Destinasjon /

Eventyrlysten i Mehamn

Mehamn byr på både fantastisk natur og spennende kultur. Her er noen av tingene du kan finne på i Gamvik.

Selv om Mehamn, administrasjonssenteret i Gamvik kommune, er et relativt lite sted er det utgangspunkt for en rekke spennende utflukter og opplevelser. Her får du våre tips til hvordan du best kan utnytte den nordlige perlen.

For den eventyrlystne

#Mehamn #hiking #finnmark #reindeer

Et bilde publisert av William Nygård (@william.n1)

 Er du av den eventyrlystne sorten kan du ikke gå glipp av en tur til Kinnarodden. Europas nordligste fastlandspunkt er et mål og en drøm for eventyrere fra hele verden, men ikke alle kommer seg dit. Landskapet er spektakulært, med knivskarpe fjell, formet av is, vind og hav. Gode forberedelser, utstyr og ikke minst respekt for naturen, er en nødvendighet for å gjennomføre turen. Heldigvis kan mindre vågale også oppleve dette utrolige stedet ved å bli med på organiserte båtturer.

Et annet populært turmål er Finnkirka, en karakteristisk havklippe like ved innseilinga til Kjøllefjorden. Ifølge sagnet var dette et gammelt offersted for fiskere, reisende og samer, og i dag står Finnkirka registrert som et samisk kulturminne av Riksantikvaren. Her finner du en merket turløype med fantastiske utsiktspunkter ut mot platået over klippen.

Fantastiske Slettnes Fyr

 

 

Et besøk til Mehamn og Nordkinnhalvøya er ikke komplett uten en tur til Slettnes fyr, et fremtredende landemerke nord for Gamvik. Omkring fyret ligger Europas nordligste naturreservat, hjemsted for over 100 fuglearter. Her kan du få en guidet tur i tårnet hvor utsikten er helt majestetisk. Du kan også tilbringe natten i et av de nærliggende bygningene, og neste morgen våkne opp til lyden av måkeskrik og lukten av salt sjø.

Hjem for samisk kultur

 

Warm welcome to #davvisiida

Et bilde publisert av Davvi Siida Čorgaš – Nordkyn (@davvi_siida)

 

Når du befinner deg i vårt nordligste fylke, har du en strålende mulighet til å utforske den samiske kulturen på nært hold. Dra på tur i regi av Davvi Siida ved Kjøllefjord, ta del i over tusen år gamle tradisjoner, grill reinkjøtt over et sprakende bål og tilbring natten i en tradisjonell lavvo. Opplev den magiske stemninga når koftekledde samer joiker og forteller deg om samisk kultur og levesett, hils på reinsdyrene og test dine evner i tradisjonell lassokasting.

Arktiske aktiviteter

 

 

Den eksotiske naturen og dyrelivet på Nordkyn byr på et bredt utvalg aktiviteter sommer som vinter, enten du ønsker spenning, utforsking eller avslapping. Prøv fiskelykken med arktisk havfiske, eller sats på storfangst på kongekrabbesafari. Vinterhalvåret byr på fartsfylte turer med snøskuter under nordlysets skinn, mens midnattssola lyser opp sommernatten, så du kan dra på fuglekikking, speedbåtsafari eller fjellvandring til alle døgnets tider.

I tillegg til flott natur har Mehamn mye å tilby på kultur og underholdningsfronten. Besøk Gamvik Museum, som fra et tidligere fiskebruk tar deg med på en reise tilbake i tid, med lokalhistorie fra 10.000 år tilbake i tid. Vil du grave dypere i hvordan livet langs Finnmarkskysten har artet seg gjennom tidene, er Foldalbruket Kystkultursenter fullt av historier med tørrfisk, måkeskrik og bølgeskvulp som bakteppe.

Festivalhygge

 

Reinen likte ikke meg ????????????#rein #reindeer #nordkyn #gamvik #slettnes #finnmark #norway

Et bilde publisert av Steinar Olsen (@o.steinar)

 

Tar du turen nordover mellom 25. og 30. juli, må du sørge for å få med deg Nordkynfestivalen, som byr på en uke med familieaktiviteter, lokal mat, utstillinger, torgsalg, revy og konserter. Med andre ord er det duket for folkefest av beste slag, noe du også kan forvente når Chrisfestivalen går av stabelen 28.juni – 2. juli i Kjøllefjord, kun en drøy halvtimes kjøring unna Mehamn. Etablert som en hyllest til den lokale blueartisten Chris Lyngedal, byr festivalen på et spennende program fylt til randen av god blues.

Utforsk det norske fastlandet på sitt aller nordligste, med alt det innebærer av naturopplevelser, historie og kultur. Widerøe flyr deg til hjertet av opplevelsene i Mehamn. God tur!

 

 

Foto: C.H. – Visitnorway.com

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler