Norge Rundt /

Øyhopping på to hjul på Helgelandskysten

Når du skal sykle verdens vakreste kyststrekning, må du beherske tre ting på én gang: Å tråkke, få med deg utsikten, og samtidig holde deg på veien!

At nordlendinger er gode til å fortelle skrøner er noe alle vet. Men det er faktisk ikke de som har funnet på at Kystriksveien er en av verdens vakreste reiseruter. Det har nemlig National Geographic fastslått, svart på hvitt. Å cruise denne strekningen i bil er en flott opplevelse, og den blir ikke mindre om du setter deg på sykkelen.

Med konseptet Fly and Bike bestiller du sykkel samtidig med flybilletten, og kan ta pedalene fatt med en gang du er fremme.
Flere sykkeltips? Les mer om Fly and Bike og sykkelopplevelser i Norge

Torghatten rager kun 258 meter over havet, men kan til gjengjeld skilte med et hull som er 160 meter langt, 35 meter høyt, og 20 meter bredt. Foto: Jan Inge Larsen/Helgeland Reiseliv – Ronny Lien/visithelgeland.com

Kinderegg – tre ting på en gang

Hva med en tredagers rundtur fra  fra Brønnøysund, med tur til Torghatten, øyhopping til verdensarvøya Vega – og flere restaurantbesøk du sent vil glemme?
– Vi har stor etterspørsel etter akkurat disse opplevelsene og har derfor satt sammen en pakke der vi har gjort planleggingen for deg, sier Marius Haga i Kystriksveien.
Han mener turen passer godt for de som gleder seg over god mat og norsk kultur.
– Turen passer for alle med sans for naturopplevelser og det gode liv!
Se video fra sykkelferie på Helgeland!

Glem bagasjen

Kystriksveien kan også frakte bagasjen din mellom de ulike overnattingsstedene. Enklere blir det ikke!
– Etter at vi begynte med dette for tre år siden, har sykkelferie langs Kystriksveien blitt tilgjengelig for mange flere, forklarer han.
Du kan lese mer om tilbudet her.

Vega Havhotell

Nyt god mat og vakre omgivelser på Vega Havhotell. Foto: Olav Breen

Hole in one!

Den største naturattraksjonen er fjellet med hull i: Torghatten. Fra Brønnøysund er det en rolig times sykkeltur, før du parkerer og går opp til åpningen.
–Turen opp tar rundt 15 minutter og er lett tilgjengelig. Åpningen har fantastiske dimensjoner, og det er veldig spesielt å gå gjennom hullet og se utsikten på begge sider, forteller Haga.
En annen attraksjon er Lokalmatbutikken, og dit sender Marius Haga alle som er interessert i mat.
– Det er en liten kafé der også, med heimlaga mat og nykvernet kaffe, og det er veldig populært.

Sulten på mer?

Etter å ha opplevd Brønnøysund og verdensarvøya Vega er det mulig å bygge på med ytterligere freske øyhopp nordover til  Sandnessjøen og De sju søstre. Mer sykling og mer natur.  – Dette er er klassikeren,  kanskje en an Norges mest populære sykkelturer som kan gjøres på 4-6 dager.

Turen nordover er magisk. I tillegg til fjellene er det over 10 000 øyer i skjærgården. Det er vakkert, frisk og med en herlig kystkultur, sier turistveilederen, som byr på et siste tips. Et besøk hos blomsterdekoratør Tommy Eide i butikken hans i havgapet på Herøy utenfor Sandnessjøen.
– Vi snakker verdensklasse. Butikken ligner ingenting du har opplevd før. Den heter ikke Etcetera Botaniske Utskeielser for ingen ting!

Er du klar for enda flere utskeielser, så ta turen videre til Dønna og Heidis Sjokoladedrøm, en av verdens minste sjokoladefabrikker.

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler