Jul i Henningsvær

Hva skjer /

Julemarked i Henningsvær: Kalde førjulsdager som varmer

Hele åtte helger på rad, fra 2. november til 23. desember, fylles Henningsvær med nordnorsk julestemning.

Hvem har sagt at Lofoten kun skal oppleves i midnattssol? Omfavn mørketida – det er nemlig da den ekte julestemningen virkelig treffer hjertet.

Julemarked i Henningsvær

Lofoten er kjent for sin vakre natur og mange sjarmerende fiskevær. Det lille tettstedet Henningsvær er ett av dem. I den travle, kalde og mørke førjulstiden byr Henningsvær på seg selv og inviterer til et ektefølt førjulseventyr.

Førjulseventyret i Henningsvær byr på laaaange blå timer, trivelige aktiviteter, vær og vind, koselige butikker og gallerier, hyggelig overnatting og god mat! Foto: Knut Hansvold / nordnorge.com

Hva med å kjøpe årets julegaver mens du labber rundt i dine varmeste klær omringet av mektige fjell og fjorder? Her kan du kjøpe håndverk av lokale glassblåsere og keramikere, og produktene blir gjerne til mens du ser på. Om du vil, kan du også prøve deg som glassblåser selv! Eller kanskje du ender opp med å støpe dine egne julelys. Flere steder inviteres du med på juleverksted.

Lån en førjulsspark

I byene er bysyklene for lengst parkert. I Henningsvær kan du låne en førjulsspark. Spark av deg førjulsmaset. Spark fra gjennom den blå timen i Henningsvær – og kjenn at det river litt ekstra i nesa. Sørg for hyppige kaffe- eller kakaopauser i en av de hyggelige kaféene, og kle deg godt.

Spark Henningsvær

Få ting gir mer julestemning enn å sparke rundt på nysnø. Foto: Cecilie Haaland / Førjulseventyret i Henningsvær.

Håndblåste glass laget på stedet. Foto Knut Hansvold

For de kalde dagene er det bare å skaffe seg lokalstrikkede luer og votter. Her strikkes både kule Haddock-luer og «sjyvotta» – votter som har tomler både oppe og nede!

Det er tussmørkt hele dagen på denne tiden. Og det er noe fint med akkurat det. Når stjernenatten åpenbarer seg, og nordlyset flerrer over himmelen, er det få ting som kan måle seg med det å oppleve førjulsstemning i Nord-Norge.

Vi flyr deg mer enn gjerne til Henningsvær i førjulstiden.  Fly direkte til Lofoten – da er du ikke langt unna juleeventyret

Foto: Førjulseventyret i Henningsvær

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler