Aktiviteter /

Få med deg vårens mest smakfulle eventyr i Stavanger

Gi smaksløkene dine noe å bryne seg på: Vinfesten i Stavanger hedrer både gaffelen og karaffelen.

In vino veritas lyder et gammelt gresk ordtak. Og om det virkelig er sannhet i vinen kan du finne ut av når Stavanger Vinfest spretter korkene 6. – 9. april.

Den årlige Vinfesten i Stavanger er et sikkert vårtegn hos siddisene. 14 av Stavangers beste restauranter huser festen, og byen får besøk av 20 av Europas fremste vinmakere og kokker.

Det er også enkelt å komme seg til den sprudlende Vinfesten, da Widerøe har mange daglige flyvninger til Stavanger.

 

5629157389_609bc9d7ea_o

Foto: Anonym/ Flickr

Stavanger har de siste årene vokst til å bli en av Norges mest spennende matbyer. Byen har en fantastisk beliggenhet rett i matfatet på Jæren, noe kokkelerende siddiser vet å utnytte. Nylig kom også nyheten om at restaurant Re-naa har blitt tildelt sin første michelinstjerne. Med det er Stavanger den eneste byen utenfor Oslo med Michelin-stjerne i Norge. Ikke minst huser Stavanger hver juli Norges største og ledende matfestival, Gladmat, som skaper matentusiasme ikke bare de fire festivaldagene, men hele året rundt.

På Vinfesten vil restaurantene garantert strekke seg det lille ekstra for å vise fram Stavanger som en kulinarisk matby: De skal tross alt imponere kjente kokker som kommer langveis fra!  Så om du tenker på å ta en langhelg i kystbyen, bør du absolutt legge den til akkurat denne helgen.

 

 

Ikke bare for vinkjennere

Under Vinesten kryr det av både liv og smakfulle arrangementer i Stavanger, og det er overhodet ikke slik at Vinfesten bare er for dem som er spesielt opptatt av vin. Selv om du er minimalt interessert i de dyrkede druene vil du garantert finne noe inspirerende på programmet. Her er en liten smakebit av det beste Stavanger har å by på når Vinfesten braker løs 6. april – 9. april. Vintoget. Vintoget er  arrangementet som åpner festivalen, og er i seg selv et artig syn i Stavangers gater. Toget starter på den spennende restauranten Halv Toll. Her får alle utdelt hvert sitt smakeglass og en quiz som skal besvares underveis.  Toget spaserer så gjennom Stavanger sentrum med totalt åtte stopp, som alle har vinsmaking, mat og muligheter for å møte spennende vinprodusenter og -importører. Dette er toget du defintivt ikke vil hoppe av! Og det er trangt om plassene, så du gjør lurt i å bestille plass på toget så fort du bare kan.        

 

Vinkurs «for dummies» Vil du vite hvorfor noen viner er gode alene, mens andre passer kun til mat? Torsdag 7. april kan du lære masse om vin på City Bistro. Her får du vite alt fra normale ting, til spesielle ting, til noen veldig rare ting om vinens gleder. Finn ut hvilke viner som passer til hvilke matretter, og nyt samtidig en deilig femretters – selvfølgelig med vin til.  Denne kvelden er ingen spørsmål for dumme! For vit at selv vineksperter kan ha trøbbel mellom å skille mellom dyre og billige viner i blindtester. Les mer om vinkurset her, og meld deg på.

Smaking med vinkjendis René Lequin-Colin Sør for Beaune og nord for Lyon ligger det presisjefylte vinområdet burgund. Dette regnes for å være et av Frankrikes aller beste vinområder. Familien Lequin har drevet med vinproduksjon siden 1679, og eier i dag rundt ni vinmarker.  Så når René Lequin-Colin gjester restaurant Gaffel & Karaffel 6. og 7. april for å snakke og smake på vin, så er det ikke hvem som helst. Her kan du virkelig få oppleve en av storhetene i vinens verden- Du kan bestille bord og private smakinger med Lequin-Colin her.

Restaurant Gaffel & Karaffel ligger dessuten hyggelig til i en av Stavangers flotteste gater, nemlig i Fargegaten. Denne brosteinsgata er, som navnet tilsier, kledd i farger og blomster, og kjent for sine mange gode og intime kafeer, barer og butikker. Kombiner gjerne vinsmakingen med en formiddag i Fargegaten, og få med deg Stavanger på sitt mest fargerike.

 

This city ???????????????? #stavanger #norway #fargegaten #colors #colorful #pretty #awesome #cute #charming #loveit

Et bilde publisert av Kristin Gjelsvik (@kristingjelsvik)

 

 The Lunch. Hvis du bare skal få med deg én lunsj i år, så er The Lunch den du må gå for. 8. april skal alle de 14 restaurantene som er med på Stavanger Vinfest stelle i stand en helt legendarisk lunsj. 14 kjøkkensjefer er på plass på restaurant Hall Toll denne dagen, alle for å lage sin egen rett i en nøye sammensatt 14-retters meny. Det vil være 14 vinprodusenter og importører tilstede for å gi en smak av vinen som presenteres i Stavanger disse dagene. Alt dette serveres av 14 servitører – en fra hver av de 14 restaurantene. Dette blir med andre ord en helt unik og overdådig opplevelse, som du ikke vil få oppleve noen andre steder.

Bestill billetter og sjekk ut hvilke restauranter som er med her.

Champagnesmaking. Det er selvsagt ikke bare den vite og røde vinen som skal smakes på under Vinfesten. Lørdag 9.april blir det champagnesmaking på restaurant Halv Toll. På denne formiddagen fortelles det om bobler fra forskjellige land, og smakingen avsluttes med ekte Champagne. Det er få plasser på smakingen, så du bør bestille billetter allerede nå. Smakingen passer naturlig nok svært godt sammen med Halv Tolls populære boblelunsj. Og om solen skinner denne vårdagen, kan lunsjen nytes utendørs på restaurantens flotte uteserving med utsikt mot havet. Her blir det andre bobler!        

 

#lounge #club #restaurant #halltoll #stavanger #follow #food #drinks #wine #clublife#summer Et bilde publisert av Hall Toll (@halltoll)

 

«Social eating». Social eating- konseptet er en flott matopplevelse å dele med kjente og kjære, og foregår på den anerkjente restauranten Renaa alle kvelder fra 6. til 9. april. Her tilbys et variert utvalg av småretter, som kan bli servert på tallerkenen, eller som dere deler mellom dere på bordet. Maten vil tilpasses spesielt etter de internasjonale vinmakerne eller produsentene som gjester restaurant Renaa disse kveldene, og vinbaren holdes åpen hele kvelden.

Billetter den sosiale matgleden kan kjøpes her.

 

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler