Julemarked Trondheim

Hva skjer /

Julemarked i Trondheim: Jul for alle sanser

Fra 7. desember byr Trondheim på seg selv med ekte juleglede i 13 dager.

Midt-Norges hovedstad Trondheim inviterer til julestemning på trøndersk. Med julegran, varme lys, tradisjonsmat og lukt av bål i lufta, skal det ikke mange åndedrag til før stemningen sitter i kroppen. Julemarkedet i Trondheim arrangeres i år for 16. gang og tradisjonen tro blir det førjulskos i 13 dager til ende.

Julemarkeder gleder oss i hele Norge – her finner du flere av våre favoritter

Kortreist juleglede

Julemagien ramler på deg når du rusler rundt de små, juledekorerte bodene på Torvet. Her kan du kikke rundt og finne både mat og håndverk fra 80 lokale produsenter og utstillere. Det er her du finner julegavene som ikke finnes på landets kjøpesentre.

I Kafélavvoen nyter du kortreist mat og drikke, mens trubaduren triller toner og stemningsfulle eventyr fortelles rundt bålet.

Juleglede på slede

Frister en liten tur med hest og slede? Sett flokken din på sleden og se frostrøyken dampe til lyden fra hestens hover når den traver langs Trondheims gater i nysnø.

Julemarkedet i Trondheim med hest og slede

En tur med hest og slede er en garantist for ekte julestemning. Foto: Jørn Adde.

Trondheims eget julemarked byr på hele 130 kulturarrangementer som skal fyre opp under julestemningen. Ett av årets høydepunkter er musikkteatret «Jenta og julegildet» spesialskrevet for julemarkedet. Dette tradisjonsrike stykket handler om den fryktløse jenta som går seg bort i fjellet, der det store og skumle trollet bor. Her blir det både skummelt og koselig.

Widerøe tar dere trygt til og fra Trøndelags hovedstad, slik at du og dine kan ta med deg en dose trønderjul hjem igjen.

Finn julestemningen i Trondheim – her finner du flybilletten din

Foto: Øyvind Blomstereng / Anne Lise Aakervik 

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler