Aktiviteter, Destinasjon /

Opplev Vestlandet: Ørsta og Volda –  i hjertet av Sunnmørsalpene

Ingen skal måtte gå i kø på fjellturen. Ut fra Ørsta og Volda er det nemlig tinder og topper nok til alle, ifølge Widerøe-ansatt Heidi Regine Brandal.

Flust av turmuligheter ut fra Ørsta og Volda, forsikrer Widerøes Heidi Regine Brandal. Foto privat

Legger du turen til Volda eller Ørsta med fjellstøvler i bagasjen, trenger du ikke dra langt for å komme deg ut på tur.

– Det er alltid et fjell å gå på i nærheten, forsikrer Heidi Regine, som er kabinansatt i Widerøe.

Vil du gjøre som lokalbefolkningen, kan du starte med en kort tur opp til gapahuken i Vikeskåla (Skåla), det tar under en halvtime å gå opp. Herfra kan du hvis du ønsker gå videre til Vallahornet og Saudehornet.

Etter turen er det godt å lufte tærne. Og som nevnt, Sunnmøre går ikke tom for utsikt – her er nok til alle! Foto: Mattias Fredriksson/visitnorway.com

Hovden flyplass ligger omtrent midt mellom Ørsta og Volda – og Widerøe flyr hit hver eneste dag!

Motbakkeløp på 1303 høydemeter?

De som liker å forsere motbakkene med startnummer på brystet, har muligheten 5. august, når  motbakkeløpet Saudehornet rett opp går av stabelen. Løpet starter i småbathavna og går i mål 1303 meter over havet. En skikkelig utfordring som garantert vil kjennes i lårene! Motbakkeløpet er en del av Naturfestivalen, som arrangeres i Ørsta fra 21. juli til 5. august.

– Her er det tilsammen over 50 ulike arrangementer for store og små med fokus på aktive opplevelser. Bluesfestival på Trandal  er også verdt å få med seg, sier Heidi Regine.

Ivar Aasen er bygdas store sønn

Ørsta er som du kanskje vet hjemstedet til nynorskens far, Ivar Aasen, og han har naturligvis fått et hotell oppkalt etter seg – Hotell Ivar Aasen midt i sentrum.

Gamletunet: Her vokste Ivar Aasen opp, og tross minimalt med skolegang lærte han seg seks språk og ble både språkforsker og dikter. Foto: Ivar Aasen-tunet

Ivar Aasen er også sentral Dei nynorske festspela som foregår i Ivar Aasen-tunet 7.-10. juni.

Gå ikke glipp av vakre Hjørundfjorden

Å Vestland, Vestland, når eg ser deg slik… Foto Håvard Myklebust / fjellfotografen.net /

En annen spesiell opplevelse du bør få med deg hvis du har sansen for badstue, er Sæbø Fjordsauna. Dette er rett og slett en badstue som ligger på en flåte. Etter badet kan du losjere deg inn på Sagafjord Hotel som ligger helt i vannkanten i Hjørundfjorden og blant annet er bygget av tømmervegger fra en gammel skolestue i Valdres.

Spis og bo godt i nasjonalromantiske omgivelser på Hotel Sagafjord i Sæbø! Foto Terje Rakke/Nordic Life AS/Fjord Norway

– Når du kommer hit, er det som å reise inn i et postkort, sier Heidi Regine.

Foto øverst i saken: Mattias Fredriksson/visitnorway.com

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler