Aktiviteter, Destinasjon /

Opplev Vestlandet: Koselige ting å gjøre i Bergen

Når bergenser og Widerøe-ansatt Jørgen F. Eriksson skal gi tips om hva man bør oppleve i Bergen i sommer, varter han opp med perfekt miks av nasjonal kulturarv, formidabel utsikt og spennende matopplevelser!

Bergenserne er viden kjent for å være stolte av byen sin, og det gjelder også Jørgen F. Eriksson, kabinansatt i Widerøe. Dette er tipsene han gir til deg som legger ferden innom Bergen i sommer – også kjent som byen mellom de syv fjell.

Start planleggingen av sommerferien nå! Widerøe flyr deg gjerne til Bergen.

Museet Troldhaugen – et stykke norsk kulturhistorie

Troldhaugen var hjemmet til komponisten Edvard Grieg. Foto: Bergen Reiselivslag / Robin Strand – visitBergen.com

– Du bare må besøke Troldhaugen, som var Edvard Griegs hjem. Nedenfor hovedhuset finner en Troldsalen; en konsertsal hvor det arrangeres konserter med Griegs musikk – med utsiktsvinduer hvor en kan nyte den fantastiske utsikten over Nordåsvannet og komponisthytten; den samme utsikten som inspirerte Edvard Grieg i hans arbeid.

Bergen Reiselivslag / Dag Fosse – visitBergen.com

Er du ekstra heldig, kan det hende en får oppleve en konsert i selve villaen hvor Edvard og Nina Grieg bodde – på intet mindre enn Griegs eget Steinway flygel fra 1892. En fantastisk opplevelse, forteller Jørgen.

Besøk Gamlehaugen – Bergens slott

Museet åpnet i 1927 og forteller mye om overklassens kår ved begynnelsen av 1900-tallet. Foto: Bergen Reiselivslag / Willy Haraldsen – visitBergen.com

Christian Michelsens villa Gamlehaugen fra 1900 er også vel verdt et besøk. Villa Gamlehaugen, som gjerne omtales som «slottet» av bergenserne, ligger praktfullt til i et parkanlegg på Paradis i bydelen Fana, og er kongefamiliens offisielle residens i Bergen.

Huset er riktignok ikke et slott, men har likevel sitt forbilde i en skotsk borg og har noe eventyraktig over seg.

For de som er lette på foten, er det en drøy times gange fra Bergen sentrum ut til Slottet. Alternativt buss 67 og 84, og det er også en parkeringsplass for de som kommer med bil.

Bryggen og Fløyen er obligatoriske

En kort tur med Fløybanen tar deg opp til den nydeligste utsikt, som kan nytes med kaffe og kalde forfriskninger. Foto: Sverre Hjørnevik / www.fjordnorway.com

– Nå som jeg har nevnt to attraksjoner fra området hvor jeg har vokst opp, må jeg jo ikke glemme å nevne noen av selvfølgelighetene i Bergen; som velkjente Bryggen og en tur på Fløyen, skyter Jørgen inn. Fløyen er et av byfjellene, med en fantastisk utsikt som gir et godt overblikk over «byen mellom de syv fjell» og byfjorden. Turen opp Fløisvingene passer som både spasér- eller løpetur for store og små, men utsiktspunktet kan også nås med bedagelige Fløibanen (kabelbane).

Førsteklasses sjømat i havgapet

I vestlandshovedstaden er det ikke noe problem å finne seg noe godt å spise og drikke, og har du litt god tid vil Jørgen anbefale et besøk på hans favorittrestaurant Cornelius. Den ligger idyllisk til på en holme ute i havgapet, og her serveres rykende fersk sjømat etter sesong. Det går faste båtavganger, men det anbefales å booke bord på forhånd.

For lunsj anbefaler han Theatro, som ligger rett ved Den Nationale Scene og serverer både italienske retter og bergensk fiskesuppe.

– God atmosfære og byens beste Chili Martini, fastslår Jørgen F. Eriksson, som minner om at man bør sette av litt tid til bare å vandre rundt også.

– Å rusle rundt i Bergen på sommerdag er attraksjon i seg selv, oppfordrer han.

Trange smug og sjarm i sentrum av Bergen. Foto: Bergen Reiselivslag / Oddleiv Apneseth – visitBergen.com

Ønsker du flere tips til hva du kan gjøre i Bergen? Se vår 24-timers guide!

Foto øverst i saken: Sverre Hjørnevik / www.fjordnorway.com

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler