Aktiviteter, Destinasjon /

Fly rett til puddereventyret i vest

Glem Alpene: Det unike møtet mellom fjord og fjell gjør Vestlandet til en av verdens mest spennende skidestinasjoner.

Pudderpardiset i vest er nå mer tilgjengelig enn noensinne. Widerøe flyr deg direkte til Fjord-Norges fremste skiopplevelser, noe som gjør det enkelt å planlegge vinterens skieventyr – enten det er en heftig topptur i Sunnmørsalpene eller en herlig dag i bakken du er ute etter.

Her får du vår lokale guide til til de beste skidestinasjonene i vest, som alle er enkle å komme seg til:

Topptur – Ørsta/Volda

Ørsta/Volda er et perfekt knutepunkt for å nå de heftige Sunnmørsalpene. Selv om Sunnmørsalpene allerede har skaffet seg et  godt rykte blant hardbarka skientusiaster, blir de fortsatt trukket frem som en uoppdaget perle i prestisjefylte ski- og reisemagasiner. Og ikke minst – Pippa Middleton er fan!

Det er ikke rart: Kombinasjonen av endeløse områder med puddersnø, for ikke å glemme utsikten til spisse tindrer og dype fjorder, finner du neppe andre steder i verden. Med over 300 topper på over 1000 meter over havet, trenger du heller ikke uroe deg for å tråkke i andres spor.

Området rundt Hjørundfjorden i Ørsta kommune blir gjerne omtalt som hjertet av Sunnmørsalpene. Med fjell, fjorder og et drivende lokalt miljø blir skidestinasjonen trukket frem som et av de mest varierte og spennende i verden.

Med Ski the Fjords kan du oppleve syv dager med eventyr rundt Hjørundfjorden.

– I løpet av en uke reiser vi rundt fjorder, over fjelltopper og ned i dype daler. Hver dag sover du på et nytt sted, og du får prøve deg på både klassiske ruter og mer ukjente, ville topper, sier turguide Oscar Ahlmgren.

unspecified-6

Tur rundt Hjørundfjorden. Foto: Mattias Fredriksson/ Fjord Norway

– Fjellene rundt Hørundfjorden er like ville som alpene, men i stedet for hodepine og tettpakkede løyper, tilbyr vi frisk sjøluft og friske spor.

Her kan du lese mer om konseptet Ski the Fjords, de unike hotellene i området og ta kontakt for å skreddersy din perfekte topptur-pakke!

 Ørsta/Volda – Skisentre i alpass-regionen

Om du flyr til Ørsta/Volda er du ikke bare nærme toppturene, men også en rekke skisentre. Om du ønsker å få mest mulig ut av turen og boltre deg i en rekke ulike bakker, er Alpepasset å anbefale.

Med Alpepasset får du tilgang til ni lokale skisteder med et og samme heiskort. Det innebærer 32 heiser, over 60 nedfarter, terrengparker, frikjøring, og selvfølgelig masse snø og actionfylt moro

Om du ønsker å spenne på deg skiene så fort du går ut av flyet, er Ørsta Skisenter tingen. Skisenteret ligger kun et steinkast fra flypassen (ca 10 minutter), og fra anlegget kan du til og med nyte en storslått utsikt over flyplassen.

Det største av Alpepasset-sentrene er Strandafjellet. Skisenteret kan blant annet kan skilte med et av Skandinavias beste firkjøringsområder og tidlig sesongstart, mens langrennsløpere kan glede seg over totalt 15 kilometer preparerte turløyper.

Strandafjellet ligger en times kjøring unna Ålesund, og ca to timer i bil fra Ørsta/Volda.

Den store lekeplassen – Sogndal

Snøsikkert, allsidig og ikke minst: fryktelig artig. Sogn og områdene rundt Sognefjorden er fulle av unike skiopplevelser, enten det er topptur i nasjonalpark med fjordutsikt du er ute etter, eller skisentre med felles pass eller vil teste ut tog som skiheis!

Sogn har for alvor festet grepet som en av de beste skidestinasjonene i Norge, og til og med verden.  I Jostedalen, Hurrungane eller Sognsdalen ligger alt til redde for fantastiske toppturer, med høy snøkvalitet og en helt unik utsikt.

Sogndal skisenter og Sogn Skisenter byr på godt preppa løyper og frikjøring i store områder rundt heisene. Med Sognapass kan du kjøre i begge skisentere med samme kort. Skulle det friste med langrenn  vil du finne flotte og lange lysløyper ved begge sentrene.

Guidet tur og Ski & Train – Sogndal

fn887chm-1

Topptur i Sogn. Foto: Fjord Norway

Skulle du ønske en guidet tur gjennom den fantastiske vestlandsnaturen, vil den spektakulære Sognefjordruta være midt i blinken for deg eller vennegjengen. Denne turen kombinerer fantastisk skikjøring fra fjell til fjord med overnatting på ærverdige fjordhotell. Turen inkluderer de mest alpine fjellområdene langs Sognefjorden, med en en guide som vet hvor den beste snøen ligger.

Her kan du se video av hvordan det er å ta Sognefjordruta!

Nytt av året er det spennende tilbudet Ski & Train på Vatnahalsen. Vatnahalsen har lang tradisjon for vinterturisme, og i gamle gjestebøker blir stedet omtalt som Nordens St. Moritz. Fjellene som omkranser Vatnahalsen og Flåmsbana har stor høydeforskjell, og er som skapt for skikjøring.

Foruten å gå toppturer med samme start- og endepunkt benyttes også toget. Dette tillater den uimotståelige kombinasjonen av å kun måtte rusle 500-700 høydemeter opp, før kan tippe nesa nedover og kjøre hele 1500 høydemeter ned til toget. Luksus og orginalitet på en og samme tid!

Uansett hvilke opplevelser du ønsker deg, om du vil høyt eller lavt, kommer du deg enkelt til skieventyret i Sogn med å fly til Sogndal.

Husk også at du kan ha med deg skiene på flyreisen uten gebyr når du flyr med Widerøe. Her kan du lese mer om bagasjevekt og bagasjeregler.

God tur!

Toppbilde: Ski i Sogn. Lisensiert av Fjord Norway 

Print Friendly

Relaterte artikler