Julemarked Kristiansand

Hva skjer /

Julemarked Kristiansand: Stemning på sørlandsk vis

Kristiansand er godt kjent som «barnas by». Men har du tenkt på at Sørlandets hovedstad faktisk er like spennende i desember som midt i juli?

Glem shorts, solbriller og badetøy. Varmen kjennes på andre måter på denne tiden av året.

Julegrana lyser på Torvet fra 29. november, og byen pyntes til jul slik bare sørlendingene kan det. Julebyen Kristiansand åpner 2. desember, og det blide Sørlandet kler seg for vinter. Julebyen har daglig program med julemarked, konserter og ekstra lange åpningstider i sentrum.

Skøyteis og julegrøt

Snør på dere skøytene og gli julen inn i den 1000 kvadratmeter store isbanen på Øvre Torv. Her er det mye is å vise seg frem på! Når dere er ferdige er det bare å hoppe av, tusle i gatene og fortsette julekosen i julebyen.

Sørlandets største julemarked arrangeres på friluftsmuseet på Kongsgård første søndag i advent. Her er tilbudet av flotte, hjemmelagde julegaver stort. Julegrøten er klar, og kanskje kommer nissen?

Show og dyrebesøk

Når mørket har senket seg, er det tid for spektakulær juleglede. Ta turen bort til det imponerende 3D-lysshowet på Torvet. Dette er magisk!

Gimle Gård sies å være landsdelens vakreste herregård. Her har livet stått stille siden siste eier, Titti Arenfeldt Omdal, døde i 1982. Gimle Gård pyntes til jul og vi vil gjerne ha besøk av deg, familien din og vennene dine søndag 26. november kl. 12-16.

Søndag 17. desember åpner Kristiansand Domkirke dørene til årets tradisjonelle julekonsert. Händels Messias fremføres av Kristiansand domkor, Kristiansand domkirkes guttekor og Kristiansand symfoniorkester.

Dyreparken er åpen

Dyreparken holder også åpent i julen. Alle lørdager og søndager fra 2.-17. desember arrangerer Dyreparken Jul på Kutoppen. Her kan god julestemning garanteres for både barna, foreldene og til og med besteforeldre! I julens ånd kan dere kose med dyrene, høre på julefortellinger og være med på nissejakt.

Sørlandet garanterer kanskje ikke snø – men julestemningen skal det ikke stå på. Widerøe flyr deg både frem og tilbake til Kristiansand Lufthavn Kjevik

 Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler