Julemarked Oslo

Hva skjer /

Julemarked i Oslo – roen senker seg i hovedstaden

Det skjer noe med hovedstaden i desember. Det er som om ting både går litt fortere og litt saktere samtidig. Får du med deg julestemning og julemarked i Oslo i år?

Mange mener at Oslofolk stresser litt mer enn andre. De går raskere og mer målrettet mot t-banen, bussen eller toget. Når julen nærmer seg flyr de på kjøpesentrene og kjøper julegavene de tidligere utsatte – i all hast. Men i bykjernen legger det seg en ro i lufta. Julelysene tennes i handlegatene og markedsbodene spretter opp. Isbanen Spikersuppa fylles med barn og voksne som glemmer jobb, skole og mobiltelefonene i en halvtimes tid. Vil du være med?

Akemoro og mat for hele familien

Vi tør ikke å love en hvit jul – men om snøen faller i Osloområdet – så er det i Holmenkollen den blir liggende! Og lite er så stemningsfullt som Holmenkollen i desember. Hopp på Holmenkollbanen fra sentrum. Lyst på en aketur?  Kjør til banens siste stopp, Frognerseteren, og en heftig aketur er kun fem minutter unna til fots. Akebakken som kalles Korketrekkeren er 2,5 kilometer lang, og ender ved Midtstuen T-banestasjon. Her er det bare å ta banen opp igjen!

Du blir sulten etter en aketur! Ta banen ned til byen igjen, og ta for deg av hovedstaden. Du bestemmer hvor du legger lista – velg på skalaen fra Michelin-restauranter til gatemat på Youngstorget. Klassisk julemat, indisk, italiensk, amerikansk – eller kanskje etiopisk? Akkurat her slår Oslo alle andre norske byer.

Korketrekkeren

Hvilke andre hovedsteder i verden kan tilby dette? Korketrekkeren er en opplevelse – men sjekk snøforholdene først! Foto: VisitOSLO/Nancy Bundt

Julemarkeder i hopetall

I Oslo er det mangfold, også i julemarkeder. På Youngstorget og ved Spikersuppa finner du de klassiske julemarkedene. På Youngstorget er det et årlig julemarked som holder åpent fra 16. november til 22. desember. Bålet er tent i sameteltet – og utstillere selger alt fra ull til pølser.

I Spikersuppa – foran Stortinget – er det ikke bare skøytemoro. Jul i Vinterland er navnet på markedet som tryller sentrum om til et lite eventyr. Forbered deg på mye folk – men også mengder av markedsboder, julepariserhjul, juleverksteder, eventyrstund, et møte med nissen og variert underholdning fra scenen. Her samles byen for julestemning mellom 17. november og 22. desember.

Jul i vinterland

Oslo sentrum forvandles i desember. Foto: voss/Foap/Visitnorway.com

Alternative julemarkeder

Det finnes selvfølgelig mange alternativer til Oslo sentrum i desember. Designernes eget julemarked på DogA er en drøm for alle som liker kunst – og som er på jakt etter gavene du ikke finner andre steder. Her kommer designere fra både inn- og utland med sitt håndlagde design i bagasjen. I år finner dette markedet sted helgen 1 og 2. desember.

Julemarkedet på Blå er også en opplevelse. Dette lille og unike søndagsmarkedet er oppe året rundt, men i tråd med sesongen kommer julestemningen hit også på søndagene før jul.

Og selvfølgelig er det julemarked på Norsk Folkemuseum også i år. Første og andre helg i desember er museet pyntet til jul etter norske juletradisjoner gjennom tidene. Markedsbodene bugner av varer og tradisjonsmat. Julenissen danser med nissebarna og åpner dørene til verkstedet sitt. Julens vakre toner, herlige dufter og gode smaker fyller museet. En stemningsfull førjulsdag for alle!

Julemarked Norsk Folkemuseum

Møt nissen på Norsk Folkemuseum i desember. Mer «ekte jul»  finner du ikke noe annet sted. Foto: CH/visitnorway.com

Foto i toppen av saken: CH/visitnorway.com

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler