Destinasjon /

Her kan du bade ute i 38 grader året rundt

Med et flunkende nytt spa- og badeanlegg seiler Røros opp som en boblende sommerdestinasjon.

Fjellbyen Røros har hittil ikke vært kjent som en utpreget badeby, men det er nå i ferd med og endres.

I juni åpner nemlig Røros Bad & Velvære dørene, hvor gjestene kan vente seg noe langt mer enn et vanlig badehus. For her kan du ikke bare badeinnendørs, men også ute i den friske røroslufta. Og i motsetning til de fleste andre utendørsbasseng i dette landet, trenger du ikke bite tennene sammen for å hoppe uti.

 

 

– Med utsikt mot den berømte trekirken Bergstaden Ziir, kan du i de to utendørsbassengene hygge deg i 38 grader uansett om det er 30 minus eller 18 varmegrader i lufta, sier Mikael Forselius, hotelldirektør ved Røros Hotell.

Innendørs er det også nok å plaske i. Her kan du ta morgensvømmen i et 27-meter langt basseng. Barna kan leke i en egen del av bassenget, med en dryppende gruvegang og klatrevegg. Dypp deg i et av de mindre bassengene eller slapp av i boblebadet, før du går inn i dampbadstuen eller tester ut et av spaets mange massasjer og behandlinger for kropp og sjel.

Rørossjelen i veggene

 

#røros #norge #norway #ilovenorway #ilovenorway_sørtrøndelag #ignorway #sørtrøndelag #røroskirke

Et bilde publisert av dagbrevik (@dagbrevik)

 

Når du senker deg ned i et av de mange bassengene på Røros Bad og Velvære, er du samtidig omgitt av Bergstadens fantastiske fauna. Det skaper en helt egen ro

– Det er et veldig massivt og spesielt bygg. Vi har bygd i rene naturmaterialer som betong, brent tre og glass, slik at man virkelig skal få rørosfølelsen, både inne og ute, forteller Forselius.

Etter 333 år med gruvedrift ligger Røros i dag som et minne over en svunnen tid. Den rike gruvehistorien til byen var i tankene da Forselius og ariktekten Trine Schølberg utformet anlegget. Her gis tradisjon og historie nytt liv gjennom nytenkende arkitektur.

– 80 prosent av bygget ligger under jorda, noe som gir en spesiell atmosfære. Vi ønsker å gi folk følelsen av å være i en dyp grotte, sier hotelldirektøren.

I tillegg er badet utsmykket med kunst fra anerkjente kunstnere. Her svømmer 33 keramikkfisker – laget av Per Lysgård – over deg, mens vakre portretter pryder veggene.

Forelsket i Rørossmakene

 

 

Røros er kanskje aller mest kjent som en sjarmerende vinterdestinasjon. Den snøkledde byen er perfekt hvis du leter etter ekte juleglede eller fartsfylt femundsløp. Men Røros har også masse spennende å by på om både sommeren og høsten.

– Flere av Røros´mest fremragende råvarer er i sitt ess på sommeren og høsten, som for eksempel bær, urter og sopp. Med andre er det et perfekt tidspunkt for å dra på lokalmatsafari, sier Forselius.

Røros kalles ikke «lokalmathovedstaden» uten grunn. Den ekte og friske smaken i melken fra Rørosmeieriet har mye av landet allerede blitt kjent med, så vel som deres smør, yoghurt og rømme. Fra Rørosrein kan en oppleve reinpølse fra vidda, til lokale og velsmakende øl fra Atna Øl eller Røros Bryggeri.

Til og med surpølsa har folk fått smaken for, og enkelte går faktisk så langt som å si at de er forelsket i de unike rørossmakene.

lokalmatsafari i Røros drar du definitivt til seters for å bli mett. Samtidig får du et godt innblikk i regionens rike kulturhistorie mens du smaker deg rundt i Bergstaden.

Fantastisk turterreng

 

???? Spotter du storfisken der nede i dypet?????

Et bilde publisert av Villmarka Røros (@villmarka)

 

Når du besøker Røros om sommeren eller høsten må du vende snuta ut. Femundsmarka utenfor Røros er et av de største, urørte villmarksområdene i Sør-Skandinavia, og byr på en rekke flotte naturopplevelser. Den Norske Turistforening har kåret dette til et av de tre fineste turområdene i Norge. Perfekt for vandring, fisking eller padling!

Om du er på tur med de minste kan dere på Røros Hotell boltre dere i lekeparken utendørs. Og om været ikke tillater det, kan dere heller utfolde dere i det splitter nye og 300 kvadratmeter meter store Lekeland, også på hotellet. Her kan barna klatre, hoppe, krype, leke og kjøre sklie, leke i ballbinge og alt annet som er gøy.

 

Fjellkirka i solnedgang! ???? #vola #fjellkirka #villmarka #røros #myrsykling #vigelpiken #rauhåmmåren #scott

Et bilde publisert av Villmarka Røros (@villmarka)

 

Hotelldirektøren anbefaler også å tråkke seg gjennom faunaen.

– Røros har «snille», bølgete fjell, og stiene er derfor utrolig fine gøyale å sykle på. Det er også en flott måte å oppleve gruveområdene på høyfjellet på, sier Forselius, før han kommer med en oppfordring til alle som skal til Røros:

– Ta deg en lang tur i Rørosmarka og kjenn på vær og vind, så skal du få en ordentlig god spabehandling hos oss etterpå.

Om du skulle få lyst til å synke ned i det varme vannet på Røros Bad og Velvære, flyr Widerøe deg til Røros direkte fra Oslo flere ganger i uken.

Her finner du også flere gode tips og turløyper til sommeren og høsten i Bergstaden. God tur!

 

Toppbilde: Røros Hotell

Print Friendly

Relaterte artikler