kan ikke love verken varme eller sol, men du kommer tilbake som en endret terrengsyklist –  det kan jeg garantere!

Gjennom konseptet Fly and Bike står sykkel klar når du lander, og turen kan starte med en gang. 

Flere sykkeltips? Les mer om Fly and Bike og sykkelopplevelser i Norge

Kort eller lang tur, lett eller vanskelig, mange muligheter på to hjul i Alta. Regn med rein! Foto: CH – visitnorway.com

– En kongedagstur!

Trygve Nygård understreker at turene ikke bare er for hardbarka sykkelentusiaster i trikot.
– For en aktiv familie vil jeg foreslå å bli med oss opp på vidda, og så sykle ned i Altadalen, med utsikt til fjorden og spise en flott bållunsj. Den siste delen av ruta går på den gamle postveien fra Karasjok og er veldig fin. En kongedagstur! Eller ta den om natta, og du sykler rett mot midnattssola.

I Alta kan du kombinere syklingen med andre aktiviteter også. Hva med en skitur midtsommers?

Ut på vidda

Langturene på vidda med overnatting, passer for dem som driver med terrengsykling eller holder seg i form med langrenn, løping eller annen mosjonsidrett. Selve syklingen er ikke nødvendigvis så krevende, men du må regne med å bli sliten – og tåle det.
– Vi har noen overnattingspunkter vi skal nå i løpet av en langtur, og er du på Finnmarksvidda, så er du på ekspedisjon! Men når vi kommer frem, enten til villmarkscamp eller en hytte, er det god mat, badstue og en seng å sove i. Det er et sorgløst liv på Finnmarksvidda. Her går tida og livet akkurat like fort. Du kommer til å ville tilbake!

Når sola skinner hele døgnet, kan du også sykle hele døgnet. Foto: Jon Vidar Bull

Helårssted for sykling

Med fatbike har Alta utviklet seg til å bli en helårlig destinasjon for terrengsykling. Fatbike er en ganske vanlig sykkel, men med utrolig feite hjul – derav navnet. På norsk gjerne kalt tjukkas eller feitsykkel. Med de brede hjulene kan du vinterstid sykle på snø, og i Alta kan du velge mellom løyper kjørt opp for hundekjøring og egne terrengløyper for fatbike.
– Fatbike åpner for en kjempeflott mulighet til å sykle også om vinteren. På kveldstid er det en fantastisk naturopplevelse, særlig når nordlyset spiller over himmelen, inspirerer Trygve Nygård.

Fly and Bike gir deg mulighet til å velge mellom noen av Norges aller flotteste tur- og naturområder, som også er godt tilrettelagt for sykkelferie.

Foto i topp av saken: Trygve Nygård, Glød Explorer

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler