Destinasjon /

Norges beste skidestinasjoner

Det norske skieventyret har aldri vært lettere tilgjengelig. Widerøe flyr deg til Norges beste skidestinasjoner:

Destinasjon: Røldal

Røldal i vest er definitivt blant de mest snøsikre skidestinasjonene i hele Europa, med vanvittige 11 meter snø — i snitt — per sesong. De første snøfnuggene lander allerede i november, og så kommer vinteropplevelsene på rekke og rad gjennom en fantastisk langstrakt sesong.

I Røldal varer skikjøringen nesten helt til neste sommer!

#stavsnuten continues to deliver #winter all year. Tonight was no exception. #Røldal #skiinfo #fnugg

A photo posted by Røldal skisenter (@roldal) on

 

I unike Røldal finnes det til vanlig bare 348 fastboende mennesker, men hvert år eksploderer fjellet når skisesongen begynner — og det er ikke uten grunn.

Røldal har over 50 fjelltopper på over 1000 meters høyde, hvorav Stavsnuten kanskje er den mest kjente. Baseområdet for Røldal Skisenter ligger svært høyt, hele 680 meter over havet. Fra dette utganspunktet kan du velge mellom syv skiheiser som tar deg hele veien opp til 1300 m.o.h.

Det tar kun 10 minutter med heis fra baseområdet og helt til toppen. En av de store fordelene med skikjøring i Røldal er at nesten hele skianlegget ligger over tregrensen. Dette betyr at nesten alle nedfarter er frie for trær, og hele fjellet er tilgjengelig for skikjøring. Avhengig av snødybde og værforhold byr Røldal på mer enn 15 kilometer med nedfarter — i alle kategorier og vanskelighetsgrader.

Røldal har også egen bakke for barn, samt fantastiske muligheter for langrenn, snowboard og fottur. Hotel og overnatting bookes på Røldalsterrassen. Nærmeste flyplass er Haugesund, hvor det i sesongen går egen skibuss i helgene — og bussbilletten inkluderer heiskort!

 

A photo posted by Frode Gyland (@frodegyland) on

 

Destinasjon: HOVDEN

Sørlandsbyen Kristiansand er også en destinasjon for skiturister. Herfra tar du turen med bil eller buss opp legendariske Setesdalen til du kommer til Norges tak — Hovden Skisenter. Dette området er tilrettelagt slik at absolutt alle skal oppleve norsk natur og alpinsport på sitt beste.

 

A photo posted by Krista (@kristajohannah) on

 

Hovden byr på egen skiskole, og barneområdet «Tusseland» er svært populært blant de minste. Hovden byr på 32 løyper fordelt på tre heiser og fem skitrekk. I terrengparken kan både nybegynnere og proffe boltre seg over hele 1250 meter, og mer enn 30 ulike elementer, med rails, boxer, big-jump, funboxer, forskjellige hopp og wallride.

Overnatting kan gjøres på hytter, eller Hovden Resort. Sesongstart er allerede satt til 27. november, så det er bare å bestille billetter med én gang.

 

A photo posted by Grete Breivik (@spitedilla) on

 

Destinasjon: TELEMARK

Dette er skisportens fødested, og en rask flytur til Sandefjord Lufthavn lar deg velge mellom hele åtte forskjellige skisentre i Telemark.

Dette er en del av Telemark Superski som lar deg bruke alle de åtte skisentrene ved hjelp av bare ett heiskort.

Telemark Superski inkuderer blant annet Lifjell, Rauland, Gautefall, Vrådal, Haukelifjell og Gaustablikk. Alle destinasjonene byr på nedfarter som passer både nybegynner og ekspert.

Ps. Husk at ski gjelder som spesialbagasje. Les om hvilke regler som gjelder hos Widerøe for bagasje før du reiser.

iMageWithFallbackAndMagik (1)

Toppbildet: Røldal skisenter

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler