Tivoli København Foto: Lasse Salling

Aktiviteter, Destinasjon /

Københavns fineste julemarkeder

Å rusle rundt på et julemarked er selv oppskriften på ekte julestemning. Og når markedet i tillegg ligger i København - da blir det nærmest perfekt.

Enten du skal handle julegaver, eller bare fylle på med julestemning, så inviterer København til full pakke med alt julete tilbehør. Vær så god – her er noen danske julemarked-tips.

Pssst … før du leser videre: Du vet vel at Widerøe flyr direkte til København fra Sandefjord og Kristiansand?

Tivoli julemarked

Selvfølgelig skal du på Tivoli når det nærmer seg jul! Fra 17. november til 31. desember, forvandles Københavns Tivoli nemlig til et eventyr. Lucialys i mørket, julemusikk, salgsboder, brente mandler, flammer fra bål og fortryllende lysinstallasjoner, skaper en stemning som ikke finnes noe annet sted enn nettopp i Tivoli.

Jubilant: I en 175 år gammel fornøyelsespark ligger alt til rette for ekte julestemning. Foto: Anders Bøgild / Tivoli

Nyhavn julemarked

Vi elsker jo Nyhavn om sommeren. Men har du ruslet langs de brosteinsbelagte gatene ved Nyhavns kanaler i desember? Nyhavn julemarked kan oppleves fra 9. november til 23. desember 2018. Her serveres bøtter og spann med julestemning i historiske omgivelser.

Julemarked på Kongens Nytorv

Rett ved Nyhavn finner du markedet på Kongens Nytorv. Ta en pause fra shoppingturen i Strøget og nyt julestemningen og julepynten på Hotel D’Angleterres og Magasin. Her kan barna fotograferes med den danske julemanden hver dag fra 16. November – og helt frem til bitte lille julaften.

D_Angleterre København

Magisk. Ærverdige Hotel D´Angleterre på Kongens Nytorv. Det er en grunn til at vi sier at København er en del av «kontinentet». Foto: Visitcopenhagen / Lars Gundersen

Slottsmarked på Kronborg

På det storslåtte renessanseslottet noen kilometer nord for København feires julen med eventyrteater, julemarked, ponniridning og juleverksted for barna. Slottsgården venter med lys i trærne, lukten av nyfelt gran og bakte æbleskiver. Danmarks kanskje mest sjarmerende julemarked med salg av kvalitetsvarer, holder åpent i helgene 30. november – 2. desember og 7. – 9. desember.

Værk: Julemarked for dansk design

Danske designere og kunstnere samles til et kvalitetsjulemarked i samarbeid med Designmuseet i et stort telt i museets egne hage. Er du på jakt etter julegaver du ikke finner på kjøpesentrene? Ja, da tar du turen til Værk! Designmuseets eget julemarked besøker du to første helgene i desember.

Midt i byen: HC Andersen Julemarked på Nytorv

Et tradisjonelt julemarked med boder og maksimal dansk hygge midt i den danske hovedstaden. Markedet holder åpent helt fra 16. november til 21. desember.

Skøytetur? Hver vinter blir Frederiksberg Runddel, ved inngangen til Frederiksberg Have, sprøytet til en flott skøytebane. Foto: Visitcopenhagen / Jonas Smith

Med eller uten kontrabass: Julemarked på Højbro Plads

Der tre små kinesere kanskje en gang satt og spilte, er det også i år et internasjonalt julemarked fra 16. november til 22. desember. Smak deg gjennom tyske kaker, pølser og gløgg, mengder av sjokolade, kaffe, italienske oster og selvfølgelig de klassiske danske «æbleskivene».

Og forresten – du vet vel at du flyr direkte til København fra Sandefjord og Kristiansand?

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler