Business i bygda /

Future Home

Nå kan det kanskje diskuteres om Sandnes er for bygd å regne, men på bygda handler det om å få folket med på laget og det har gjengen bak Future ...

Nå kan det kanskje diskuteres om Sandnes er for bygd å regne, men på bygda handler det om å få folket med på laget og det har gjengen bak Future Home absolutt klart. Eventyret startet i juni 2012 da feriepengene kom inn på konto til Erik Stokkeland. Han gikk til innkjøp av det som trengtes til et skikkelig hjemmekinosystem. Projektor, hifi-anlegg, Playstation og PVR-tuner fikk plass i ungkarsredet, men å få alt til å snakke sammen var ingen enkel sak.

– Det fantes allerede universalkontroller på markedet, men for å bruke dem måtte du være i stand til å huske de mange funksjonene du hadde lagt inn eller ha et smarthussystem med integrert multimediastyring. Systemene som var tilgjengelige var like vanskelige å bruke som universalkontrollen, og gnisten til en idé oppstod, forteller Erik.

Ideen var et produkt som lar deg knytte sammen all elektronikk i hjemmet i en app. Det elektriske blir koblet opp til en sentral og med enkle tastetrykk skal du kunne styre det som styres kan av elektronikk, eller la det gå av seg selv.

– Når du går ut av huset trenger du ikke tenke på å skru av lyset, justere varmen eller slå på alarmen. Det smarte FutureHome-hjemmet tar seg av det automatisk, sier han.

BIB - NO - Future Home foto 2 NY

Finansiert av folket

Sammen med barndoms- og studiekameratene Bjarne Handeland, Sigbjørn Groven og Odd Eivind Evensen ble FutureHome utviklet videre. Veien gikk gjennom møter med bedriftsrådgivning, studentkonkurranser og mye beinhardt arbeid.

– Det har vært en stor utfordring å bygge kredibilitet rundt det vi har skapt. Mange er skeptiske til å prøve noe nytt fra en ung bedrift med relativt unge personer bak, men etter at vi fikk produktet vårt ut til folk med hjelp av nye metoder som crowdfunding, har vi klart å få selv de mest skeptiske til å se at vi vet hva vi driver med, forteller Erik.

Crowdfunding handler om at man presenterer en bedrift eller idé og ber om økonomisk støtte fra vanlige folk. Her kan hvem som helst sponse med ulike beløp og få ulike goder tilbake. Det har gitt særdeles gode resultater for de unge gründerene.

– Gjennomføringen av crowdfunding er uten tvil det største høydepunktet vårt. Vi satte oss som mål å få inn 1,5 millioner kroner, og det klarte vi. Det var utrolig gøy å få en slik starthjelp ut i markedet og det har ført til at vi har fått inn en ny investering i selskapet på hele 10 millioner kroner, forteller Erik.

BIB - NO - Future Home foto 3 NY

Kaosmodus

Som et ledd i crowdfunding-kampanjen kom guttene på en annerledes idé. De rigget til kontoret og lagde en nettside som styrte alt det elektriske. Her fikk de som ville mulighet til å blinke med lys, styre gardiner eller sørge for at arbeidstemperaturen nærmet seg sydlige strøk.

– Vi hadde godt over tusen unike besøkende, fra alle kanter av verden, som tok kontroll over kontoret vårt. En morgen kunne vi spasere inn på kontoret og se at Kim fra Sør-Korea var bak spakene. Hvordan han hadde fått vite om vårt selskap eller stunt kunne vi ikke forstå, men det er spesielt å se hvor fort ting sprer seg via sosiale medier og internett, sier Erik.

Bygget inn i styringen av kontoret var en helt egen kaosmodus. Strobelys ble montert i taket og galskapen ble sluppet løs, men det varte ikke lenge.

– Det ble faktisk så distraherende at vi måtte ta den ned etter en kort stund, forteller han.

Men før kaosmodusen ble fjernet, sørget de selvsagt for å fange galskapen på film.

Veien videre

Teamet har blitt større, nye kontorlokaler er på plass og de har begynt å installere løsningen i flere hus. De satser høyt i Sandnes og vil etablere seg som en ledende aktør i sin bransje i Europa.

– Vår målsetting er å åpne markedet for smarte hjem for alle, ikke bare rikmannsfolk eller spesielt interesserte. Vi har et brukervennlig produkt som egner seg like bra til bestemor som for barnefamilier, sier Erik Stokkeland.

Det mangler altså ikke på entreprenørånden hos guttene i FutureHome. Skulle du ønske å se hva mer regionen har å by på, flyr du direkte til Stavanger med Widerøe fra flere steder i Norge. Her finnes alt fra engasjerende entreprenørånd og spenstig shopping til majestetiske naturopplevelser. En tur på Norsk Oljemuseum eller vandrende gatelangs i den gamle trehusbebyggelsen er absolutt å anbefale når du er i byen.

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler