Destinasjon /

Nyt Sørlandet for en rimeligere penge i høst

Legg ut på kveldssafari i Dyreparken, bli med på kokkekurs, slapp av på spa eller begi deg ut på eventyr i den fantastiske høstfaunaen – alt til en hyggelig pris.

Mange forbinder Sørlandet med sol og sommer, men landsdelen er også fantastisk å besøke om høsten. Faunaen fylles av vakre høstfarger, lufta blir frisk og klar og det blir ekstra hyggelig å kose seg inne med god sjømat eller noe godt i glasset.

 

 

Ikke minst: Det er bedre plass! Sørlandet er ofte fullt av turister og folk på sommeren. På høsten, derimot, blir gjerne køene til de mest populære stedene og aktivitetene kortere, noe som betyr at du får mer tid og rom til å gjøre akkurat det du har lyst til.

Og kanskje best av alt er det at du kan ta høstferien på Sørlandet med god samvittighet: I tiden fremover finner du nemlig supre høsttilbud på både overnattinger og aktiviteter rundt om i hele landsdelen. 

Her er bare noe av det du kan få med deg på Sørlandet i høst for en hyggelig pris. Alle aktivitetene og overnattingene er også enkle å komme seg til. Fly til til Kristiansand , så er du nær alt!

Nær alt på Scandic Kristiansand Bystranda

 

☕️???? #breakfast #loveit #healthyfood

Et bilde publisert av Frida Bjelke (@fridabjelke)

 

Med utgangspunkt i hotellet Bystranda, er du kun et steinkast unna flere av de beste opplevelsene på Sørlandet.  Badelandet Aquarama ligger vegg i vegg, og det tar kun ti minutter å kjøre til Dyreparken. Samtidig er du også nær det yrende bylivet i Krisitandsand, med sin vakre kystlinje, hvite trehus og smakfulle restauranter. Hotellet har også Vest-Agders beste frokost, og den kan du nyte sammen med en idyllisk utsikt over den flotte skjærgården. Hva mer ønsker man egentlig av et hotell?

I høstferien får du overnatting inkludert frokost for 2 voksne og 2 barn fra 1189,- pr. natt.

Kveldssafari i Dyreparken

 

 

I høstferien kan dere bli med inn i Dyreparken etter stengetid! På kveldssafarien vil du møte flere av de nordiske rovdyrene på nært hold i de magiske skumringstimene. Sammen med kunnsakapsrike verter, får du møte blant annet jerv, ulv og gaupe. Dette blir garantert en stemningsfull og spennende opplevelse for hele familien.

Pris er 295,- per person, og litt mat og drikke. Oppstart er kl 17:00 fra Dyreparkens hovedinngang, og turen varer i ca to timer Kveldssafari arrangeres følgende dager i høstferieukene: Lørdag 1. oktober, onsdag 5. oktober og lørdag 8. oktober.

I tillegg til kveldssafari har Dyreparken flere andre gode og spennende tilbud i høst. Sjekk ut Hakkebakkepakkene for en unik reise gjennom Hakkebakkeskogen, eller Sjørøvergarantien i Abra Havn.

Actionfylte opplevelser på Troll Aktiv

 

 

Uansett om du vil på på elv, på gli, på slagmarken, på fjellet eller på hjul finner du garantert mer eller (litt) mindre actionfylte opplevelser hos Troll Aktiv. Raftingen er spesielt populær, og høsten en fantastisk tid å suse nedover den brusende elva på. Hver dag  tilbyr Troll Aktiv spennende og adrenalinfylte raftingturer, hvor erfarne og kvalifiserte guider tar dere med på en morsom og actionfylt tur i Syrtveitsfossen.

Eller hva med fjelltur i vakre Setesdalen? Bli med en av instruktørene som guider deg over bekker, gjennom skoger og spektakulær natur i høstens varme farger før toppen bestiges med en fantastisk utsikt.

Troll Aktiv på Evje har høstpakker som garanterer deg en høstferie uten for mye stillesitting. Her får du to netter i hytte med fire valgfrie aktivteter for kun 1650,- pr. person eller 3 netter/5 aktiviteter for kun 1900,- pr. person. Du kan booke høyere standard på hytta for et tillegg på 150,- pr. person. Tilbudet varer til og med 26. oktober.

Aktiviter for hele familien på Evje

 

 

Om du ønsker en aktiv høstferie som passer både for barn og voksne, bør dere vurdere Evjepakka, hvor du får fire opplevelser for kun 890 kroner. Du velger selv om du vil gjøre alle aktivitetene på en dag, eller om du vil spre moroa over flere dager.

Her kan dere finne på mye gøy ved Troll AktivMineralparkenKlatreskogen og Gokartbanen.

Familiedag i Aquarama Spa

 

 

Hver søndag er det Familiedag i Aquarama Spa, og i høstferien er det familiedag tirsdag 5. oktober. Da kan hele familien kose seg litt ekstra sammen, og få en deilig spa-opplevelse. Priser for barn/voksne er 100/150 kroner, mens en 15 minutters massasje koster 200,-.

Mandag 3. oktober kan barna bli med på en dag fullspekket med aktiviteter i Aquarama. Her blir det både bading i badelandet og lek og moro i idrettshallen. Hele dagen koster kun 350,- pr. barn.

Tryll frem sørlandssmakene

 


Sørlandet byr på fantastiske råvarer og kystsmaker, og de burde du ikke bare smake på, men også lære deg å lage selv! I høstferien kan du lære deg å trylle frem de lekreste retter med sesongen råvarer på kokkekurs med dyktige kokker på idylliske Rosfjord Strandhotell. Kurset finner sted 7.oktober,varer fra 19.00-22.00 og koster 650,- pr. person. Her kan du melde deg på kokkekurs på Rosfjord Strandhotell.

Uansett om du ønsker avslapping eller action, har Sørlandet flust å by på denne sesongen. Ikke glem at dette kun var et knippe av Sørlandets mange gode tilbud i høst. Her finner du flere!

Du kan fly til Kristiansand med Widerøe fra (eller via) Trondheim, Bergen, Stavanger eller København!

Hva har du lyst til å gjøre i høstferien?

Toppbilde: Tur i Kristiansand. Lisensiert av Adam Read©Visit Sørlandet

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler