Aktiviteter, Destinasjon /

Fly til Legoland i sommer!

En ferie i Legoland er en barnevennlig tidsreise til nostalgisk moro. Fly til Billund med Widerøe, og opplev hvor deilig det er å være norsk i Danmarks legounivers.

Den aller enkleste måten å komme seg til Legoland på, er å fly til Billund. Flyplassen ligger bare en ti minutters taxitur fra fornøyelsesparken, og innflyvingen er noe helt for seg selv. Fra luften lyser Legolands primærfarger mot deg, og barna får en visuell smaksprøve på alt som venter. Gjett om det kiler i små mager når de ser berg-og-dal-banene, DUPLO-land og Piratland fra luften!

IKKE BARE FOR DE ALLER MINSTE: X-treme Racers er full fart for de fartsglade uten høydeskrekk. Foto: Legoland

Widerøe flyr fra Bergen til Billund tre ganger i uka, og det betyr at du kan komme deg til feriemoro i Legoland på én time og tjue minutter.

Legoland fyller femti år

Legoland fylte femti år i 2018, og i den forbindelse åpnet den nye berg-og-dal-banen «Flyvende Ørn». Denne er først og fremst tiltenkt de yngre barna, og du finner den i cowboyområdet som heter «LEGOREDO». Dette området er et av parkens mest populære, med blant annet tømmerrenna «LEGO Canoe», gullgraving og spøkelseshuset «Ghost – The Haunted House». Har du allerede vært der, kan du glede deg til mer cowboymoro når området utvider med hele to tusen femhundre kvadratmeter.

NOSTALGI: Cowboybyen «LEGOREDO» har vært et av Legolands mest populære områder helt siden starten. Nå som parken fyller 50 år, er det dette området som skal utvides. Foto: Legoland

For de minste

TILRETTELAGT: På stelle- og ammerommet i DUPLO-land kan du ta en pause. Gratis bleier ligger klare til babyen din. Foto: Vibeke Montero

Skal du reise med barn i ulike aldre, slipper du å uroe deg for at de ikke skal finne noe som passer deres aldersgruppe. Parken er lagt opp slik at alle skal finne seg til rette, og i DUPLO-land, som er tilpasset de aller yngste gjestene, finner du også et komfortabelt amme- og stellerom. Der er det lagt frem gratis bleier i alle størrelser, og en vannkoker og mikrobølgeovn som kommer godt med hvis du reiser med liten baby.

Nostalgisk

GAMMELDAGS MORO: Hvem trenger skjermer når det finnes så mye gøy å finne på. Legoland er godt tilrettelagt for alle aldersgrupper. Foto: Vibeke Montero

En annen klassiker for små barn er området rett innenfor hovedinngangen, som heter Miniland. Dette er det opprinnelige Legoland fra da parken først åpnet i 1968. Du rusler mellom danske slott, svenske gårder, bryggen i Bergen, frihetsgudinnen, Acropolis, flyplassen i Billund og mye mer. Innimellom legobygningene seiler det båter, og fly taxer inn og ut på rullebanen. Det er mer enn nok å holde øye med, og barn i tre til sjuårsalderen vil fryde seg over knappene de kan trykke på for å sette ting i bevegelse.

I Miniland man kan også oppleve parkens store Star Wars-satsing, og kanskje ta seg en tur opp i det 36 meter høye tårnet LEGOTOP, en roterende glassheis med utsikt over hele parken.

LEGO-TEMA: Overnatter du på hotell Legoland har du egen inngang til parken, og på rommet står det selvsagt store kasser med legoklosser å leke med. Foto: Vibeke Montero

Tut og kjør for småbarnsforeldre

Du har kanskje vært i Legoland selv som liten? Da husker du sikkert SEAT’s kjøreskole der du kan ta sertifikatet? Selve kjøreskolen er en tro kopi av et ekte veisystem med trafikklys, bilvask, bensinstasjon og veiskilt. Før seansen bak rattet får barna en innføring i teori, og derfor er alderen på denne aktiviteten satt fra 7 til 13 år. Underveis i kjøringen blir barna veiledet av en instruktør som minner dem om å indikere med armen i hvilken retning de skal svinge, og å huske å holde god avstand til bilen foran. Dette er selveste høydepunktet i parken for mange!

STOLT SJÅFØR: På SEATs kjøreskole kan barna lære seg å kjøre bil – nesten på ordentlig. Foto: Legoland

Maks utbytte av turen til Legoland

Flyr du til Billund har du ikke bare kort vei til Legoland. Badelandet Lalandia og Givskud Zoo ligger like ved, og byr på alt barn elsker. Vil du legge inn litt hygge utenfor fornøyelsesparkene, ligger resten av Jylland og venter. Romantiske strender i nord, storbylykke i Aalborg eller hva med gourmetmat fra havet i vest-Jylland? Opplevelsene står i kø!

Klar for å gjøre alvor av feriedrømmen? Bestill flybilletter fra Bergen til Billund allerede nå.

Foto i toppen av saken: Vibeke Montero

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler