Aktiviteter, Destinasjon /

Liverpool-fan? Reis til Liverpool og se en kamp da, vel!

Å se en kamp på Anfield er en fest og en opplevelse for enhver Liverpool-supporter. Hva med å samle dine røde venner til en skikkelig fotballtur - eller kanskje ta med familien? Nå kan du fly direkte fra Bergen til Liverpool.

På en matchday merkes det godt at det røde laget har mange supportere, både lokale og internasjonale. Ikke minst fra Norge! Bybildet preges av store flokker supportere på vandring, kledd til kamp med spillertrøyer, skjerf, luer og jakker preget med den stolte Liverbirden. Stemningen bygger seg opp utover dagen, og forløses først på Anfield når alle stemmer i på You will never walk alone før avspark.

KAMPKLARE: Liverpool har mye å by på, men for Kjell Haugen og datteren Marte er reisens selvsagte høydepunkt er å se de røde i aksjon på Anfield. Foto: Anna Haugen

Nå kan du fly direkte med Widerøe til Liverpool fra Bergen hver mandag og fredag.

You will never walk alone!

Sett av god tid før kampen, det er livlig i området rundt arenaen, og mange lokale supportere velger å lade opp til kampen på en av pubene i nærheten. Det er også mange boder som selger effekter og krimskrams, man kan blant annet få kjøpt dopapir med emblemet til Manchester United… Her finner du ikke minst en stor offisiell Liverpool FC-butikk og dessuten mange populære selfie-motiver, inkludert en statue av den legendariske Bill Shankly.

YOU WILL NEVER WALK ALONE: Vanskelig å ikke bli revet med av stemningen når supporterne samles ved pubene rundt Anfield. Foto: Kjell Haugen

Som du vet er Liverpool-supporterne kjent for sin evige kjærlighet til laget, noe som avspeiles med livlig og entusiastisk tilstedeværelse på tribunene – vær forberedt på mye sang og stort engasjement. Blir det seier, og det gjør det jo ofte, kan byen fort slå ut i full fest etter kampen, særlig om det er en viktig kamp.

Dersom tiden tillater det, kan du også delta på en omvisning på Anfield, der du får innblikk i klubbens lange historie, en titt i garderoben der spillernes trøyer kanskje henger klare, besøke presserommet, og sist, men ikke minst få tatt et bilde av deg selv med hånda på skiltet «This is Anfield» – som er klubbens hilsen til besøkende lag…

SING ALONG: Å være Liverpool-supporter på Anfield er en opplevelse du sent vil glemme: Allsang og engasjement fra begynnelse til slutt. Foto: Sissel Fornes

LFC store – et shoppingeldorado

Liverpool er generelt en god destinasjon for shopping. Enten du er på jakt etter moteklær, sko eller sportsutstyr, så vil du finne et stort utvalg kjedebutikker og magasiner fra alle nivåer på prisskalaen. Butikkene ligger sentrert i og rundt Liverpool One, der du også finner den største Liverpool FC-butikken. Her går sesongens spillertrøyer unna som varmt hvetebrød, sammen med alt fra skjorter, sportsklær, ytterjakker, badekåper, babytøy, toalettmapper, klokker og slips … stort sett det meste som kan preges med en stolt Liverbird. Du kan trygt sette av et par timer til denne butikken!

Hyggelig uteliv

Tradisjonelle puber, restauranter, kafeer, barer og uteliv – i Liverpool er det bare å ta for seg. Øverst i Liverpool One, på The Terrace, finner du noe for enhver gane og preferanse; uformelle steder, restauranter med hvite duker, familierestauranter og romantiske spisesteder, med kjøkken fra Italia, Frankrike, Japan og USA. Italiensk får du også på Jamie’s Italian Restaurant et steinkast unna.

Har du lyst til å rusle litt utenfor den aller mest intense bykjernen, prøv den spanske restauranten La Vina på North John Street. Eller hvorfor ikke prøve Bem Brasil  på Hannover Street? Der vandrer servitørene rundt med grillet kjøtt på spyd, som skjæres og serveres rett på din tallerken. Her bør du ikke gå glipp av desserten – grillet ananas med kanel. Smaker nesten like godt som en Liverpool-seier!

Ble du reiselysten? Liverpool kaller! Vi flyr deg gjerne til fotballopplevelser, shopping og kultur i verdensbyen Liverpool.

Foto øverst i saken: Ian Slater

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler