Pepperkakebyen Bergen

Hva skjer /

Julemarked i Bergen: Pepperkakeby og julestemning

Pepperkaker er en av julens viktigste ingredienser. Den dosen er lett å finne i Bergen.

Bergen er en stor by i norsk sammenheng, men visste du at i hjertet av Bergen sentrum, nærmere bestemt i Sentralbadet, finner du faktisk verdens største pepperkakeby? Og den er skikkelig stor!

Barnehager, skoler, bedrifter og tusenvis av privatpersoner bidrar hvert år til at pepperkakebyen er verdens største by laget av sukker, sirup og krydder. Og dette bybesøket er definitivt verdt en tur i førjulstiden.

Julemarkeder gleder oss i hele Norge – her finner du flere av våre favoritter

Bygget i julens ånd

Fra 17. november kan du se denne enorme miniatyrbyen lyse opp og gi juleglede for store og små. Som i alle andre byer, er det detaljene som skaper helheten. Hus, høyblokker, kirker, flyplasser, hoteller og fotballbaner og hver eneste krok og krik av den snødekte byen, er dekorert med stemningsfulle lys. Og ikke nok med det; tog, biler og båter binder pepperkakefolket sammen, slik at julen kan feires i søtt fellesskap – slik vi alle liker den.

Det er ikke tull: Pepperkakebyen viser virkelig fram julens verdier på mange måter. Verket er nemlig bygget med kjærlighet og dugnadsånd, og med så store mengder pepperkaker på ett sted er all tvil fjernet: Her blir det julestemning!

Pepperkakebyen holder åpent hver dag frem til nyttår, unntatt første juledag.

Julemarked og lysfest

For andre gang kan du i år også gå på julemarked i byen mellom de sju fjell. Bergen Julemarked arrangeres fra 29. november til 22. desember og vil ha flust av julete tilbud for alle. Bergensnissen lover karuseller, aktiviteter og utstillere i alle kategorier.

Lysfesten i Bergen

Spektakulært lysshow følger med når førjulstiden tilbringes i Bergen. Foto: Linn Kjos Falkenberg.

Bidra til julestemningen under byens årlige lysfest, som finner sted lørdag 24. november klokken 16. Bli med til Festplassen når julegrana tennes og juleklare bergensere og tilreisende samles rundt Smålungården. I 2017 deltok hele 30 000 mennesker på lysfesten, og det er ventet like mange i år. Bergen Brandkorps Musikkorps spiller julen inn sammen med en rekke andre artister, og med din egen brennende fakkel i hånden, får du litt senere servert en spektakulær fyrverkerifinale. Finnes det bedre måter å starte juletiden på?

Widerøe flyr deg hit og hjem igjen enkelt og raskt, slik at dere så fort som mulig kan bygge deres egen lille pepperkakelandsby hjemme. Finn ditt fly til Bergen her

Foto: pepperkakebyen.org / Bergen Sentrum AS

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler