Aktiviteter, Destinasjon /

Opplev Vestlandet: Molde – byen der fjell møter fjord

Widerøe-ansatt Kariann Frostad blir bare mer og mer glad i Molde. Rosene, jazzen og de mange hundre fjelltoppene har skylda.

Kariann Frostad er faktisk ingen ekte moldenser, men er fra nabokommunen Vestnes, en kort ferjetur unna. Hun innrømmer imidlertid at hun blir mer og mer begeistret for Molde etter mange år bosatt i Tønsberg.

Molde og området rundt har mye å by på, mener Widerøe-ansatt Kariann Frostad.

– En veldig fin tur som vi i Widerøe-crewet ofte tar når vi er i Molde, er å gå opp til Varden. Der kan du se over hele byen og har utsikt til 222 fjelltopper. Det er en lett tur, kanskje en times tid fra sentrum, du kan også kjøre bil opp, forteller Kariann.

På toppen ligger restauranten Vardestua.

Ut på tur

Molde er et utmerket utgangspunkt for turer på alle nivåer. Og Trollstigen er en av de store attraksjonene. Foto: Privat

I nærheten av Molde er det mange flotte fjellturer du kan gå, der den mest kjente er Romsdalseggen. Her finnes det tre ulike ruter, hvorav den enkleste er egnet for barnefamilier.

På en fin sommerdag anbefaler Kariann at du tar en tur med ferga over fjorden, til Vestnes. – Nyt utsikten og turen, det blir som et fjordcruise. Og selvfølgelig skal du spise svele!

En liten biltur fra Molde finner du Atlanterhavsveien – kåret til århundrets byggverk i Norge. Dette er en vei som ikke bare har til hensikt og ta deg raskest frem. Hele strekningen mellom Bud og Kristiansund er en sammenhengende opplevelse av kyst, kultur og historie.

Atlanterhavsveien er ingeniørkunst og byr på spektakulære opplevelser som raskt skriver seg inn i minnebøkene. Foto: Steinar Melby, steinar@nettstudio.no

Rosenes by

Fjordbyen Molde har vært kjent som «Rosenes by» siden slutten av 1800-tallet. Det milde klimaet gjorde det nemlig mulig å dyrke planter som vanligvis bare trivdes i Sør-Europa, og blomstene og den frodige vegetasjonen ble faktisk det viktigste kjennetegnet på byen.

Besøker du byen i juli vil du derfor kunne oppleve et vell av roser i både offentlige parker og privathager.

– Med utsikt til fjell og fjord samtidig er det litt av syn, sier Kariann som anbefaler en tur til idylliske Hjertøya – den største av Moldeholmene. Dette er et flott friluftsområde som kun ligger en timinutters båttur fra Molde sentrum, og her ligger også Fiskerimuseet.

All that Molde-jazz

Midt i blomstringen strømmer også jazzentusiastene til byen for å delta på Moldejazz som alltid arrangeres i uke 29. Noen av dem får plass på Scandic Seilet hotell, som er en stor severdighet.

– Jazz, eller ei, Molde er en koselig sommerby, sier Kariann.

Foto: Einar Engdal /Molde Stadium

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler