Destinasjon /

LITT LETTERE LIV MED DIREKTEFLY!

Oslo er en finfin by, men jammen er det en skikkelig omvei dersom du faktisk vil fly mellom Bergen og Bodø eller Tromsø. Vi har pratet med tre som tar turen jevnlig.

– Penderlivet ble mindre stressende med direktefly

Som pendler synes Jens Revold direkteruten mellom Bergen og Bodø/Tromsø utgjør en stor forskjell med tanke på både tid og komfort. Foto: Privat

Tromsøværingen Jens Revold har pendlet mellom Tromsø og Bergen siden 2005 og flyr i dag frem og tilbake et par ganger i måneden. Han bor i Bergen, der han har samboer og en stilling ved Havforskningsinstituttet. Samtidig jobber han også noe for Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi ved Universitetet i Tromsø, og han har også hytte i hjemtraktene. Før muligheten til å fly direkte fantes, var pendlingen masete, forteller han.

– I starten var det håpløst. For oss som ikke skulle til Oslo, men som skulle videre, var det et slit. For å reise billig var det kanskje ikke bare bytte av fly, men kanskje også flyselskap, med innsjekk av bagasjen på ny. Om vinteren var det ekstra ille. Det var stadig forsinkelser, og vi ble sittende på flyplassen. Det kunne bli sent på fredagskvelden før jeg kom hjem, poengterer han.
Da Widerøe startet opp med direkteruter mellom Bergen og Bodø/Tromsø i 2013, var han derfor snar med å benytte seg av muligheten.
– Jeg er veldig happy med at jeg kan fly direkte med Widerøe. At det nå til og med er to daglige direkteflyvninger, er en fantastisk utvikling, sier Jens som forteller at han ser mange kjente ansikter blant de reisende.
– Ja, jeg gjenkjenner en del folk fra universitetet. Men blant dem som ikke flyr så ofte, tror jeg det er mange som ikke vet om muligheten ennå.
Han understreker at tidsbruken også er et viktig element.
– Flyr du direkte tar det 2 timer og 20 minutter, mot i underkant av 4 timer om jeg må via Gardermoen. Det er på det raskeste, ofte er det mer. Men fraværet av stress er det aller viktigste, sier Jens som presiserer at han ellers gjerne flyr til Oslo, når han har noe der å gjøre.
– Jeg har barn og barnebarn i Oslo, og de besøker jeg selvsagt gjerne!

– SPARER TIMER PÅ Å FLY DIREKTE

Bergenseren Andrea Louise Rutledal bor i Kabelvåg i Lofoten der hun har samboer og jobber som sosionom. Hun trives i det vakre øyriket, men det er ikke fritt for at hun lengter litt hjem i blant. Og har hun en planlagt en tur for å besøke familie og venner, vil hun helst at mesteparten av tiden går til å være sosial, ikke til transport.
– For meg er det aller best å fly fra Svolvær til Bodø og ta direktefly derfra til Bergen. Det er mitt førstevalg dersom jeg finner reisen til en god pris. Sammenlignet med å kjøre til Evenes og fly derfra via Oslo til Bergen, så sparer jeg mellom 2 og 4 timer, avhengig av hvilke muligheter jeg har, både med tanke på rutetider og priser, forklarer Andrea Louise, som anslår at det blir fire-fem turer til hjembyen i året.

På korte besøk i hjembyen Bergen er det deilig med direktefly, synes Andrea Louise Rutledal som bor i Lofoten. Foto: Privat

– Selv om jeg er veldig glad for å spare tid, så må jeg også si at det er langt mindre stressende å slippe å dra innom en ekstra flyplass. Jeg anbefaler andre å prøve, når det prismessig lønner seg, i alle fall. Da vil de merke forskjellen, hvor mye mer behagelig det er fly direkte.

– FÅR MER TID MED KJÆRESTEN

For Lene Johanne Olsen er det ingen tvil: Hun velger direkteflyet fra Tromsø når hun skal besøke kjæresten i Bergen. Foto: Privat

Lene Johanne Olsen er så heldig å ha en flott kjæreste i Bergen. Problemet er bare at hun selv bor i Tromsø, der hun jobber som renholder. Og når begge har barn på hver sin kant, ser de foreløpig ikke på muligheten til å flytte sammen. De to som har vært et par i to år, treffes jevnlig likevel, enten i nord eller vest.
– Vi bytter på hvem som drar på besøk, så jeg flyr fra Tromsø til Bergen minst en gang annen hver måned, sier Lene Johanne, som trives godt med å være på besøk i Bergen.
– En veldig hyggelig og fin by!

Men selve reisen vil hun gjerne ha unnagjort raskt og greit, sånn at de får mest mulig tid sammen. Da er det direkteruten til Widerøe som gjelder.
– Ikke bare går det raskere, det er også mye enklere. Du slipper å springe fra et fly til det neste, og stresser mindre. Ikke minst, når vi bare har en helg, så er det viktig at den ikke spises opp av forsinkelser eller unødvendig tid på en flyplass, fastslår hun.
Lene Johanne innrømmer at hun er litt ekstra glad i Widerøe, ikke bare på grunn av direkteruten, men på grunn av personalet.
– De ansatte er alltid veldig hyggelige! En gang opplevde vi også et forferdelig vær, det var storm, og Widerøe var det eneste selskapet som landet i Bergen. Det var en tøff tur, og mange ble litt redde. I den situasjonen var personalet helt suverene. De tilbød å snakke med alle som hadde ønsket det, og tok i det hele tatt veldig godt vare på oss! 

Fly direkte!

Widerøe har to daglige avganger mellom Tromsø og Bergen og daglig avgang til Bodø. Priser fra 899,- hver vei. Les mer om rutetilbudet her.

Foto øverst i saken: Sverre Hjørnevik / Widerøe

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler