Innsikt, Tips og triks /

Skal barnet ditt reise alene? Her får du de beste tipsene

Å fly alene trenger ikke å være skummelt eller vanskelig. Vi passer på barnet ditt under hele flyreisen.

Skal barnet ditt på eventyr alene? Om barnet ditt skal besøke slekt eller venner som bor langt unna, er fly ofte det beste alternativet. Ifølge Barneombudet er flytur å fortrekke framfor andre transportmidler, fordi du kan følge barnet inn til gaten og hente det ved flyutgangen. I tillegg er det lettere for de ansatte å holde øyet med barnet ditt på flyet, sammenlignet med buss, tog og båt, som stopper på mange steder.

Når barnet ditt skal ut å fly på egenhånd, trenger du ikke å uroe deg. Widerøe tilbyr assistanse til alle barn i alderen 5 til og med 17 år som skal reise alene, og trivelige ansatte sørger for at barnet ditt både får en trygg og hyggelig tur.

 

Klare for #lofotferie#gardermoen#reiseralene

Et bilde publisert av Trine Eidissen (@trinebeidissen)

 

Nedenfor får du svar på alt du og barnet ditt trenger å vite om reisen. Og husk: Barnet ditt er ikke alene om å reise alene.

Billettbestilling

Du kan bestille billett for barn som reiser alene med Widerøe og/eller SAS på wideroe.no ved å bruke ditt eget kredittkort og øvrig kontaktinformasjon. Legg inn en merknad i feltet for spesielle ønsker at dette er UM (Unaccompanied Minors). Når vi har fått bekreftet plass for ditt barn, sender vi deg en epost med totalpris inkludert gebyr. Vi tar også kontakt dersom det ikke er ledig plass.

Du kan lese mer om gebyrer her

Om den unge eventyreren som reiser alene er mellom 12-17 år, regnes du som voksen, men du har mulighet til å kjøpe en billett der du «får litt ekstra hjelp». Du bestiller da billetten som 1 voksen (ikke ungdomsbillett). Når du kommer til betalingssiden finner du merknadsfeltet «Andre spesielle ønsker», her oppgir du din alder og at du ønsker UM-assistanse. Eksempel på tekst til merknadsfeltet: «Voksen passasjer er 12 år, ønsker UM-assistanse». Resten ordnes automatisk av oss.

Det er også lurt å være tidlig ute med å bestille billett. For ditt barns sikkerhet er det nemlig et begrenset antall plasser for barn som reiser alene per avgang.

Før reisen

 

#sommerferie #gullungene #reisealene

Et bilde publisert av @gretheskaugvoll

 

Før reisen må skjema for barn som reiser alene fylles ut. Etter utfylling skrives det ut i tre eksemplarer, underskrives og tas med til flyplassen. Skjemaet finnes også på flyplassen. Her finner du skjema for barn som reiser alene.

Den som følger barnet til flyplassen må være fylt 16 år. Personen må også være tilstede helt til flyet har tatt av. Grunnen til dette er at selv om flyet er klar for avgang, så kan det være årsaker til at man må skifte fly og lignende, selv om dette skjer sjeldent.

Både den som følger barnet til flighten og den som henter barnet ved ankomst skal alltid vise et gyldig ID-bevis.

Tips til reisen

 

 

På de fleste av Widerøes flighter er det ikke gratis servering ombord. Derfor anbefaler vi at barnet får med seg noe å spise på turen, selv om barnet sier»jeg er ikke sulten» når dere drar hjemmefra. Sannsynligheten er stor for at matpakken blir fristende oppe i lufta. Og selv om flyturen er kort, kan det bli uforutsett venting på flyplassen.

Om barnet ditt ikke er veldig reisevant, er det lurt å snakke om hva som vil foregår før, under og etter flyturen. Ta deg tid før reisen til å svare på spørsmål, og fortell alt som vil skje under turen, hvem som henter barnet ved ankomst og lignende.  Selv om barnet ditt sier at det er kjedelig å høre på, vil det uansett føle seg tryggere av informasjonen.

La heller ikke dine bekymringer gå utover barnet. Ofte kan den foresatte være mer stresset enn selve barnet som skal reise, noe barnet gjerne merker. Senk skuldrene, og vit at barnet er i trygge hender hos oss.

Et siste tips er å se denne flotte videoen av Ida som reiser alene sammen med storebror for første gang.

God tur!

 

#flyalene #tiltanteogonkel #godtur

Et bilde publisert av Gunnhild (@gunntjaa)

 

Toppbilde: Barn som reiser alene fra Torp. Foto: Sverre Hjørnevik/Widerøe

Print Friendly

Relaterte artikler