Jazzfestival Tromsø Cory Henry

Hva skjer /

Jazzfestival i Tromsø: Musikkfest i nord på sitt aller blåeste

Slik får du sommeren til å vare lengst mulig! Vår arktiske hovedstad forvandles til verdens kuleste, blåeste og mest jazza by i august. Fly med Widerøe til Tromsø - og få rabatt på festivalbillettene.

Jazzfestival i Tromsø er blitt en tradisjon. Tromsø tar nemlig jazzmiljøet i Nord-Norge på alvor, og steller i stand en jazzfest med noen av de aller beste fra den nasjonale og internasjonale jazzscenen. Du har med andre ord muligheten til å kombinere store musikkopplevelser med eventyrlige naturopplevelser. Det finnes knapt et bedre punktum for sommerferien.

Fly med Widerøe – få rabatt

Widerøe elsker små og store festivaler og lokale arrangementer i hele det vakre landet vårt. Takket være dugnadsånd og ildsjeler skapes god stemning innerst i fjorder, på fjelltopper og i bygd og by – gjennom hele året!

Vi flyr deg mer enn gjerne til Tromsø i august – og for å feire de lange nettene i nord får du 10 % rabatt på konsertbilletter når du flyr med Widerøe! Bestill konsertbilletter her – og bruk rabattkoden wideroejazz.

Årets headliner

Han debuterte på legendariske Apollo Theatre som 6-åring. Han trakterer Hammond-orgelet og synthesizere med imponerende energi. Han har turnert med Bruce Springsteen, P Diddy og Kirk Franklin – og samarbeidet med The Roots og Alicia Keys. Tromsøværingene har invitert soul- og funk-kometen Cory Henry til byen. 30-åringen som har vunnet tre Grammys med bandet Snarky Puppy – tar turen direkte fra NY for å glede festivalpublikumet inn i den arktiske natten.

Et program for lange nordnorske netter

Årets program er både variert og spennende. Så lenge du liker musikk, vil du garantert bli fornøyd. Når Tromsø lager jazzfestival så gjøres det med kjærlighet og varme. Dette er en festival fri for nykker. Byen skal fylles med glede – og programmet er stappet med toner fra blant andre Ola Kvernberg, Hanne Hukkelberg, Jon Pål Indreberg og hele Norges Wenche Myhre!

Tromsø Jazzfestival artister

PROGRAM: Det er mye å glede seg til i Tromsø i August. Gjør deg klar for konserter med blant andre Hanne Hukkelberg, Juno, Aleksander Kostopoulos og Ola Kvernbergs Steamdome.

Hvorfor velge jazzfestival i Tromsø?

Ordene jazz, sommer og festival gir deilige assosiasjoner til sosiale kvelder og musikk som flyter inn i lange sommernetter. Men hva om du topper festivalopplevelsene med noe av det vakreste Norge har å by på av naturopplevelser? Da blir det nærmeste perfekt.

Bli med denne tankereisen: Frokost på festivalhotellet Scandic Ishavshotell i Tromsø Havn. Formiddagen setter du av til en kajakktur på vakre Ersfjorden, mens dagen avsluttes med en uformell ettermiddagskonsert på Bryggejentene. Sola står fremdeles høyt på himmelen når du stopper for et kveldsbad på bystranda i Telegrafbukta. Rusle inn til sentrum og gjør deg klar for kvelden og den lange, lyse natten i festivalbyen. Når du vandrer hjem en gang i løpet av den lyse natta, kast et blikk opp på Tromsdalstinden. I morgen spiser du kanskje lunsj der oppe? 1238 meter over havet?

Tromsdalstinden Tromsø Jazzfestival

Hva med en topptur mellom konsertene? Når du er på jazzfestival i Tromsø kan lunsj på Tromsdalstinden inngå i programmet. Foto: Knut Hansvold / www.nordnorge.com / Tromsø

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler