Destinasjon /

Her golfer du midt på natta i den magiske midnattsola

Rekker du 18 hull før frokost?

Er du av typen som treffer bakken mer enn ballen? Ellers slår du selvsikkert en hole in one? Proff golfer eller ei – du vil garantert ikke gjespe på Lofoten Golf Links – selv om du spiller midt på natta.

 

 

For på den nordvendte kystbanen, som ligger 68 grader nord, svinger du golfkølla under midnattssola. Og i det øyeblikket lyset reflekteres i det glitrende, grønne gresset, og midnattssola blinker i havet mens lukten av tang og tare streifer nesa – da kan selv den mest ivrige golfspilleren glemme å titte på ballen. 

– Vi har hatt folk som har grått på greenen. Og det er ikke fordi de har tapt i golf, men fordi de har blitt lamslått av lyset, sier Wenche Lesniak, avdelingsleder på Lofoten Links.

Søvnløs i Lofoten

Fra slutten av mai til midtveis i juli kan du spille deg gjennom de 18 hullene på Lofoten Links hele døgnet. Og for noen år tilbake var det en gjest som nettopp ville utnytte banens unike åpningstider. En sørafrikaner satte seg mål om å spille 16 ni-hullsrunder på 24 timer, men ble så bergtatt av midnattssola og naturen rundt at han måtte forlate banen. Inntrykkene ble for sterke. Han rakk aldri å spille 144 hull.

Det er ingen tvil om at både internasjonale gjester, medier og golfentusiaster har fått øynene opp for hullene på Gimsøy. New York Times ble sterkt fascinert av besøket, og CNN kaller det intet mindre enn «verdens kuleste golfklubb».

Røtter fra vikingtiden

 

 

Det at flere reiser halve jorda rundt bare for å spille et slag golf på den lille øya er faktisk ikke så rart som man kanskje skulle tro. For i tillegg til å putte under midnattssola spiller du på Lofoten Links blant steile fjell, hvite sandstrender, kystknauser og maleriske små rorbuer – for ikke å glemme gamle vikinggraver.

Det gir golfslaget ditt bokstavelig talt et historisk sus.

– Vi har to vikinggraver på banen, og de må man selvfølgelig spille rundt. Ved stranda på Hov like ved, kan man også se spor etter vikingbåtene som er dratt opp på land her. For historikere mener vikinghøvdingen Tore Hjort, som er nevnt i Vikingsagaene, kommer fra akkurat dette området, forteller Frode Hov, daglig leder Lofoten Links, som også har vokst opp på stedet»

Spiller mot elementene

 

Mr sandman #golf #lofotenlinks #tigerwoods #tromsogolf

En video publisert av Bjørn Halvor Wikasteen (@wikapixler)

 

Det er heller ikke bare vikinger og golfere som trives på Gimsøy. Pass på hvor høyt du slår ballen, for både havørn, rype, tjeld, stær, ender og sjøfugl sees daglig rundt og på banen.

– Er du riktig heldig kan du også se hval og sel her, forteller Wenche Lesniak.

Ikke bare er det fare for å treffe en havørn i hodet når golfballen suser gjennom lufta (faren er kanskje ikke stor). Du får også en rekke andre utfordringer når du spiller på Lofoten Links. Havet er vannhinder ved flere av hullene og sandstrender er naturlige sandbunkere. Du spiller med andre ord ikke bare mot deg selv eller menneskelige motstandere, men også mot naturens elementer. (Sjekk bare videoen ovenfor som bevis på nettop det!)

– Det er noe helt annet å spille på Lofoten Links enn på «de vanlige» golfbanene der du omgis av skog og trær. Det naturlige kysthabitatet gjør det til en spennende bane som utfordrer både nybegynnere og proffe, sier Lesniak.

Fly til midnattsola

 

 

Det tar heldigvis langt lengre tid å spille 18 hull på Lofoten Links enn det tar å komme seg til Lofoten. Widerøe flyr via Bodø til både Svolvær og Leknes opp til 7 ganger om dagen, og derfra kommer du deg enkelt med bil eller taxi til Hov og Lofoten Links.

Alt du må passe på er å holde deg våken – helt fram til frokost. Og appropos frokost. Sultne golfere kan heldigvis nyte en tidlig frokost på klubbhuset til Lofoten Links etter en lang natt på greenen. For de som ønsker å bo nær golfen kan man leie leilighet eller hytte ved klubbhuset, der du har utsikt mot både hav og bane.

Rett ved golfbanen ligger også Hov Hestegård, der du kan hoppe på hesteryggen og trave rundt Lofoten på en islandshest. Les mer om rideturer i Lofoten her.

God tur, og ikke minst: god natt!

PS: Vil du ha med dine egne golfkøller på flyet? Dersom du kun reiser med golfutstyr, i tillegg til håndbagasje – kan du ta med dette uten ekstra gebyr på alle Widerøe-fly.

 

 

Toppbilde: Greenen på Lofoten Links. Foto: Mickael Tannus/Lofoten Links

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler