Aktiviteter, Destinasjon /

Ta med familien til LEGOLAND® i sommer!

Riddershow, spøkelseshus, akvarium, berg- og dalbaner - og selvsagt minityrbyer i lego. Dette er bare noe av det familien kan oppleve i Legoland. Fly med oss til Billund og opplev hvor gøy det er i Danmarks fabelaktige legounivers!

Den aller enkleste måten å komme seg til LEGOLAND® på, er å fly til Billund. Flyplassen ligger bare en ti minutters taxitur fra fornøyelsesparken, og innflyvingen er noe helt for seg selv. Fra luften lyser LEGOLANDS primærfarger mot deg, og barna får en visuell smaksprøve på alt som venter. Gjett om det kiler i små mager når de ser berg-og-dal-banene, DUPLO-land og Piratland fra luften!

EVENTYRLIG OVERNATTING: Å bo her kan fort bli en opplevelse for livet… Foto: LEGOLAND

Årets nyhet i Legoland tar dere med til riddertiden, med showet Battle of The Brick, komplett med levende hester og modige riddere som har bruk for hjelp fra dere for å vinne det ettertraktede trofeet. Forestillingen går to ganger daglig fra 4. mai til 17. august. Topp opplevelsen med å bo på det helt nye Castle Hotel – et ekte slott med helt eventyrlige temarom. La eventyret begynne!

Widerøe flyr fra Bergen til Billund tre ganger i uka, og det betyr at du kan komme deg til feriemoro i Legoland på én time og tjue minutter.

Se de fire presidentene i Legoredo

STØRST: Fjellet med de presidentene er den største modellen i Legoland, bygget av 1.5 millioner LEGO-klosser og 40.000 Duplo-klosser. Foto: Legoland

I 2018 åpnet en ny nye berg-og-dal-bane, «Flyvende Ørn», i LEGOREDO, som er Western-området i parken. Dette området er et av parkens mest populære, med blant annet tømmerrenna «LEGO Canoe», gullgraving og spøkelseshuset «Ghost – The Haunted House». Der er her du også finner Mount Rushmore med den berømte kvartetten av store amerikanske presidenter: George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt og Abraham Lincoln. Originalen ligger i Sør-Dakota er og 18 meter høy!

For de minste

TILRETTELAGT: På stelle- og ammerommet i DUPLO-land kan du ta en pause. Gratis bleier ligger klare til babyen din. Foto: Vibeke Montero

Skal du reise med barn i ulike aldre, slipper du å uroe deg for at de ikke skal finne noe som passer deres aldersgruppe. Parken er lagt opp slik at alle skal finne seg til rette, og i DUPLO-land, som er tilpasset de aller yngste gjestene, finner du også et komfortabelt amme- og stellerom. Der er det lagt frem gratis bleier i alle størrelser, og en vannkoker og mikrobølgeovn som kommer godt med hvis du reiser med liten baby.

Vet du hvorfor barnefamilier elsker Jylland? Opplev LEGOLAND Billund Resort – Endnu mere end LEGOLAND!

Nostalgisk i Miniland

GAMMELDAGS MORO: Hvem trenger skjermer når det finnes så mye gøy å finne på i Miniland? Foto: LEGOLAND

En annen klassiker for små barn er området rett innenfor hovedinngangen, som heter Miniland. Dette er det opprinnelige LEGOLAND fra da parken først åpnet i 1968. Du rusler mellom danske slott, svenske gårder, bryggen i Bergen, frihetsgudinnen, Acropolis, flyplassen i Billund og mye mer. Innimellom legobygningene seiler det båter, og fly taxer inn og ut på rullebanen. Det er mer enn nok å holde øye med, og barn i tre til sjuårsalderen vil fryde seg over knappene de kan trykke på for å sette ting i bevegelse.

I Miniland man kan også oppleve parkens store Star Wars-satsing, og kanskje ta seg en tur opp i det 36 meter høye tårnet LEGOTOP, en roterende glassheis med utsikt over hele parken.

LEGO-TEMA: Overnatter du på hotell Legoland har du egen inngang til parken, og på rommet står det selvsagt store kasser med legoklosser å leke med. Foto: Vibeke Montero

Tut og kjør for småbarnsforeldre

Du har kanskje vært i LEGOLAND selv som liten? Da husker du sikkert SEAT’s kjøreskole der du kan ta sertifikatet? Selve kjøreskolen er en tro kopi av et ekte veisystem med trafikklys, bilvask, bensinstasjon og veiskilt. Før seansen bak rattet får barna en innføring i teori, og derfor er alderen på denne aktiviteten satt fra 7 til 13 år.

FULLT TRØKK: Vann er aldri feil – og særlig ikke når det involverer en konkurranse. Foto: LEGOLAND

Populært er det også å prøve seg som brannmann, og det kan man gjøre i AdventureLand! Her kan familien konkurrere om hvem som først klarer å slukke brannen – i fullt utrykningsmodus. Det er visstnok ikke uvanlig at foreldrene blir like ivrige som barna…

Maks utbytte av turen til LEGOLAND

FOTOVENNLIG: Legohouse byr på opplevelser for fans i alle aldre. Foto: Legohouse

Om du noen sinne har lurt på hvordan det ville være å gå rundt i et hus bygget av lego, så har du muligheten nå. For når dere først er i Billund, vil dere ikke gå glipp det helt nye LEGO® House – et 12 0000 kvm stort opplevelseshus fylt med med 25 millioner legoklosser. Her er det mulig å leke og utforske, for å si det sånn!

Flyr du til Billund har du ikke bare kort vei til Legoland. Badelandet Lalandia og Givskud Zoo ligger like ved, og byr på alt barn elsker. Vil du legge inn litt hygge utenfor fornøyelsesparkene, ligger resten av Jylland og venter. Romantiske strender i nord, storbylykke i Aalborg eller hva med gourmetmat fra havet i vest-Jylland? Opplevelsene står i kø!

Klar for å gjøre alvor av feriedrømmen? Bestill flybilletter fra Bergen til Billund allerede nå.

LEGOLAND Billund Resort – Endnu mere end LEGOLAND

Foto i toppen av saken: LEGOLAND

LEGO, the LEGO logo, HOUSE logo and LEGOLAND are trademarks of the LEGO Group and here used with special permission. ©2018 The LEGO Group. Lalandia is a registered trademark.

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler