Destinasjon /

Opplev hele Norge – på bare to uker

Cecilie Larsen hadde en av sine beste sommerferier med Norge Rundt-billetten for to år siden. Her gir hun deg sine beste tips, slik at du også kan virkeliggjøre Norges-drømmen.

Så mye å se, men så lite tid…

Landet vårt er kanskje langstrakt, men det er faktisk mulig å oppleve hele Sommer-Norge på én gang. Vel, nesten i hvert fall.

Med Widerøes Norge Rundt-billett kan du nemlig reise ubegrenset i Norge i 14 dager. Du kan velge mellom å fly rundt i hele Norge, eller bare i en eller to soner. Du bestemmer med andre ord reiseruten helt selv.

 

464849

Pausetid ved Hjørundfjorden i Møre og Romsdal. Foto: Mattias Fredriksson/Visitnorway.com

Norge rundt – to ganger!

Student Cecilie Larsen er en av dem som har reist med Norge Rundt-billetten – og ikke bare en gang. Da Larsen i 2013 hadde lagt 20 flyvninger bak seg på fem dager med Norge Rundt-billetten, ga det mersmak. Sommeren 2015 hoppet hun nok en gang på de grønne propellflyene, og gjennomførte hele 54 flyvninger på ti dager. På de fjorten dagene hun reiste med Norge Rundt-billetten var hun innom Bodø, Sandnessjøen, Tromsø, Andenes, Hammerfest, Mosjøen, Trondheim, Stokmarknes, Brønnøysund, Namsos, Kristiansund, Florø, Bergen, Stavanger, Sandefjord og Kristiansand.

– Noen vil si det er galskap, men jeg elsker å fly. Fra lufta får man virkelig gode glimt av det lange låndet vårt, og man ser alle kontrastene i landskapet. Dessuten får en gjort ting på flyet man aldri føler man får tid til ellers. Jeg fikk lest ut tre krimbøker for eksempel, sier Larsen og ler.

 

 

Selv om Larsen «rakk å kjenne på finnmarksommeren», framhever hun at den intensive reiseruten nok ikke er for alle med Norge Rundt-billett. Hun anbefaler en roligere rute for dem som er ute etter flere sommeropplevelser på bakken.

– Jeg begynte å planlegge ruten min i mai, og reiste i midten av juli. Jeg råder dem som vil reise med Norge Rundt-billetten å starte planleggingen litt tid i forveien, og finne ut hva man faktisk drømmer om å se og gjøre i Norge. Da blir det enklere å legge opp en rute som passer for deg, sier Larsen.

  • Ønsker du forslag til reiserute? Følg med på Widerøe-bloggen for kommende rutetips, og les mer om de ulike knutepunktene her.

Nyttige fly- og sparetips

Cecilie Larsen er student, og for henne var det derfor viktig å spare så mye penger hun kunne på turen.

– Det var et personlig mål å unngå hotellovernatting. Jeg ordnet derfor ruten slik at jeg hver natt enten bodde hjemme hos foreldrene mine i Arendal, eller overnattet i min egen leilighet i Bodø, forteller hun og fortsetter:

– Jeg anbefaler alle sparelystne reisende til å planlegge overnattingene god tid i forveien. Forhør deg med venner, familie eller bekjente som bor i nærheten av ruten din om du kan sove der.

Så deg ta seg en ekstra runde i vennelista på Facebook, og sjekk om du har ei tante der ute som kan tilby husly en natt eller to.

 

Foruten krimbøkene var det en ting Larsen ikke ville klart seg uten på Norge Rundt-turen: – Hodetelefoner! Det er veldig viktig å ha et par ordentlig gode hodetelefoner – som også gjerne er støyreduserende – med på reisen. Da stenger du motorduren og andre lyder fra kabinen ute. Når du flyr mye setter du mer pris på ro og fred enn du aner, sier hun.

– Og husk å alltid ha vindusskjermen åpen. For plutselig kan du se noe helt utrolig der ute, råder Larsen, som beskriver sommerferien med Norge Rundt-billetten som en av de beste hun har hatt.

– Jeg tror det er mange nordmenn som har vært i alt fra Vietnam til New York, men aldri sett fjordene langs Helgelandskystene eller kjent sørlandsommeren på kroppen. Alle burde oppleve Norge, og Widerøes Norge Rundt-billett er uten tvil den beste måten å å gjøre det på.

 

 

Toppbilde: Utsikt fra Reinebringen i Lofoten. Lisensiert av Tomasz Furmanek/Visitnorway.com  

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler