Tips og triks /

Trenger du en pause fra studiene? Reis rimelig hjem til mor og far

Slapp av, med Widerøes ungdoms- og studentbilletter kan du fortsatt komme hjem til søndagsmiddag, dra på storbytur med vennegjengen eller dra på bortekamp med fotballaget i ditt hjerte, uten å tømme lommeboka.

Fride Myrvang (22) flyr med ungdomsbilletten til Widerøe når hun skal ta en pause fra studiene i Bergen. Foto: Privat

En av dem som setter pris på Widerøes ungdoms- og studentbilletter, er Fride Myrvang (22), som har studert økonomi i Bergen i tre år. Omtrent en gang i måneden reiser hun hjem til Ålesund for å besøke familien. Det har derfor blitt mange turer med direkteflyet til Widerøe de siste årene.

– For meg er det egentlig ikke noe alternativ til fly for å komme hjem en helg. Det måtte i så fall være buss, men det tar veldig lang tid. I og med at det går fly direkte mellom Ålesund og Bergen, er det veldig effektivt, mener økonomistudenten.

Med fly kan hun komme seg fra hybelen i Bergen og være fremme hos foreldrene på et par timer. Dermed får hun mesteparten av helgen hjemme.

Ungdomsbilletter – for alle mellom 12 og 25

Med Widerøes ungdomsbilletter kan alle mellom 12 og 25 år fly rimelig på alle våre direkteruter. Ungdomsbilletter kan kombineres med SAS’ ungdomsbilletter. Planer kan forandres fort, så billettene kan alltid endres mot gebyr opptil en time før opprinnelig avgang.

Vær oppmerksom på at du ikke kan bestille barne- eller voksenbilletter samtidig med ungdomsbilletten – det må gjøres i en separat bestilling. Dette skyldes at billettypene har forskjellig regelverk.

Studentbilletter – fra 26 år til og med 31 år

Widerøe har ungdomsbilletter som gjelder frem til du er 25 år, mens studentbillettene gjelder for fulltids studenter i alderen 26 til 31 år. Foto: Widerøe

Er du eldre enn 25 år, men fortsatt student? Forutsatt at du er fulltidsstudent med gyldig studentbevis (ISIC eller ANSA-kort aksepteres for utenlandsstudenter), får du kjøpt studentbillett hos Widerøe fra du er 26 år til og med året du er 31.

Visste du at Widerøe er det eneste flyselskapet i Norge som tilbyr studentpriser i lufta? Ungdom og studenter kan altså reise med rabatterte billetter i totalt 19 år hos Widerøe, fra de er 12 til de er 31 år!

Enkelt og effektivt med direktefly

Fride Myrvang flyr med ungdomsbilletter og synes ikke prisen er avskrekkende selv for et studentbudsjett.

– Jeg pleier å betale rundt 550 kroner hver vei mellom Ålesund og Bergen. Jeg har for øvrig heller aldri opplevd at det har vært utsolgt, selv om jeg ikke alltid bestiller i god tid, sier Fride Myrvang.

Hun mener Widerøe gir et meget godt tilbud til ungdom og studenter.

– Det er gratis innsjekking av bagasje, og det er jo kjekt hvis jeg får med meg litt ekstra mat eller skal ta med noe annet hjemmefra.

Lurt å være tidlig ute

Det er begrenset antall studentbilletter per avgang, derfor er det lurt å bestille i god tid for å være sikker på å få billett til studentpris. I tillegg er det 100 kroner billigere om du bestiller flybilletten mer enn fem dager før utreisen!

Fride har erfart at det som oftest er studentbilletter tilgjengelig på de fleste avganger. Men det er viktig med litt planlegging med tanke på høytider og store utfartsdager, da blir naturligvis billettene raskere utsolgt. Så skal du hjem til jul, kan du gjerne bestille billetten allerede ved studiestart.

Med Widerøes ungdoms- og studentbilletter kan du besøke familie og venner litt oftere! Foto: Sverre Hjørnevik

Hvis reisen innebærer ett eller flere flybytter (for eksempel Sandefjord-Trondheim-Mosjøen), må det finnes tilgjengelige studentbilletter på hver enkelt delstrekning for at det skal være mulig å reise på studentbillett hele strekningen.

Og husk å ha gyldig legitimasjon tilgjengelig før du går om bord i flyet.

Er det noe mer du lurer på om ungdoms- og studentbilletten? Alt du trenger å vite om våre billetter finner du her.

Foto øverst i saken: Sabine Uldal

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler