Aktiviteter, Destinasjon /

Opplev Vestlandet på sitt beste med Widerøe i sommer

Vest er best - ingen protest, mener våre lokalkjente Widerøe-ansatte som deler sine beste tips til hvorfor du bør besøke akkurat deres hjemsted i sommerferien.

På Vestlandet finner du de høyeste fjellene og de dypeste fjordene – men også mange andre flotte ferieopplevelser enten du liker en aktiv, kulturell eller matglad sommerferie. Selv om det i skrivende stund ikke er så mye som minner om sommer, er det på tide å begynne å planlegge sommerferien. Det er nå utvalget er stort, samtidig som man også kan oppnå gode priser.

Bryggen i Bergen er et landemerke som gjerne kan besøkes mange ganger. Foto Trude Remme / www.fjordnorway.com

Og hvorfor ikke velge Vestlandet i år? Hvis du for eksempel bruker Widerøes Norge Rundt-billett kan du oppleve flere ulike steder i den mangfoldige landsdelen i løpet av ferien.

Fisketurer, fjelltopper, festivaler eller mat?

I Widerøe har vi mange lokalpatriotiske ansatte som gjerne vil vise deg det beste fra akkurat sitt hjemsted. Vestlandet har alt fra byer med store turistattraksjoner og yrende folkeliv, til små steder med stolte mattradisjoner, gode fiskevann og lokale fjelltopper.

Det mangler ikke på festivaler på Vestlandet i sommerhalvåret. Her spiller Valkyrien Allstar på Otternes. Foto: m_dickson/foap/visitnorway.com

Her får du noen tips til steder og aktiviteter som er obligatoriske – og noen du kanskje ellers ikke ville hørt om:

  • Stavanger: Elisabeth Skram Gil slår et slag for Preikestolen og en park du ikke har sett maken til … Les mer!
  • Bergen: Jørgen F. Eriksson løfter gjerne frem både Troldhaugen og Gamlehaugen, i tillegg til noen gode spisesteder. Les mer!
  • Sogndal: Wenche Navarsete er oppvokst i bygda og forteller at området er et eldorado for deg som liker friluftsliv. Les mer!
  • Florø: Arild Steinholm lokker med smaken av ekte sjøliv! Les mer!
  • Førde: Kristin Hammersvik Johme anbefaler Førde til deg som liker fjord, fjell, fiske – eller festival! Les mer!
  • Sandane: Torill Rygg Eide mener det er vanskelig å komme forbi Gloppen om du er på jakt etter god mat og store naturopplevelser. Les mer!
  • Ørsta/Volda: Heidi Regine Brandal forteller at det alltid er et fjell å gå på i nærheten, eventuelt løpe med startnummer på brystet, om det frister. Les mer!
  • Ålesund: Katrin Vasset Hoel løfter frem mørebyen som ekte festivalby og avslører hvor de har Vestlandets kanskje beste bacalao. Les mer!
  • Molde: Kariann Frostad frister med toppturer, fergeturer og – selvfølgelig – all that jazz! Les mer!

Fly gjerne med oss fra fra sted til sted, men husk også at flybilletten kan kombineres med leiebil som står klar på flyplassen når du kommer. Denne kan du bare legge til i bestillingen samtidig som du bestiller billetten.

Fly and Bike – ideelt for deg som trives på to hjul!

Visste du at du også kan kombinere flybilletten med å leie sykkel? Med vårt unike konsept Fly and Bike kan du bestille sykkel som du plukker opp på flyplassen og leverer samme sted. Reiser du med Norge Rundt-billetten –er dette en perfekt kombinasjon.

På sykkel får du beste fra flere verdener; frisk luft, fin utsikt – og god mosjon. Foto Sissel Fornes

Hører du Vestlandet kalle på deg i sommer? Det er bare å starte planleggingen og trappe opp gledingen  – det er utsikt og opplevelser nok til alle!

 

Foto øverst i saken: Mattias Fredriksson/visitnorway.com  

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler