Par som har reist på shopping fra Bergen

Destinasjon /

Shopping før jul? München, Aberdeen, Liverpool og Hamburg venter!

De beste Black Friday-tilbudene dukker ikke opp i nærbutikken! Vi flyr deg direkte fra Bergen til fire spennende shoppingbyer som virkelig tar dette salget på alvor.

Julehandel og shopping av julegaver trenger ikke være stress i siste liten, det kan heller være et par deilige dager i en ny by, hvor du kan snike inn både litt sightseeing og god mat når du trenger shoppingpause.

Widerøe har direkteruter fra Bergen til München og Hamburg i Tyskland, Liverpool i England og Aberdeen i Skottland. Så kun få timer etter avreise kan du stå midt i et shoppingparadis som vrimler av gode tilbud, og da trenger du en guide. Den har vi!

Bare kjapt innpå om Black Friday

Black Friday er et relativt nytt fenomen for oss nordmenn. Fredagen etter Thanksgiving (som alltid faller på den fjerde torsdagen i november) har tradisjonelt vært amerikanernes store handledag, og markert starten på julehandelen. I år er selveste Black Friday 29. november.

Siden vi på denne siden av dammen også adopterte Black Friday, har det spredd seg i rekordfart. Black Friday er ikke lenger bare én dag, nå er det gjerne fantastiske tilbud i en hel uke – og vel så det. Hvis du vil få storbyfølelsen i tillegg til å gjøre et par shoppingkupp, bør du bestemme deg for hvilken by som frister mest, og pakke gode sko.

Her er shoppingmenyen!

Liverpool bybilde

LIVERPOOL: Historisk og moderne om hverandre. Liverpool er kul! FOTO: MARKETING LIVERPOOL

Shopping i Liverpool

Black Friday er enormt stort i Storbritannia, så her er det bare å finne fram gode shoppingsko! Finn kjole til julebordet, gjør et kupp på treningstøy, kjøpe smykker i julegave – her finner du en knallpris på så og si alt!

Liverpool ONE er betegnelsen på Liverpools «nye» sentrum. Her finner du over 170 butikker, barer og restauranter – og også mange av de beste Black Friday-tilbudene:

1. Kjedebutikkene TopShop, Gap og Pull & Bear drar fram sine beste tilbud på Black Friday, så her er det bare å stå tidlig opp for å få med seg de beste godbitene. Lyst på litt mer eksklusive saker? Designbutikker som Guess, Karen Miller og Michael Kors har også gode tilbud på Black Friday. Så om disse merkene er litt i dyreste laget til vanlig, kan Black Friday være dagen du faktisk skal slå til.

2. Varehuset Debenhams har en av flaggskip-butikkene sine i Liverpool ONE, og her er det et hav av lekre klesbutikker, kosmetikk, elektronikk, interiør, gavebutikker – ja, her finner du alt. Og med knallgode tilbud er det lett at timene flyr …

Liverpool shopping

LIVERPOOL ONE: Her er det masse butikker og restauranter samlet på et mindre område midt i sentrum. På Black Friday tar det av her! FOTO: MARKETING LIVERPOOL

3. John Lewis er også et varehus du bør innom i Liverpool ONE. De har fått en rekke utmerkelser i kåringer i forhold til kundetilfredshet, og kan smykke seg med priser som «Beste butikkopplevelse», «Beste klesforhandler» og «Beste elektronikkforhandler». Da får du sjekke om de kan skilte med beste Black Friday-tilbud også …

4. Skal du ha julegaver til barna, er det flust av lekebutikker i Liverpool ONE. Disney Store, Lego Shop, The Entertainer og Build-a-Bear er noen du kan finne gode tilbud hos. Her er det ting de små kanskje ikke har drømt om engang!

5. Men også utenfor Liverpool ONE fins det fantastiske shoppingmuligheter smekkfulle av Black Friday-tilbud. Bold Street er kåret til en av de beste shoppinggatene i England, besøk for eksempel interiørbutikken Utility i Bold Street 60 og Utility Gift Boutique i nr. 86 hvor du finner smykker, klokker, kort og alle slags småting både til adventskalendere og julegaver.

Union Street

ET MUST: Hovedgata i Aberdeen er Union Street. Et must for shoppere! FOTO: VISITSCOTLAND.COM

Shopping i Aberdeen

Havnebyen Aberdeen i Skottland har alltid vært en viktig handelsby, og det kan vel overføres til moderne shopping også …

1 .Kjøpesenteret Union Square midt i byen girer opp til Black Friday og har flotte tilbud hele uka. Her er det butikker som Accessorize, Apple, Boss, Boots, Jack&Jones, Michael Kors, Zara og Next hvor du kan gjøre en god deal.

Union Square ligger selvsagt i hovedgata.

SENTERET: Union Square ligger selvsagt i hovedgata. FOTO: VISITSCOTLAND.COM

2 . I Union Street ligger også The Trinity Centre, med butikker som Debenhams, Primark, TopShop og Bare Minerals. Dette er et av de største og mest kjente shoppingsentrene.

3. I selve hovedgatene Union Square og George Street må du selvsagt også bruke litt (eller mye) tid. Kjøkkenbutikken Lakeland i Union Street har gode Black Friday-tilbud, og klesbutikken All Saints har også mye kult.

4. Bon Accord har butikker som Laura Ashley, Miss Selfridge, Disney Store, Oasis, TopShop og Swarovski, for å nevne noen få.

5. Kjeden Argos har både klær, interiør, leker, treningsutstyr, smykker, og ikke minst er de gode på teknologi. De lover gode tilbud Black Friday, og hvis du er ute etter nettbrett, telefon eller dataspill, kom deg til teknologiavdelingen så fort du kan! Det fins flere Argos i Aberdeen, den mest sentrale i Berryden Road.

Shopping i München

München ligger i Bayern sør i Tyskland, og er Tysklands tredje største by. Det betyr mange fristende shoppingmuligheter! Hit bør du gå for Black Friday-shopping:

1 . Kaufinger strasse og Neuhauser strasse er de travleste handlegatene i byen. Her er det butikker og varemagasiner tett i tett, så her kan det bli konkurranse om å gi deg de beste Black Friday-tilbudene!

2. Riem Arcaden er et av byens mest populære shoppingsentre, og for deg som vil shoppe klær er dette et eldorado av kule klesbutikker. Senteret ligger øst i byen, og ta metro U2 eller U7 til Messestadt-West, eller buss 38, 91, 263 eller 264.

3. Sendlinger strasse er en av de eldste shoppinggatene i München, og kanskje også gata med mest sjarm og personlighet. Black Friday er for øvrig et relativt nytt fenomen i Tyskland (som i Norge), så det er kanskje de største butikkene og kjedene som er mest ivrige med Black Friday-tilbud. Men i denne gata og sidegatene finner du mindre butikker med mer spesielle ting, så selv om det kanskje ikke er finner de villeste Black Friday-tilbudene her, kan du likevel gjøre varp med litt mer spesielle ting.

4. Maximilianstrasse og Theatinerstrasse har de mest eksklusive butikkene, også det lekre kjøpesenteret Fünf Höfe ligger her. Om du vil gjøre et varp på luksusvarer, kan du være heldig å finne gode tilbud her.

Handlegate Hamburg

KONTINENTAL SHOPPING: Det er liksom ikke det samme som å handle julegavene på Bergen Storsenter. Foto: Sven Schwarze.

Shopping i Hamburg

Hamburg er Tysklands nest største by, det betyr også massevis av shoppingmuligheter! Hit bør du gå:

1 . Mönckebergstrasse er hovedgata som strekker seg fra Hauptbahnhof (jernbanestasjonen) til rådhuset. Her ligger butikker og varehus tett i tett, sjekk ut det kjente varehuset Karstadt, Peek& Cloppenburg, Galeria Kaufhof og teknologigiganten Saturn for gode tilbud.

2. Europapasssage har shopping i fem etasjer med 120 butikker og masse fristende tilbud!

3. I Spitalerstrasse ligger varehusene tett, og Jungfernstieg tilbyr mer eksklusiv shopping, her er det mye skinnvarer og smykker. Dessuten finner du Niveas flaggskip-butikk her, så her kan du kanskje få unna noen julegaver?

4. Gänsemarkt shoppingarkade har butikker i tre etasjer med gode tilbud og dessuten mange bra kafeer og restauranter. Her kan det passe med lunsj- eller kaffepause.

5. Hansevierteil er et senter med innendørs gågate med klesbutikker, gavebutikker, sko- og skinnvarer og interiør. Det er perfekt for en utendørs shoppingfølelse innendørs – og med gode tilbud attpå.

Psst – ikke gå glipp av Widerøes egne Black Friday-tilbud

Kilde: reiseplaneten.no
Foto i topp av saken: iStockphoto

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler