Hva skjer /

Havnefest og bølgeskvulp

Med tilreisende fra hele landet og artister som får asfalten til å riste, er Rootsfestivalen for mange sommerens høydepunkt. Her er grunnen til at du også bør dra:

Når: 11. – 15. juli

Hva: Festivalen er en intimfestival over fire dager med hyggelig atmosfære, uten køer og med i underkant av 3000 gjester. Bookingprofilen er variert slik at de fleste finner musikk som passer. Hvert år får de besøk av tidligere utenlandske storheter, som forrige utgave da britiske Uriah Heep og Big Country dukket opp. I år er allerede blant andre Gåte, Halvdan Sivertsen, Vamp og Ida Maria klare – og flere skal det bli!

Hvor: Den lille havnebyen Brønnøysund ligger i naturskjønne omgivelser med en fantastisk skjærgård og kort vei til turistattraksjonen Torghatten. Når den magiske Nordlandsnatta senker seg, passerer Hurtigruta hundre meter fra festivalområdet. Festivalen har vært arrangert i sentrum av Brønnøysund siden år 2000. Tidligere i en gammel Tørrfiskbrygge, de siste årene utendørs.

Hvorfor: Variasjon i musikk samt liv nesten hele døgnet gjør festivalen veldig godt egnet for både store og små. Noe som gjør Rootsfestivalen unik, er Rootsteltet med gratis musikk hele ettermiddagen, åpent for alle. Teltet har blitt en suksess som vokser seg større for hvert år med fullt hus og fantastisk stemning.

Hvordan: Med fly så klart! Vi flyr deg mer enn gjerne til Brønnøysund

Flere festivaltips? Her finner du oversikten

Foto: Dagfinn Torgersen

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler