Aktiviteter, Destinasjon /

Opplev Vestlandet: Livlig i sommerbyen Stavanger

Tett i tett med utesteder, Preikestolen, festivaler og en eksotisk overraskelse ... For Widerøe-ansatt Elisabeth Skram Gil er det lett å anbefale hjembyen Stavanger for et besøk i sommer!


Helt sør på Vestlandet ligger Stavanger, og her i oljehovedstaden kan du naturligvis besøke Norsk Oljemuseum, som er et moderne interaktivt museum der du kan lære mer både om hvordan oljen ble til og norsk oljehistorie.

Et stykke norsk historie: Et moderne, interaktivt museum hvor du kan oppleve hvordan olje og gass ble til for millioner av år siden, hvordan petroleum blir funnet og produsert og hva disse ressursene brukes til. Foto: CH – visitnorway.com

– Her finner du også restaurant Bølgen og Moi, der får du veldig god mat og kjempegod utsikt mens du spiser, tipser Elisabeth Skram Gil, kabinansatt i Widerøe.

Stavanger har mange sommeropplevelser å by på – og Widerøe flyr deg gjerne! 

Sardinfabrikk, arbeiderboliger og domkirken

Er du glad i historie, anbefaler hun også et besøk på Norsk Hermetikkmuseum, som viser historien til en viktig næring i Stavanger på 1800- og 1900-tallet.

Stor industri: Besøk en autentisk sardinfabrikk og se hvordan arbeiderne levde og bodde! Foto: CH – visitnorway.com

Det åpnet i 1982 og holder hus i en gammel hermetikkfabrikk –en av omtrent 70 fabrikker i Stavanger. Museet ligger i Gamle Stavanger, som er Nord-Europas best bevarte trehusbebyggelse med 173 vernede og restaurerte trehus.

– Domkirken må du også se, den er fra første halvdel av 1100-tallet, forteller Elisabeth,

Småbysjarm, shopping og uteliv

Hvilepuls: Ta deg tid til å rusle rundt i den gamle delen av byen. Her setter man sin ære i å holde husene i stand og blomsterpottene bugnende! Foto: CH – visitnorway.com

Hun anbefaler å sette av tid til å utforske resten av sentrum også. Stavanger er en universitetsby med flere utdannings- og forskningsinstitusjoner. Det gjør byen urban og levende, og shopping- og restaurantutvalget er stort – selv om sentrum oppleves intimt og koselige.

– I «lysløypen» i Vågen ligger utestedene tett i tett i gamle sjøhus, med stort folkeliv på kveldstid, utdyper hun.

Preikestolen – verdens flotteste utkikkspunkt

Prekestolen: Den populære turen opp til platået tar mellom halvannen og to timer til fots. Foto Paul Edmundson/ Fjord Norge

Stavanger er også et veldig godt utgangspunkt til å besøke noen av Norges største turistattraksjoner Preikestolen og Lysefjorden.  Det berømte fjellplatået ruver 604 meter over Lysefjorden og er kåret til verdens flotteste utkikkspunkt av Lonely Planet.

Det går båt fra Vågen til Lysefjorden, og turen opp til Preikestolen tar 1,5 til 2 timer hver vei. Etter at sherpaer fra Nepal har laget trapper og utbedret stien, kan du fint gå dit i joggesko hvis det er fint vær.

– Du kan også se Preikestolen fra båt, det arrangeres turer innover Lysefjorden hver dag, forteller Elisabeth.

Båttur til en fargerik opplevelse

En annen opplevelse som virkelig er verdt å få med seg er Flor & Fjære, som er en eksotisk øy rett utenfor Stavanger sentrum.

Flor og fjære: I dette eventyrriket tilbys eksotiske opplevelser både for øyet og ganen. Foto: Flor og fjære

Flor & Fjære er en unik kombinasjon av park og restaurant. Her vokser alle mulige vekster som du ikke skulle tro kunne leve i Norge, for eksempel palmer og blomstrende planter i alle tenkelige farger. I restauranten kan du få servert internasjonale retter laget av lokale råvarer.

Elisabeth Skram Gil ønsker deg velkommen til Stavanger.

Det skjer mye i Stavanger hele sommeren, særlig i juli. Gladmat 2018 arrangeres fra 18. – 21. juli, og fra 26. til 29. juli kommer de flotte seilskutene som deltar i Tall Ships Races innom.

– Velkommen til byen min i sommer, sier Elisabeth Skram Gil.

Foto øverst i saken: Visit Norway

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler