Surfere ved Flakstad i Lofoten. Foto Alex Conu/Visitnorway.com

Aktiviteter /

Surfs up – i Norge!

Er du på jakt etter et virkelig godt sted å surfe trenger du ikke engang passere landegrensene. Norge trekker surfeentusiaster fra hele verden, og det er ikke uten grunn.

Kombinasjonen av flott natur og krystallklare bølger har gitt Norge status som et spennende land å surfe i. Enten du er ny eller godt kjent med sporten, her er stedene som er verdt et besøk.

Få smaken på surfing

Fra Jæren til Lofoten – kysten er full med perler for deg som ønsker smaken av saltvann og bølger. Har du aldri prøvd surfing før, finnes det flere gode steder som tilbyr opplæring. Fly til Stavanger og reis videre til Jæren som på sin Surf School tilbyr kortere kurs, instruktører og surfeweekend. Alt av utstyr kan lånes, så hvem som helst kan lett hive seg med. For ferskinger er Borestranda et godt sted å begynne.

Vindfulle Stadt

Surfirng ved Unstad i Lofoten. Foto: Alex Conu/Visitnorway.com

Foto: Alex Conu/Visitnorway.com

Kjent for å være stedet hvor det blåser mest i Norge, er Stadt en drøm for surfere. Med sin beliggenhet langt fra folk, er det lett å komme på bølgelengde med naturen. Hvis du noen gang har vært på Stadt og prøvd deg i bølgene, vet du at det ikke er mulig å beskrive, det må oppleves. En populær arrangør av surfekurs her er La Point som har tilbud både for voksne og ungdom på flere nivåer, men også hos Stad Surfing kan du leie utstyr og gå på kurs. Stranda i Hoddevik omtales som en av Norges vakreste surfeplasser og er vel verdt et besøk. Flyr du til Sandane eller Florø er veien kort til Stadt.

Too cool for surf school?

Ønsker du bølger som virkelig bryter, ta turen nordover til Lofoten. Med flere flyplasser i området er det enkelt å komme seg hit. Røst, Leknes, Svolvær og Stokmarknes ligger alle midt i surfeparadiset. Flyr du til Leknes er du ikke langt fra Unstad, en destinasjon som stadig dras frem som det beste stedet å utøve sporten i Nord-Norge. Selv om du også kan delta på surfeskole ved Unstad Camping, er Lofoten perfekt for deg som er litt dreven. Forvent deg en real naturopplevelse med store bølger og hvite strender omkranset av stolte fjell.

Hiv deg på bølgen

Surfing ved Unstad i Lofoten. Foto: Nils-Erik Bjørholt - Visitnorway.com

Foto: Nils-Erik Bjørholt – Visitnorway.com

Lang kyst og mye vind gjør Norge til et utmerket sted å begynne med surfing. En god regel, spesielt i nord, er at bølgene på sommeren og høsten passer best for nybegynnere, mens vinterbølgene er for de mer erfarne. Vannet kan være kaldt, men med en god tørrdrakt kan du holde på i timevis. Surfing er en vanedannende og raskt voksende sport, og stadig flere hiver seg på bølgen, også i Norge. Har du først lært deg hvordan det gjøres er det fort gjort å bli hekta.

Hvor kunne du tenkt deg å prøve bølgene?

Toppfoto: Alex Conu/Visitnorway.com.

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler