EuroBonus /

11 fantastiske opplevelser du kan bruke EuroBonus-poengene på

Visste du at du både kan tjene opp og bruke EuroBonus-poeng på Widerøes direkteruter – både i inn- og utland?

NB: Alle våre kommersielle direkteruter der du kan opptjene og bruke EuroBonus-poeng kan du se i denne oversikten.

Jul i København. Foto: Kim Wyon / VIsitDenmark

Jul i København. Foto: Kim Wyon / VisitDenmark

Julestemning i København

Fly direkte: Haugesund/Kristiansand/Sandefjord — København

Førjulstiden kan by på kjas og mas – men også noen av de flotteste stundene, bare du er på rett sted til rett tid. Et sted det definitivt er rett å være på før jul, er i København – som med sine mange julemarkeder, blant annet i Tivoli, virkelig setter stemningen for en god høytid.

Kongekrabbesafari i Barentshavet

Fly direkte: Tromsø  Kirkenes

Den norske kysten blir invadert av kongekrabber, og det er ikke noe vi akter la skje uten kamp – til det smaker de store krabatene altfor godt. På kongekrabbesafari i Kirkenes kan du flyte rundt i Barentshavet, under sirklende kongeørner, mens kokken henter opp krabber rundt deg – som tilberedes til et kongemåltid like etter.

Ferske kråkeboller rett fra havgapet

Fly direkte: Bodø / Haugesund / Kristiansand / Kristiansund / Molde / Sandefjord / Stavanger / Tromsø / Ålesund  Bergen

Den beste sjømaten kommer naturlig nok rett fra sjøen – noe «Skjellmannnen» Alf Roald Sætre sikrer på restaurant Cornelius, som nås med båt fra Bergen. Her sitter du rett ved havet, og kan boltre deg i sjømat og fisk fanget rett utenfor restauranten like i forveien.

Cruising på Atlanterhavsveien

Fly direkte: Stavanger / Trondheim / Bergen — Kristiansund / Molde

Fly til Molde eller Kristiansund, lei en bil og kjør det som er kåret til verdens fineste bilreise – Atlanterhavsveien. Mellom Eide og Averøy snor veien seg mellom holmer og skjær ytterst i havgapet og danner en dramatisk overgang mellom hav, himmel og land. Atlanterhavsveien ble i 2005 kåret til århundrets byggverk av det norske folk.

Husk at du også kan bruke EuroBonus-poeng for å leie bil hos Avis og Hertz!

Outlet-shopping i havgapet

Fly direkte: Bergen  Ålesund

Like utenfor Ålesund ligger hele Norges mote-mekka samlet under ett tak. I de gamle fabrikklokalene til ullprodusenten Devold, finner du i dag outlet-butikker fra flere av Norges mest kjente merkevarer. Her er siste nytt fra Bergans, Moods of Norway, Norrøna, Helly Hansen, Le Creuset og motemerket Høyer.

Nordlyssafari i Tromsø

Fly direkte: Bergen  Tromsø

Du og vennene dine kan oppleve det myteomspunne nordlyset, før dere begir dere ut i det legendariske utelivet i byen som også er kjent som «Nordens Paris».

Nordlys nær Tromsø. Foto: Anup Shah, lisensiert under CC-lisens BY-SA 2.0 via Flickr

Nordlys nær Tromsø. Foto: Anup Shah, lisensiert under CC-lisens BY-SA 2.0 via Flickr.

Her kan du spise afrikansk mat på Globus café, besøke Tromsøs svar på Stockholms hotshotutested Stureplan, Roxford, høre svett soul og funk på Circa, eller koble deg direkte til Mack-brygeriets øltanker på Ølstua.

Konsert med Håkan Hellström på hjemmebane

Fly direkte: Oslo — Gøteborg

Håkan Hellström har spilt et knippe fantastiske konserter i Norge også, men det er noe helt spesielt ved å oppleve ham på sjelden visitt i hjembyen Göteborg. Storstua Scandinavium har kapasitet på 12 000 mennesker, så dette bør bli svett og tårevått.

Du var garantert tidlig ute om du fikk skaffet deg billetter til konserten – så fortsatt er det masse tid til å booke flyturen med EuroBonus-poengene dine.

Whisky-rundreise i Skottland

Fly direkte: Stavanger / Bergen  Aberdeen

Stadig flere nordmenn har de siste åra fått øyne, neser og ganer opp for tradisjonsrik, skotsk whisky – og da selvfølgelig single malt-varianten. Halvannen times kjøretur nordvest for Aberdeen kan finner du Speyside, som med sin berømte Malt Whisky Trail kan skilte med destilleribesøk hos blant andre Glenfiddich, Glengarioch og Glenlivet.

Om ikke whisky er noe for deg, kan kanskje de over 300 slottene i og rundt Aberdeen sørge for et historisk sus over turen.

Foto: Offentlig eiendom, via Wikimedia Commons.

St. James’ Park. Foto: Offentlig eiendom, via Wikimedia Commons.

Fotball og øl i Newcastle

Fly direkte: Stavanger  Newcastle

Det nordøstlige England har balløyas mest høylytte supportere, både i selve Newcastle og nabobyen Sunderland. Billetter (følg linkene ovenfor) er også relativt sett billige, og sjelden helt utsolgt – selv ikke når de spiller mot storlagene. Ekte stemning og garantert knallhelg!

Newcastle er også en glimrende by for ølhunder – følg gjerne denne topp 10-listen fra The Guardian for de store øl-opplevelsene.

Hummer & Champagne

Fly direkte: Stavanger / Bergen / Trondheim — Sandefjord

Høsten er hummerens årstid, og alle matinteresserte bør få med seg hummereventet hos vinneren av Bocuse d’Or i 2009, Geir Skeie. På hans restaurant i Sandefjord, Brygga 11, presenteres fire-retters hummermeny, selvsagt med norsk hummer og champagne. Hummereventet 30.-31. oktober må forhåndsbestilles, så hiv deg rund og bestill billetter med EuroBonus i samme slengen.

Sjekk inn på hotell – i en igloo

Fly direkte: Tromsø  Alta

Landets største og nordligste ishotell finner du i Sorrisniva, tjue minutter utenfor Alta. Igloo-hotellet på 2500 kvadratmeter bygges opp på nytt hver vinter – med alle fasiliteter, varme som kalde. Det er en opplevelse utenom det vanlige selv for vintervante nordlendinger.

 

Toppbildet: Kim Wyon / VisitDenmark

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler