Destinasjon /

Fest, foto og fika i Sveriges mest livlige by

Reiser du til trendy og trivelige Gøteborg skal du ikke kjede deg.

Med fornøyelsespark, et yrende musikkliv, spennende butikker, trendy barer og restauranter i toppsjiktet, er alt lagt til rette for begivenhetsrike dager i Gøteborg.

Vi elsker den pulserende byen!

Foto: Werner Nystrand/imagebank.sweden.se

Göteborg er vakker hele året. Foto: Werner Nystrand/imagebank.sweden.se

Det er heller ingen tvil om at Sveriges nest største by får en helt ny sjarm når gradestokken kryper nedover. Både høst og vinter er en spesielt ideell tid for å samle seg i cafeer eller mikrobryggerier – fika eller bärs.

Og best av alt: Det er utrolig enkelt å planlegge en langhelg eller et lite avbrekk i byen. Hopp på et av Widerøes hyppige fly til Gøteborg fra Oslo (det er opptil fem daglige avganger), og en drøy time senere turer du innover til sentrum.

Musikkbyen Gøteborg 

 

Fantastiskt med Michalas band på Nef ikväll!

Et bilde publisert av Johan Björklund (@johanbjorklundofficial)

 

Gøteborg er kanskje Skandinavias mest særegne og legendariske musikkbyer. Byen som har gitt liv til såpass forskjellige band og artister som Laleh, The Soundtrack Of Our Lives, José Gonzalez, At The Gates og, ahem, Ace Of Base har et musikalsk liv med imponerende bredde. Det er noe alle musikkelskere burde oppleve, og her kan du sjekke du akkurat hva som rører seg av konserter og festivaler når du er i byen. Du finner garantert noe å høre på, enten det er en stemningsfull jazzkonsert (sjekk ut Nefertiti) eller klubb (stikk innom Sticky Fingers)

Men så klart, det er også mye mer enn musikk i “lille London”. La oss ta deg på en liten rundtur:

Shopping + fika = sant

 

Last fika in Haga. #sweden #kanelbullar #fikafriendsforlife #willshareifihaveto

Et bilde publisert av Chris Stothart (@cstothart)

 

Start utforskingen av byen med å stoppe innom Linnéstaden, for å kikke i de glimrende platesjappene i Andra Långgatan. Spaser over til Andrum for en klassisk, svensk fika (eller kaffeslabberas om du vil) på Cafe Kronhuset, gjemt inne i Gøteborgs eldste – og vanvittig sjarmerende – gater.

 

#haga #sweden #gothenburg #sunny #chill #erasmus

Et bilde publisert av WawaLA7 (@wawala7)

 

Nyt dagen videre i Haga, Gøteborgs småbohemske, romantiske strøk, som sjarmerer med brostein og store kanelrullar. Her holder Bondens egen marknad til på høsten, med alt du måtte ønske av spennende matprodukter, og det er også egne julemarkeder i desember. Perfekt for julegaveshopping eller små gaver til deg selv med andre ord!

Haga beviser i det hele tatt at shopping og fika går hånd og hånd. Hos Liten Karin finner du ting til de minste, i den kule vintage-butikken Stiernglans kan du jakte på hatter og andre skatter, På Haga Trätoffelfabrik finner du tresko og svensk skinn og på Curry House kan du snuse deg gjennom krydderhylle etter krydderhylle. Stikk også innnom Artilleriet, en stilfull interiørbutikk med både nytt og brukt.

Mellom alle butikkene ligger det tett i tett med hyggeligere kafeer, og husk at det i Gøteborg er lov med mer enn en fika!

En komplett oversikt over butikker i Haga finner du her.

Foto i verdensklasse

 

Vi lekte kulturella ????

Et bilde publisert av Sara Wallin (@sarawaallin)

 

Når du først er ute og rusler bør du svippe innom Gøteborgs Kunstmuseum, som holder en nordisk profil. For visste du at verdens beste kameraer kommer fra Gøteborg? Gøteborgs legendariske mellomformatkameraer ble blant annet brukt i Apollo-programmet på 1960-tallet, og de karakteristiske firkantede bildene har en særegen plass i fotohistorien – ikke bare på grunn av innflytelsen til Instagram-firkantene.

Hasselblad Center, som nettopp ligger i Gøteborg Kunstmuseum, kan du få med deg store, flotte  fotoutstillinger, som byttes ut tre ganger i året.

Full rulle på Liseberg

 

#tb: Jul på Liseberg/Christmas at Liseberg????. | #julpaliseberg

Et bilde publisert av Anahita (@annahshirin)

 

Om du vil gjøre noe annet enn å utforske i byen, er et besøk til Nordens største fornøyelsespark, Liseberg, selvfølgelig et must. Her kan barn i alle aldre bruke dagen på å teste ut karuseller,fryktløse berg og dalbaner (for eksempel Balder), et skikkelig skummelt spøkelseshus, spill og masse annen moro. Sjansen er i det hele tatt stor for at det vil kile ordentlig i magen – enten det er av sukkerspinnet eller luftige svev.

Ikke minst byr på parken på ordentlig julestemning fra og med 18.november, hvor parken lyses opp av i tusenvis av julelys. Ta deg en titt i julemarkedets mange boder, få med deg det gnistrenede isshowet eller hils på alver og nisser i Julenissens Verksted.

Metalburger og innovative smaker

 

 

Uansett om du har utforsket byen eller Liseberg, tipper vi at det begynner å rumle i magen når det går mot kveld, og da er det mye nytt og spennende å velge mellom i Gøteborgs gater.

For som en kreativ oppkomling og studentby, bærer mye av Gøteborgs uteliv og matkultur et innovativt preg. Her finner du både restauranter i verdensklasse (Sjömagasinet med sin Michelin-stjerne er naturlig nok ganske mye omtalt) og trendy matkonsepter (Somm i Lorensberg mikser utradisjonelle retter med en stolt vinmeny).

Og så klart er det rom for Skandinavias restaurantvariant du jour, med en touch som reflekterer byens musikalske arv: ikke langt fra Gøteborgs domkirke finner du megapopulære Restaurant 2112 – en burgerbar startet av medlemmer fra metalbandet In Flames, naturlig nok med et rocka preg. Sjekk ut!

For burger uten metalvibber kan du heller prøve deg på den hippe og meget populære restauranten The Barn.

Få med deg utelivet

 

#thisisthesjuansölhall

Et bilde publisert av Klas Fredriksson (@dismiss74)

 

Når middagen er fortært må du ikke finne på å gå tilbake til hotellrommet! Det er utrolig mye som rører seg i Gøteborg om kvelden, og byens fantastiske uteliv er en av tingene man bare må få seg.

Alle ølelskere må ta turen til 7:ans Ølhall på Kungstorget 7 – byens eneste gjenværende tradisjonelle ølhall. I tillegg kan du velge mellom et titalls mikrobryggerier, deriblant Dugges Ale & PorterbryggeriOceanbryggerietGöteborgs Nya Bryggeri och Stigbergets bryggeri – kanskje blir det en pub til pub-runde?

Er det coctails du er lysten på er Heaven23, trendy Park Lane, kvalitetsbevisste Liebling eller stilfulle Cuckoo’s Nest gode steder å slenge seg ned. Her finner du flere gode tips til

Om du virkelig vil riste løs bør du ta deg en helaften i Rosenlund, byens forhenværende «red light district» – en gryende spire med mat, cocktails – og selvfølgelig meget dansbar musikk.

God tur til söta bror!

 

Nå: et glass med bobler med denne utsikten ???? ikke så verst❣@goteborgcom #visitsweden

Et bilde publisert av Visit Sweden i Norge (@svenskegram)

Widerøe flyr til Gøteborg fra Oslo opptil fire ganger daglig. Billetter finner du på Wideroe.no.

Toppbildet: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler