Destinasjon /

Opplev Lofotens kritthvite strender fra hesteryggen

Ri inn i midnattssola og tilbake til vikingtiden.

Er du lei av gnagsår og verkende vandreføtter når du er på tur? Selv om fotturer er en flott måte å se den norske naturen på, skulle man av og til ønske at man bare kunne sette seg ned i en sal og ri avgårde langs kilometerlange strender – uten å få sand i skoen.

Omtrent som dette:

giphy-4

 

Heldigvis er det ikke bare en filmklisjé. Liggende ytterst i Loften, på den lille øya Gimsøy, kan du oppleve Lofotens ville og vakre natur fra hesteryggen.

Her kan du ri langs Lofotens kritthvite sandstrender, trave på spennende, historiske veier eller skritte opp Lofotens berømte fjell. Om du tar turen på natterstid rir du inn i det spektakulære lyset fra midnattssola – som er oppe fra slutten av mai til midten av juli.

Og ta det med ro – det trenger ikke å gå så fort for seg som på bildet ovenfor.

 

 

– Vi tilpasser alltid turen og hesten til både ferdigheter og ønsker. De fleste opplever rideturen som veldig avslappende, beroliger eier Frode Hov, som også er oppvokst på gården. .

Hov lover en spesiell og omfangsrik tur for deg som tar tak i tøylene. 

– På hesteryggen kommer du tett på naturen. Du får en unik oversikt over terrenget samtidig som du får et veldig fint samspill med hesten, sier han. 

Ri i fotsporene til vikinger

 

Great weather for a tour! #Hurtigruten #Lofotenbyhorse #hovhestegård

Et bilde publisert av Hov Hestegård (@hovhestegard)

 

På Hov rir du rundt på snille og solide islandshester, som har sine aner fra både Norge (tross navnet) og vikingtiden. Ikke minst har stedet i seg selv dype, historiske røtter, og mange forminner og skatter skjuler seg i området. Vikingen Tore Hjort skal nettopp ha hatt sitt ærverdige høvdingsete på Hov Gård for over 1000 år siden, og Frodes far og bestefar skal ha «snublet» over alt i fra vikingsverd til gamle gullringer, skjelletter og vikinggraver når de pløyde opp jorda på øya.

Frode kan også fortelle at navnet Hov stammer fra gammelnorsk og betyr «hellig offersted».

– Når du rir på Hov ferdes du på veier og stier som forfedrene til våre vikinghester en gang red på. På en av turene rir vi over et gammelt veifar fra vikingtiden, og vi forteller selvfølgelig den dramatiske historien til høvdingen Tore Hjort, sier Hov.

Snille hester

 

 

Om du vil opp i sadelen, men kjenner at du er litt redd for de store dyrene, kan Frode berolige deg med at hestene på Hov er kjent for å være både ekstra snille og tolmodige. Du er heller ikke alene om å sette foten i stigbøylene for første gang.

– Vi har hatt mange besøkende som i utgangspunktet har vært engstelige for både hester og det å ri. Men når vi er ferdige er det gjerne nybegynnerne som har fått størst utbytte av turen, sier han.

For mer erfarne ryttere kan Frode røpe at de jobber med flere lengre rideturer på tre til fire dager, hvor man blant annet rir til Vikingmuseet på Borg.

– Da snakker vi om en ordentlig rideferie i Lofoten. Det blir utrolig artig, sier han.

Fly til islandshestene på Hov

 

SuperTirsdag✨???? og vi avslutter med en ridetur på kritthvite Lofotstrender???? ✨Photo by @cecilie.strand ✨ #ig_nordnorge

Et bilde publisert av ????ig_nordnorge???? (@ig_nordnorge)

 

Hov Hestegård ligger også rett ved den spektakulære golfbanen Lofoten Golf Links, der du kan golfe i strålende midnattssol.

– Om man virkelig vil få mest mulig ut av Lofoten bør man ta en ridetur på dagen og golfe om natten, sier Hov.

Hvis du ønsker å bo nærme hestene kan man leie en av de nybygde hyttene ved klubbhuset til Lofoten Links, der du har utsikt mot både hav og golfbane.

– Det er veldig koselig å bo tett på gården og golfbanen. Da kan man både nyte utsikten, stranden og kose med hestene «back stage», sier Hov.

For å komme deg til Gimsøy og eventyret på Hov kan du fly via Bodø til enten Svolvær eller Leknes. Widerøe flyr til både Svolvær og Leknes opp til 7 ganger om dagen, og derfra kommer du deg enkelt med bil eller taxi til Hov Hestegård.

God tur!

 

Toppbilde: Kristin Folsland Olsen/ Hov Hestegård

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler