Innsikt /

Eva Weel Skram: – En helt absurd flytur

Overraskende medpassasjerer, klamring til flygardina, personlige flyverter og lysende sommerdager. Her deler kjendisene sine beste og rareste flyopplevelser med Widerøe.

Widerøe flyr land og strand rundt, og det er ikke rent sjelden at det er celebert selskap ombord. Flere av Norges mest folkekjære artister, programledere, komikere og idrettshelter er bokstavelig talt mye ut og flyr, og hopper ofte på et Widerøe-fly for å komme seg til alle krikene og krokene i landet vårt.

Her kan du lese om Eva Weel Skram, Tore Strømøy, Tommy Steine, Kari Bremnes og Mari Malm Frafjords beste og mest spesielle erfaringer med å fly Widerøe:

Eva Weel Skram

 

#bandselfie #wideroe #evaandtheheartmaker #førde #påvegheim

Et bilde publisert av Eva & the Heartmaker (@evaweelskram)

 

Eva Weel Skram ble først en kjent stemme da hun deltok i «Idol» i 2005, og har siden den gang gjort stor suksess med musikkduoen «Eva & the Heartmaker», sammen med ektemannen Thomas Stenersen. For tiden er å hun å se på TV 2, der hun gir jernet som gjest i «Hver gang vi møtes».

– Som band spiller vi mye på mindre plasser rundt om i Norge. Da flyr vi ofte Widerøe, siden Widerøe takk og lov flyr steder hvor ingen andre flyr, sier Weel Skram.

Hun forteller at det kan være utfordrende å fly som et band, med alt det man skal ha med seg i bagasjen:

– Når vi skal ut på konserter har vi ofte med oss et tonn av instrumenter, og det er mange flyselskap som er veldig strenge på hvor mye vi kan ha med oss. Men Widerøe er veldig greie, og ordner det alltid sånn at vi får levert instrumentene når vi kommer ut av flyet. Det setter vi stor pris på.

Weel Skram kommer opprinnelig fra Sogndal, men bor nå i Oslo. Hun har derfor pendlet mye til hjemplassen der hun vokste opp:

– Det er gjerne litt tricky å lande på flyplassen i Sogndal. Jeg vet om flere som syns innflyvningen der kan være både ekkel og skummel, fordi det ser ut som man skal fly rett inn i fjellet. Men jeg føler meg alltid veldig trygg, for jeg vet at Widerøes piloter er blant de beste, sier Weel Skram. 

 

  Landa nettop i Tromsø i finværet og kjører snart mot Finnsnes, for vi spiller på Ottos i kveld! ☀????????   Et bilde publisert av Eva & the Heartmaker (@evaweelskram)

 

Artisten forteller videre om en overraskende hendelse i kabinen på en flyvning for en tid tilbake:

– Vi var rundt ti personer på et lite fly til Sandane, og jeg spurte flyvertinnen om vi, siden vi var så få, kunne få sette oss langt framme i flyet. Men flyvertinnen sa at det kunne vi ikke, for der skulle Kongen sitte! Jeg tenkte selvfølgelig at det bare var en tullete unnskyldning for at vi skulle sette oss bak i flyet, sier Skram og ler.

Men Hans Majestet Kong Harald var ingen spøk.

– Jammen kom Kongen inn og satte seg i det bittelille flyet! Det var en helt absurd opplevelse, sier Skram og fortsetter:

– Men jeg skjønner at Kongen flyr Widerøe, for å fly Widerøe er nesten som å fly privatfly. Det er ofte «hjemmekoselig» stemning i kabinen, og jeg har opplevd alt i fra bursdagssang fra flyvertinner til barn som får lov til å titte inn i cockpiten, sier Weel Skram.

Tore Strømøy

Den folkekjære trønderen Tore Strømøy har i en årrekke gjort stor suksess med NRK-serien «Tore på sporet». I programmet trer journalisten inn i folks private liv, og hjelper dem med å finne slekt og familie. Strømøy har også markert seg som programleder i «Sommeråpent» på samme kanal, og er nå etter tre års pause tilbake med nye episoder av «Tore på Sporet».

Tore har som du skjønner alltid noen spor å følge, og han og resten av teamet flyr derfor mye rundt i landet på jakt etter nye svar og løsninger.

– Det er mye artigere å fly med Widerøe enn andre fly, for ofte er rullebanene så korte at flyet stuper ned mot flyplassen når det lander. Dessuten er det fritt valg av sete, og man kan ofte hoppe og sprette i kabinen uten at det blir for trangt, sier Strømøy og ler.

Han syns det er ekstra koselig at Widerøes kabinansatte ofte kommer bort og spør hvilket mysterie han skal ut å løse denne gangen.

– Det er morsomt at kabinpersonalet er så personlige i tonen. Det er ikke sånn som på de store flyene der du kun hører noen stemmer over høytaleren. Flere av de flyansatte har vi også flydd med flere ganger før, og det er alltid hyggelig med kjente fjes, sier Strømøy.

NRK-profilen er oppvokst på Frøya i Sør-Trøndelag, og jobber nå fra NRK-kontoret i Trondheim. Han bedyrer at han har et spesielt ønske for Widerøes fremtidige flyvninger:

– Jeg skulle gjøre sett at Widerøe fløy til Frøya, sier han.

Tommy Steine

 

Utrolig deilig på Klanen i dag #flyselv#nedreromerikeflyklubb #storefjell #pilotlife

Et bilde publisert av Tommy Steine (@steinetommy)

 

Tommy Steine har fått det norske folk til å le i over 20 år, og er en av Norges mest brukte og populære stand up-komikere. I jul turnerte han som artist med «Sirkus Østfold», og for tiden prøver han seg også som «rosablågrønn»-blogger. Tommy Steine bor til vanlig i Skedsmo i Akershus, men er ofte ute og opptrer rundt om i landet, og pendler derfor mye med Widerøe.

– Jeg tror mange ansatte i Widerøe har fått seg en god latter over meg, utbryter Tommy Steine og ler. – For jeg har veldig flyskrekk. Samtidig er jeg jo en svær mann, så når jeg klorer meg fast i armlenene og henger i flygardina så ser det nok ganske dumt ut, sier Steine, som tross flyskrekken selv er småflypilot.

– Jeg husker spesielt en flytur i fra Alta til Tromsø. Det var vinterstorm, og jeg skalv og skrek fordi jeg syns det var så mye turbulens. Men ved siden av meg satt det selvfølgelig noen nordlendinger om ikke hevet et øyenbryn engang, sier Steine .

– Men jeg føler meg alltid trygg når jeg flyr med Widerøe. For jeg vet at jeg er i de beste og mest stødige hender, sier han. 

Selv om Steine har hatt flyturer i dårlig vær, så har han også hatt sin aller fineste flytur med Widerøe. Og også den turen gikk fra Alta til Tromsø:

– Jeg fikk lov å komme fram i cockpiten. Flyet fløy lavt og det var skyfri himmel, noe som ga en helt fantastisk utsikt til Lyngsalpene. Det er noe av det mest spektakulære jeg har sett. For første gang ønsket jeg ikke at flyturen skulle ta slutt, sier Steine.

Kari Bremnes

 

Finnmark! Sørøya! #soroyrocken Et bilde publisert av Kari Bremnes offisiell (@karibremnes_no)

 

Det hersker liten tvil om at Kari Bremnes er en av Norges fremste kvinnelige vokalister, men nå skal hun også prøve seg som skuespiller. I januar i år ble det nemlig klart at Bremnes skal spille hovedrollen i den politiske filmthrilleren «Kings Bay». Artisten har ellers en lang merittliste bak seg: Hun har gitt ut 13 soloalbum, og har solgt hele 90.000 album i Tyskland – selv om hun synger på norsk! Etter et år med 70 utsolgte konserter over hele landet, gjør Kari Bremnes og bandet hennes en ny konsertrunde i mars 2016.

Nordvendt, personlig og melankolsk er ord som kan beskrive musikken til Bremnes, som kommer fra Lofoten.

– Jeg vokste opp med Widerøe og Twin Otter, og har aldri vært redd for å fly. Siden barndomsbyen min er Svolvær betyr Widerøe for meg raskeste vei hjem, sier Bremnes.

– Også har jeg en jobb med masse reising til og fra konserter over hele landet, og da er Widerøe gode å ha. Kombinasjonen lite fly og mange instrumenter er alltid en utfordring, men jeg opplever stadig at ansatte i Widerøe strekker seg så langt det er mulig for å hjelpe oss.

Artisten setter stor pris på at Widerøe flyr til steder som ellers kan være ganske utilgjengelige.

– Jeg liker også stilen til selskapet. De vennlige og uhøytidelige, de er tett på vind og vær og det er ingen ingen rangering av passasjerer. Widerøe har vært ute en vinterdag før, sier Bremnes.

Marit Malm Frafjord

 

På vei til kamp i Trondheim☀️ Byåsen-Larvik 19.00 Den kan ses på Eurosport Norge og/eller Dplay #larvikhk #adidasnorge Et bilde publisert av Larvik Håndballklubb (@larvik_handballklubb)

 

Få kan skimte med den samme medaljefangsten som Tromsø-jenta Marit Malm Frafjord. Hun har vunnet to OL-gull, ett VM-gull og tre EM-gull med det norske kvinnelandslapet i håndball, og er med det en av de mer dekorerte norske håndballspillerne. Legenden har gitt seg på landslaget, men jakter nå flere seire som strekspiller for håndballklubben Larvik, der hun har spilt siden 2014. For tiden kan du også se henne på TV 3 og i dokumentarserien «Larvikjentene», der man følger Vestfoldlaget både på og utenfor håndballbanen.

– Vi flyr ofte med Widerøe når vi spiller kamper i Norge. For det er utrolig deilig å bare reise 20 minutter til flyplassen på Torp, istedet for å kjøre helt fra Larvik til Oslo lufthavn, sier Malm Frafjord.

Larvikjentene er ofte rundt 20 stk på flyet, og fyller derfor ofte opp store deler av kabinen.

– Jeg syns det er gøy når jeg får fly med et helt lag, det blir en god og egen stemning på flyet av det. Og jeg håper og tror at medpassasjerene også syns det er litt artig å fly med oss. For Widerøe-flyene er jo gjerne små, så da merkes det nok godt at vi fyller opp flyet, sier Malm Frafjord.

Ingen av personene som er intervjuet i denne saken har fått betalt eller mottatt andre påskjønnelser for å uttale seg om Widerøe.
Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler