Tips og triks /

Slik tenner du gnisten i avstandsforholdet

Bor du milevis unna kjæresten? Fortvil ikke. Følg disse tipsene for å komme nærmere hverandre.

Tro det eller ei: Å være milevis unna kjæresten kan faktisk gjøre forholdet sterkere.

Anett Enger og Kenneth Veset er et av parene som har kommet styrket ut av å bo langt fra hverandre.

12388083_930020073744486_750841714_n

Kjæresteparet Anett Enger (19) og Kenneth Veset (20) Foto: Privat

– Jeg bodde i Trondheim og han i Leirfjord, et lite tettsted ved Mosjøen. Vi hadde et avstandsforhold i rundt ett og et halv år, men nå har vi flyttet sammen, sier Enger entusiastisk.

Paret tok ulike grep for å beholde gnisten i forholdet.  Her får du gode tips til hvordan du kan få avstandsforholdet ditt til å vare.

4543869949_82a5c04cae_o

Illustrasjonsfoto: Anonym/ Flickr

 

 1. Besøk hverandre jevnlig

For Enger og Veset var det aller viktigste i avstandsforholdet å få se hverandre så ofte som mulig.

– Vi besøkte hverandre heldigvis en gang i måneden, forteller Enger.

Selv i det langstrakte landet vårt er det gode muligheter for å besøke kjæresten ofte, selv om du bor i sør og kjæresten i nord. Og du trenger ikke tilbringe et døgn på bussen heller. Widerøe flyr til 47 flyplasser rundt om i både Norge og utlandet, og har mer enn 450 flyvninger hver eneste dag.

  De mange flyavgangene gjør reiseveien til din kjære både kortere, enklere og raskere. Her finner du oversikten over alle Widerøes destinasjoner og flyplasser

2. Planlegg daglige skype-samtaler

Med chat, mail, snapchat og tekstmeldinger er det ingen unnskyldninger for å ikke oppdatere hverandre daglig, eller å sende hyggelige bilder eller meldinger. Men sett også av tid til å se og høre hverandre, råder Enger. – Vi snakket sammen hver dag på skype. Dette gjorde at vi kom nærmere hverandre, forteller hun.  

@diana_line ❤️ Hi, Im Diane and that is my other half Angelo Gabriel 🙂 we’re in a Longdistance relationship. His in Saudi Arabia and me here in the Philippines. We did spend a lot of time chatting almost everyday. We both miss each other but i know we will beat this distance 🙂 I know that mo matter what we’ll stay together through thick and thin. That’s what real love and commitment is all about. ???????? #Ldrcouples#staystrongtogether#neverevergivingup.. Lovelovelove #ldr#love#longdistance A photo posted by Long Distance Couples (@ldrcouples) on

 

Det å snakke sammen hver dag og fortelle hverandre om bagateller holder kommunikasjonen i gang.

Det kan riktignok være en utfordring å skype spontant, spesielt hvis dere begge har en stram timeplan på hver deres kant. Sørg derfor for å planlegge et fast tidspunkt for skyping, slik at dere kommer inn i en god rutine.

3. Overrask hverandre

Joda, det er viktig med rutiner og planlegging, men pass på at det ikke fører til likegyldighet, eller at dere tar forholdet for gitt.

Overrask hverandre med å sende blomster eller små, personlige gaver. Slike romantiske gester viser at dere tenker på hverandre.

Satina Roses (square crop)  Vil du gjøre noe enda mer spesielt? Overrask kjæresten din med et uanmeldt besøk. Husk at Widerøe har rimelige flybilletter helt fram til avreise. Og finner du ut at kjæresten din ikke kan ta i mot besøk likevel? Fortvil ikke. Widerøe tilbyr full refusjon av billettprisen ved benyttelse av 24 timers angrefrist.   I tillegg kan du selv på de rimligste billettene gjøre endringer inntil en time før adgang. Du kan lese mer om Widerøes billetter her.

4. Send brev på den gammeldagse måten

Det er effektivt med mail og chat, men det kan bli litt upersonlig.  Prøv heller å sende et brev på den gammeldagse måten. Å få se håndskriften til hverandre og få holde i noe som den andre har holdt i, kan gi en følelse av å være nærmere hverandre.  

#longdistancerelationship A photo posted by Glyza Marie Sarmiento (@glyxa) on

Vil du trå ordentlig til kan du også spraye litt av parfymen din på konvolutten?

Syns du kanskje det blir litt klissete å skrive dype kjærlighetserklæringer, eller syns du det bare er vanskelig å sette ord ned på papiret? Lån ordene til noen andre. Si det du føler med et dikt av den romantiske poeten Johan Sebastian Welhaven.

5. Planlegg neste møte

Det å ha noe og glede seg til gjør at tiden fra hverandre går fortere, og sørger samtidig for å holde gnisten i forholdet oppe.

– Vi telte alltid dagene fram til neste gang vi så hverandre, forteller Enger.

Legg derfor planer for neste gang dere skal se hverandre. Det kan være noe så enkelt som å snakke om en film dere vil se, eller om en middag dere skal lage sammen hjemme.

Eller kanskje finner dere ekstra glede i å planlegge en reise sammen? Widerøe har for eksempel mange flyvninger til romantiske København.

#wideroe #utpåtur #kjæresta #sandefjord #kos #snakkeralltidkorps #allesnakkerkorps

A photo posted by Katrin Marie Moksnes (@glimtavkatrin) on

Som Anett Enger påpeker er det ikke alltid lett å være i et avstandsforhold, men det har også en fin fordel.

–  Man setter mer pris på de små tingene,  som bare det å møtes og se hverandre igjen, sier hun.

Toppbilde: Lovehearts. Av Flickr 

 

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler