Ski vestlandet Fjords Norway

Aktiviteter, Destinasjon /

Har du pudderskiene klare? På Vestlandet venter eventyret!

Glem Alpene: Det unike møtet mellom fjord og fjell gjør Vestlandet til en av verdens mest spennende skidestinasjoner.

Planlegg vinterens skieventyr! Widerøe flyr deg direkte til Fjord-Norges fremste skiopplevelser  – enten du er klar for en heftig topptur i Sunnmørsalpene, eller en herlig dag på nedoverski med vestlandsk utsikt. Pudderparadiset i vest er mer tilgjengelig enn noen gang.

Her er guiden til de beste skidestinasjonene i vest – som alle er enkle å komme seg til:

Topptur – Ørsta/Volda

Et perfekt knutepunkt for å nå de heftige Sunnmørsalpene er selvfølgelig flyplassen midt mellom Ørsta og Volda. Selv om Sunnmørsalpene allerede har skaffet seg et godt rykte blant hardbarka skientusiaster, blir de fortsatt trukket frem som en uoppdaget perle i prestisjefylte ski- og reisemagasiner. Og ikke minst – Pippa Middleton er fan!

Det er ikke rart: Kombinasjonen av endeløse områder med puddersnø, for ikke å glemme utsikten til spisse tinder og dype fjorder, finner du neppe andre steder i verden. Med over 300 topper på over 1000 meter over havet, trenger du heller ikke uroe deg for å tråkke i andres spor.
Området rundt Hjørundfjorden i Ørsta kommune blir gjerne omtalt som hjertet av Sunnmørsalpene. Med fjell, fjorder og et drivende lokalt miljø, blir skidestinasjonen trukket frem som et av de mest varierte og spennende i verden.

Med Ski the Fjords kan du oppleve sju dager med eventyr rundt Hjørundfjorden.

– I løpet av en uke reiser vi rundt fjorder, over fjelltopper og ned i dype daler. Hver dag sover du på et nytt sted, og du får prøve deg på både klassiske ruter og mer ukjente, ville topper, forklarer turguide Oscar Ahlmgren.

Ski vestlandet

Full fart nedover mot Norangsfjorden. Foto: Boris Dufour/Fjord Norway

– Fjellene rundt Hjørundfjorden er like ville som alpene, men i stedet for hodepine og tettpakkede løyper, tilbyr vi frisk sjøluft og friske spor, sier den lokale turguiden.

Her kan du lese mer om konseptet Ski the Fjords, de unike hotellene i området og ta kontakt for å skreddersy din perfekte topptur-pakke!

360 graders skieventyr i Loen

I 2017 verdens bratteste gondolbane i Loen. Foto Bård Basberg

I Loen innerst i Nordfjord i Sogn og Fjordane kan du ta Loen Skylift i et luftig svev fra havet og opp på 1011 moh. Derfra er ikke bare utsikten til å miste pusten av, fra toppstasjonen kan du også velge og vrake i spektakulære, alpine skiturer av ulik vanskelighetsgrad og lengde.

De lommekjente tindeveilederne i Breogfjell tilbyr skiturer på alle nivåer, og går ikke tom for topper eller ruter med det første. En middels til lang skitur beskrives for eksempel slik: «Frå toppstasjonen kan ein først gå 400 høgdemeter til Staurinibba. Denne toppen byr på 600 høgdemeter nedkøyring med fjordutsikt til Lohøgsætra. Frå denne stølen kan ein enten gå opp igjen til Hoven, og halde fram nedkøyringa til Loen, eller gå for ei ny bestigning av Sundshyrna, Dispahyrna eller Geitafjellshyrna. Desse toppane byr på opptil 1600 høgdemeter nedkøyring til Strynedalen, og på slutten av dagen vil du ha stått over 2000 meter ned på ski og kun gått opp 1400!»

Vil du ha høydemeter, er mulighetene mange med gondolbanen i Loen. Foto: Naturservice

Skulle lårmusklene protestere litt i etterkant, kan du avslutte dagen med bad og spa på Hotel Alexandra, der de også har et viden kjent kjøkken.

De nærmeste flyplassene til Loen er Sandane og Ørsta/Volda, som begge har bussforbindelser inn til skieventyret i Nordfjord.

 Ørsta/Volda – Skisentre med alpepass

Om du flyr til Ørsta/Volda er du ikke bare nærme toppturene, men også en rekke flotte skisentre. Om du ønsker å boltre deg i en ulike bakker, anbefaler vi Alpepasset. Dette gir deg nemlig tilgang til ni lokale skisteder med et og samme heiskort! Passet inkluderer 32 heiser, over 60 nedfarter, terrengparker, frikjøring, og selvfølgelig masse snø og actionfylt moro.

Om du ønsker å spenne på deg skiene så fort du går ut av flyet, er Ørsta Skisenter perfekt. Skisenteret ligger nemlig kun rett ved flyplassen (ca 10 minutter).

Det største av alpepass-sentrene er Strandafjellet. Skisenteret kan blant annet skilte med et av Skandinavias beste frikjøringsområder og tidlig sesongstart, mens langrennsløpere kan glede seg over totalt 15 kilometer preparerte turløyper.

Strandafjellet ligger mellom 1-2 timers kjøring unna Ålesund eller Ørsta/Volda.

Den store lekeplassen – Sogndal

Snøsikkert, allsidig og ikke minst: Fantastisk artig. Sogn og områdene rundt Sognefjorden byr på unike skiopplevelser, enten du er ute etter en topptur i nasjonalpark med fjordutsikt, skisentre med felles pass, eller vil teste ut tog som skiheis! Sogn har for alvor festet grepet som en av de beste skidestinasjonene i Norge, og til og med verden. I Jostedalen, Hurrungane eller Sognsdalen ligger alt til redde for fantastiske toppturer, med høy snøkvalitet og en helt unik utsikt.

Sogndal skisenter og Sogn Skisenter byr på godt preppa løyper og frikjøring i store områder rundt heisene. Med Sognapass kan du kjøre i begge skisentrene med samme kort. Skulle det friste mer med langrenn, finner du også flotte og lange lysløyper ved begge sentrene.

Guidet tur og Ski & Train – Sogndal

fn887chm-1

Sogn og områdene rundt Sognefjorden byr på unike skiopplevelser. Her topptur med utsikt over Sognefjorden. Foto: Fjord Norway

Klar for en guidet tur gjennom den fantastiske vestlandsnaturen? Den spektakulære Sognefjordruta innfrir alle forventninger. Turen kombinerer fantastisk skikjøring fra fjell til fjord med overnatting på ærverdige fjordhotell. Når en lokal guide tar deg med til de alpine fjellområdene langs Sognefjorden, er du garantert de beste tipsene om snøforholdene.

Her kan du se video av hvordan det er å ta Sognefjordruta!

Prøv det nye og spennende tilbudet Ski & Train på Vatnahalsen. Vatnahalsen har lang tradisjon for vinterturisme, og i gamle gjestebøker blir stedet omtalt som Nordens St. Moritz.

Fjellene som omkranser Vatnahalsen og Flåmsbanen har stor høydeforskjell, og er som skapt for skikjøring. Foruten å gå toppturer med samme start- og endepunk, kan du også benytte deg av toget. Dette er kult fordi du kun rusler 500-700 høydemeter opp, før du kan tippe nesa nedover og kjøre hele 1500 høydemeter ned igjen. Luksus og orginalitet på en og samme tid!

Uansett hvilke opplevelser du ønsker deg, om du vil høyt eller lavt, kommer du deg enkelt til skieventyret i Sogn med å fly til Sogndal. Husk også at du kan ha med deg skiene på flyreisen uten gebyr når du flyr med Widerøe. Her kan du lese mer om bagasjevekt og bagasjeregler.

God tur!

Toppbilde: Langs fjellet Saksa nyter du utsikten over Norangsfjorden, før du setter i gang skikjøringen. Foto: Boris Dufour/ Fjord Norway

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler