Påskegåte Vinn Norge Rundt billetter

Aktiviteter /

Årets påskegåte – en vinner er kåret

Vel overstått påske alle sammen. Takk til alle som deltok i konkurransen. Vi har nå trukket en heldig vinner av to Norge Rundt-billetter.

Flere tusen deltakere har jaktet sammen med Tuva etter den grønne sekken. Takk til alle som deltok i påskens uhøytidelige konkurranse. Vi kan nå fortelle at sekken kom til rette – og som mange av dere gjettet – den var på vei til Florø.

Vi har trukket ut en vinner blant alle som svarte rett. Vinneren heter Petter August og kommer fra Kristiansand. Han kan nå glede seg til en drømmesommer i Norge – for han har nemlig vunnet to Norge-Rundt-billetter!

Premie: Norge Rundt-billetter

Med Norge Rundt-billetten kan du fly ubegrenset i Norge i 14 dager i sommer, og hvilke steder du vil besøke er helt opp til deg. Frister sti-sykling i Gloppen eller late badedager og hektisk nattliv i Oslo? Byvandring i Trondheim, tinderangling i Lofoten og midnattssol på Nordkapp?

Her kan du lese mer om Norge Rundt-billetten

Årets påskegåte: Jakten på den grønne sekken

«Da har vi gleden av å ønske velkommen til Trondheim Lufthavn Værnes. Vi takker for at du reiste med Widerøe og ønsker deg en riktig god påske.»

Tuva er spent. Aldri før har hun gledet seg så mye til påskeferie. Det er lenge siden hun har sett broren og de to små guttene hans. Hun gleder seg til å åpne den grønne sekken sin og overrekke dem to skinnende egg fylt til randen med godteri. Det er sånn man blir verdens beste tante!
Flyet tømmes for passasjerer. Tuva strekker seg mot bagasjehyllen etter ryggsekken, løfter den forsiktig ned med tanke på påskeeggene. Så blir hun kald i hele kroppen. Sekken er grønn. Men den er lett. Og den er ikke hennes.

Det hadde slått henne hvor lite original sekken hennes var. Hun hadde lagt merke til tre andre passasjerer med helt lik grønn ryggsekk da de satt ved gaten klare til å gå om bord.

Tankene spinner tilbake:

  • Den første var en håndverker i 30-årene med «I love Kvaløya» på hettegenseren.
  • Den andre var en sporty dame med håret festet i en knute som om hun hadde hatt badehette på. På en litt for stor genser sto det skrevet Klompen.
  • Den tredje var en kvinne på hennes egen alder. Hun hadde sett stressa ut og tastet intenst på mobilen.

En av disse hadde nå hennes grønne sekk. Og nevøenes påskeegg!

Et hint fra en mann med en mopp

Mann med mopp påskegåteMen ingen av dem er å se ved bagasjebåndet. Ved enden av båndet står en mann med en mopp. Han ser ut til å ha full kontroll på det meste og Tuva beskriver sine tre ryggsekk-kandidater så godt hun kan.
– Jeg kjente igjen håndverkeren! Jeg vet nok hvor han skal videre, for vi er nemlig fra samme by. Han heter Kevin og er fetteren til Solveig på Mikkelgammen. Livet er ikke fullkomment før du har hørt Solveig joike, jenta mi! Kevin flyr nok via Tromsø for å komme dit han skal.
(Tips om du ikke hvor Mikkelgammen er …)

En ledetråd fra en vestlending

Tuva rister av seg joiken. Mot henne kommer en mann med åpent blikk.
– Hei! Vi skal visst videre på samme fly! smiler han bredt.
Tuva rister enda mer på hodet, hikster frem noe om en bror, noen tantebarn og to forsvunne påskeegg. Mannen klapper henne på ryggen.
– Unnskyld – jeg trodde du var en annen. Jeg skulle plukke opp Tinder-daten til en kollega, og fikk beskjed om å se etter en grønn sekk – akkurat som din. Da håper jeg daten hans er ved gaten alt. Vi får et kort stopp i Molde, men hun kan glede seg til både kamskjell og svanøylaks på Hjørnevikbua når vi kommer frem Norges vestligste by, ler han og forsvinner i folkemengden.
(Hint om du også får lyst på Svanøylaks)

Et tips fra en mann i uniform

Widerøe ansatt påskegåte– Er det du som ser etter en grønn sekk?
Stemmen bryter gjennom trengselen av tanker.
– Ja, hikster Tuva og møter det rolige blikket til en Widerøe-ansatt.
– Er det ikke rart at sånt skjer akkurat i påsken … Du kom med samme fly som søsteren min, og dere har helt like sekker. Men hennes er alltid stappfull av badetøy. Hun er nemlig badevakt på Nord-Europas største svømmeanlegg inne i et fjell! Flyet hennes går forresten om en halv time, smiler han.
(Tips: Søsteren bor omtrent 10 mil nord for Norges svar på Toscana)

Tre ledetråder. Tiden var knapp.

Tuva er forvirret. Hun ser opp på tavlen over avganger. Tre grønne sekker er nå på vei mot tre destinasjoner på Widerøes rutekart.
Hintene hun har fått, gir henne en ganske klar idé om hvor de aktuelle grønne sekkene er på vei. Det lyser «Go to gate» ved alle de tre aktuelle avgangene. Hun rekker ikke innom alle tre før det er tid for «boarding».

– Hvis du har byttet sekk med søsteren min, så finner du garantert noen kule DDE-effekter og en Nidar-sjokolade eller to i den sekken, trøster Widerøe-mannen og peker på sekken Tuva har på ryggen.
Hvorfor hadde hun ikke tenkt på det? Hun står jo der med en grønn sekk som ikke er hennes – og den tilhører jo personen som nå har påskeeggene!

Siste ledetråd hadde hun på ryggen

Påskeegg påskegåteHun røsker opp glidelåsen og åpner sekken. En sammenkrøllet avis, en halvfull boks med pastiller og den siste boka om Harry Hole. Hun sukker. Har lyst til å skrike.
Men så oppdager hun noe som stikker opp fra sidelommen. Det er et sammenbrettet A4-ark, utskriften av en e-post.
Hun leser:

Hei! Jeg er spent som en fjording. Husk å ta med varme klær, for jeg står klar med to sykler som skal ta oss ut til havgapet og til Bulandet. Her har hjertet mitt banka i takt med bølgene i 35 år – kanskje kan våre hjerter banke sammen denne påsken? Når du kommer av flyet, tar du ekspressbåten til Askvoll og ferga derfra ut til Værlandet. Der møter jeg deg. Jeg har forresten en blå ryggsekk.  

Nå vet Tuva hvilken flyplass den grønne sekken med påskeeggene er på vei til. Vet du?

(PS. Hun har et lite stopp på veien. Dette er ikke svaret.)
Delta her
Vinneren er nå kåret – så det er ikke lenger mulig å delta. 

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler